Athens Electronix 2018: Ανοίγει τις πύλες της 3 & 4 Μαρτίου στο ΔΑΙΣ

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Πρόσκληση στην Athens Electronix 2018

Η Athens Electronix 2018 ανοίγει τις πύλες της το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο ΔΑΙΣ, στον παράδεισο Αμαρουσίου (εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ). Πρόκειται για το 2ο κλαδικό συνέδριο – έκθεση ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας και τηλεόρασης που διοργανώνεται από την Libra Press. 

Η διοργάνωση θα λάβει μέρος σε δύο χώρους του πολιτιστικού κέντρου ΔΑΪΣ. Στο αμφιθέατρο θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες, ενώ στον άλλο χώρο (κλειστό γήπεδο ΔΟΥΚΑ) θα πραγματοποιηθεί η έκθεση, όπου θα υπάρχουν εκθεσιακά περίπτερα, προκειμένου να έρθετε σε επαφή με όλες τις εταιρίες που συμμετέχουν, αλλά και τα προϊόντα τους. Πρόκειται δηλαδή για ένα σύνθετο event στο οποίο θα συμμετάσχουν οι μεγαλύτερες εταιρίες και φορείς της χώρας, με περίπου 60 ομιλίες και 62 εκθεσιακά περίπτερα.

Στο συνέδριο θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με την ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα, στο οποίο θα συμμετέχουν οι ΕΕΤΤ, ΕΣΡ και ΕΡΤ, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο κος Κρέτσος, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Από την άλλη πλευρά, οι ΕΡΤ, Nova και Cosmote TV βλέπουν πλέον και το διαδίκτυο ως μέσο μετάδοσης περιεχομένου, παρουσιάζοντας υβριδικές υπηρεσίες τύπου ERT Hybrid και υπηρεσίες Video Club. Στην πρώτη ενότητα του Σαββάτου θα χαιρετήσει ο κος Θέμης Παπαδόπουλος, εκ μέρους της ΠΑΣΥΜΕΤΕ, ενώ την Κυριακή το πρωί χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΜΕΤΕ, κος Γαβριήλ Κασιμάτης. Ταυτόχρονα, διακεκριμένοι ξένοι ομιλητές από μεγάλες εταιρίες του κλάδου θα μας ενημερώσουν πώς χρησιμοποιούνται στις χώρες τους, τεχνολογίες όπως το HbbTV, DAB+, IPTV και οπτικές ίνες. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία θα δοθεί στον τρόπο που αποδίδονται οι τηλεοπτικές υπηρεσίες στα ξενοδοχεία, σε συνδυασμό μάλιστα με άλλες υπηρεσίες, όπως Wi-Fi.

Όσο αφορά στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας θα αναπτύξει την σημαντικότητα της προστασίας των κρίσιμων εθνικών υποδομών, ενώ η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα θα μιλήσει για την ηλεκτρονική αυτοάμυνα, την δυνατότητα δηλαδή που έχει ο καθένας να προστατεύει τον εαυτό του και την ιδιοκτησία του μέσω ηλεκτρονικών μέσων ασφαλείας. Παράλληλα, θα δούμε νέους σύγχρονους συναγερμούς με εικόνα από τον επιτηρούμενο χώρο κατευθείαν στον κινητό μας, αλλά και πώς ένα σύστημα συναγερμού μπορεί να αποτελέσει ένα ενιαίο σύστημα με τους υπόλοιπους αυτοματισμούς ενός έξυπνου σπιτιού. Ενδιαφέρον έχουν και οι νέες οι θυροτηλεοράσεις – θυροτηλέφωνα που βασίζονται σε τεχνολογία IP, τα κέντρα λήψης σημάτων συναγερμού που πλέον στηρίζονται σε οπτική ίνα και τα συστήματα πυρανίχνευσης –πυρσφάλειας που είναι πλέον διευθυνσιοδοτούμενα.

Φυσικά όλα αυτά είναι μια μικρή περίληψη όσων θα δείτε και θα ακούσετε στην Athens Electronix 2018. Πάντως όσοι δεν καταφέρετε να την δείτε από κοντά, το συνεδριακό μέρος θα μεταδοθεί σε Live streaming στο διαδίκτυο. 

Αναλυτικότερα, τα πάνελ του συνεδρίου θα είναι: 

Νέες υπηρεσίες τηλεόρασης, καινούρια μέσα μετάδοσης, καινοτόμες θεσμικές παρεμβάσεις

Αποτελεί το ένα από τα δύο επίσημα πάνελ του χώρου των συστημάτων τηλεόρασης, αφού θα συμμετάσχουν οι κύριοι Λευτέρης Κρέτσος, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Ροδόλφος Μορώνης, Αντιπρόεδρος ΕΣΡ, εκπρόσωπος της ΕΕΤΤ, Νίκος Μιχαλίτσης, Γενικός διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών ΕΡΤ, Σπύρος Κουτσούκης, Broadcasting Operations Senior ManagerCOSMOTETV, Χάρης Αντωνόπουλος. Product Marketing Senior Manager Nova, Inaki Alberdi, Fagor και η κυρία Ματίνα Παπαχριστούδη, Δημοσιογράφος, Περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στη δεύτερη επίσημη ενότητα θα συμμετάσχουν οι κύριοι Γιώργος Πλειός, Μέλος ΕΣΡ & Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Τμήμα ΜΜΕ, Γιάννης Βουγιουκλάκης, Γενικός Διευθυντής ERT New Media, Grzegorz Łuczak, Master of Computer Science, Export Sales Director TECHNISAT, Mikolaj Salanski, Area sales manager Wisi, και η κυρία Άγγελα Νταρζάνου, Δημοσιογράφος Media, Εφημερίδα Αυγή.

Στις δύο ενότητες θα αναπτυχθούν θέματα όπως το HbbTV και η υβριδική τηλεόραση της ΕΡΤ, η μετάδοση DAB+, η μετάδοση περιεχομένου μέσω οπτικής ίνας, το νέο πακέτο COSMOTE TV GO, οι νέες On Demand υπηρεσίες της Nova, καθώς και οι απαραίτητες θεσμικές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, για να υποστηριχθούν οι νέες τηλεοπτικές υπηρεσίες και τα νέα μέσα μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος

Προστασία Εθνικών Ζωτικών Υποδομών- Ηλεκτρονική Αυτοάμυνα

Ο κος Γιώργος Ευτυχίδης, Υπεύθυνος Ε&Τ Έργων Ασφαλείας ΚΕ.ΜΕ.Α., θα αναφερθεί στο ζήτημα τηςπροστασίας των κρίσιμων υποδομών της χώρας. Πρόκειται για ένα θέμα που μπορεί να ξεφεύγει από το χώρο των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, τουλάχιστον όπως τον γνωρίζει η κλαδική αγορά, αλλά από την άλλη αποτελεί ένα πολύ σοβαρό κομμάτι του χώρου ασφάλειας. Το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας είναι μια πολύ σοβαρή υποδομή που διαθέτει η χώρα μας για τέτοια ζητήματα.

Ο Δρ Γιώργος Ρουσόπουλος, Ειδικός Επιστήμονας, Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα θα αναλύσει το θέμα«Χρήση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης για σκοπούς ασφαλείας και GDPR». Θα απαντήσει στο δίλημμα Ασφάλεια ή Προστασία Προσωπικών Δεδομένων; Υπάρχει τρόπος συμβιβασμού;Επίσης θα αναφερθεί στην επικειμενη εφαρμογή του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΓΚΠΔ ή κοινώς GDPR), που αλλάζει το τοπίο για όσους επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα, «μεταφέροντάς» τους την ευθύνη για την  πλήρη απόδειξη του νόμιμου των ενεργειών τους (αρχή της λογοδοσίας).

Ο κος Κωνσταντίνος Τζίκας, Δικηγόρος και Πιστοποιημένος Μεσολαβητής,θα αναφερθεί πιο λεπτομερώς στο τι προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (Ε.Ε. 2016/679), τι θα ισχύει εφεξής για τον υπεύθυνο επεξεργασίας, και εάν επιτρέπεται ο υπεύθυνος επεξεργασίας να επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που αποκαλύπτουν τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, δεδομένα που αφορούν την υγεία, τη σεξουαλική ζωή κλπ. 

H τηλεόραση στα ξενοδοχεία

Ένα από τα πλέον καυτά ζητήματα του κλάδου των τηλεοπτικών συστημάτων είναι οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Όλες οι μεγάλες εταιρίες του χώρου θα παρουσιάσουν τις λύσεις hardware που έχουν και επιτρέπουν την επεξεργασία και διανομή τηλεοπτικών σημάτων σε καλωδιακά δίκτυα τηλεόρασης, είτε αυτά στηρίζονται σε ομοαξονικό καλώδιο είτε σε καλώδιο UTP. Τι ζητάει, όμως, η ξενοδοχειακή αγορά; Αρκεί μόνο το hardware ή μήπως χρειάζονται και άλλες υπηρεσίες, όπως IPTV, PayTV, WiFi, κ.τ.λ. 

Τα συστήματα συναγερμού αλλάζουν ρόλο

Ο χώρος των συστημάτων συναγερμού έχει αλλάξει ριζικά και στο άμεσο μέλλον θα αλλάξει ακόμη περισσότερο. Καταρχήν γίνεται ”έξυπνος” και συμμετέχει στις διαδικασίες αυτοματισμού μιας οικίας, ενώ πλέον παρέχεικαι δυνατότητα εικόνας. Μπορεί να είναι ασύρματος, ενσύρματος ή IP ή ακόμη και όλα μαζί, ενώ και τα περιφερειακά του αρχίζουν και αναλαμβάνουν ρόλους, προσφέροντας έξτρα υπηρεσίες και δυνατότητες. Διαθέτουν πλέον δυνατότητα παρακολούθησης και με εικόνα, συνδέονται με τους οικιακούς αυτοματισμούς της οικίας και υποστηρίζονται από πανίσχυρα Κέντρα Λήψης Σημάτων Συναγερμού!  

Νέες τάσεις και τεχνολογίες στο CCTV

Ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους κλάδους των συστημάτων ασφαλείας είναι ο χώρος του CCTV, που τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει από τον στενό κύκλο της απλής επιτήρησης παρέχοντας εικόνα υψηλής ποιότητας και λειτουργίες από άλλους χώρους. Στις σχετικές με το CCTV ημερίδες θα γίνει αναφορά στα νέα 5-υβριδικά καταγραφικά, που έρχονται πλέον στα 8MP και υποστηρίζουν HEVC και 4Κ, αλλά και στις τεχνολογίες που έρχονται από άλλους κλάδους, όπως η τεχνολογία μετάδοσης DTV που έρχεται από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης, οι δυνατότητες VideoAnalytics από το χώρο της πληροφορικής, αλλά και λειτουργίες αυτοματισμού που έρχονται από τον ηλεκτρολογικό χώρο.  

Συστήματα Θυροτηλεόρασης: Δύο καλώδια ή IP?

Οι θυροτηλεοράσεις άλλαξαν ριζικά. Από την επαφή με τον χρήστη μέχρι και τον τρόπο διανομής του σήματός τους. Πλέον, αντί για 4 καλώδια, χρησιμοποιούν 2 ή ακόμη πιο απλά ένα καλώδιο Ethernet. Άλλες είναι και WiFi και δεν θέλουν καν καλώδιο. Ταυτόχρονα κάμερες και οθόνες άλλαξαν επίσης. Έγιναν HD, touchscreen με ευκολίες και φωνητικές οδηγίες.  

Η Πυρασφάλεια γίνεται ένα με τα συστήματα ασφαλείας

Τα συστήματα πυρανίχνευσης έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα στενά όρια του παρελθόντος. Πλέον, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος ασφαλείας, συνεργάζονται με τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης και φέρουν IP τεχνολογία (διευθυνσιοδοτούμενα).

 Πώς πρέπει να είναι ένα σύγχρονο Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού

Τα Κέντρα Λήψης Σημάτων Συναγερμού είναι το πιο δραστικό κομμάτι ενός συστήματος συναγερμού, αφού είναι αυτά που λαμβάνουν την ειδοποίηση παραβίασης και την διαχειρίζονται κατάλληλα. Σε ένα περιβάλλον όπου τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας συνεχώς εξελίσσονται, είναι επακόλουθο να υπάρχει αυτή η ανάγκη και για τα Κέντρα Λήψης Σημάτων. Στο συνέδριο θα ακούσουμε πώς πρέπει να είναι σήμερα ένα σύγχρονο Κέντρο Λήψης Σημάτων, αλλά και για την Αστική Ευθύνη που υπάρχει στο κλάδο Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας, ενώ δεν θα λείψουν και τα συστήματα διαχείρισης προσωπικού, που τόσο ανάγκη έχουν οι εταιρίες Security 

Τεχνο-εμπορικά και κλαδικά θέματα των Συστημάτων Ασφαλείας

Σε ένα επιμορφωτικό επαγγελματικό συνέδριο, όπως το AthensElectronix 2018, δεν θα ήταν δυνατόν να λείψουν ομιλίες που θα σχετίζονται με την εμπορική πολιτική των συστημάτων ασφαλείας, καθώς και εκπαιδευτικές ομιλίες που σχετίζονται με τον τρόπο εγκατάστασης. Μπορεί οι τεχνολογίες των συστημάτων ασφαλείας να είναι υψηλές, αλλά χρειάζεται και ο κατάλληλος τρόπος για την προώθησή τους. Ταυτόχρονα, ο χώρος της ασφάλειας αντιμετωπίζει και άλλα εσωτερικά κλαδικά προβλήματα, τα οποία θα αναπτυχθούν μαζί με τις προτεινόμενες λύσεις τους.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών εδώ: https://goo.gl/gx63Wb

Δείτε το floorplan του εκθεσιακού χώρου εδώ: https://goo.gl/gSnT7a

Previous Article

Η Β. Καυκάς Α.Ε. στις 21 πιο δυναμικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Next Article

Η τεχνητή νοημοσύνη στα LG ThinQ Smartphone