Η Epson «φρεσκάρει» το look των pit stop στη Formula 1

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Η Epson «φρεσκάρει» το look των pit stop στη Formula 1. (φωτό: Epson)

Η Epson, έστρεψε τους προβολείς της στο νυχτερινό Grand Prix της Σιγκαπούρης, προσδίδοντας νέα εμφάνιση στο μονοθέσιο Formula 1 της Mercedes-AMG Petronas και νέο ενδιαφέρον στο pit stop.

Το φιλόδοξο σχέδιο δημιουργίας του πρώτου pit stop στον κόσμο, που θα «λάμπει» στο σκοτάδι, συνδυάζει τα προϊόντα της Epson με το μονοθέσιο Formula One της Mercedes-AMG Petronas Motorsport. Στην ομάδα της Mercedes-AMG Petronas ανήκει ο παγκόσμιος πρωταθλητής και οδηγός Lewis Hamilton.

Η Epson «φρεσκάρει» το look των pit stop στη Formula 1. (φωτό: Epson)Πώς πραγματοποιήθηκε το πρωτότυπο αυτό εγχείρημα:

Η Epson ξεκίνησε μεταμορφώνοντας το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Mercedes-AMG Petronas μετατρέποντας το σε έργο τέχνης που «λάμπει» στο σκοτάδι. Ένας εκτυπωτής της σειράς Epson SureColor SC-S έδωσε τη δυνατότητα στη σχεδιαστική ομάδα της Mercedes-AMG Petronas Motorsport να μεταμορφώσει εξ ολοκλήρου το αυτοκίνητο που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2016. Αυτό έγινε μέσω της εκτύπωσης ειδικού υλικού, το οποιο τυλίχτηκε γύρω από το αυτοκίνητο, προσθέτοντας  στο όχημα στοιχεία που λάμπουν στο σκοτάδι. Στη συνέχεια, τα φώτα έσβησαν και οιμ μηχανικοί της ομάδας έκαναν το πρώτο pit stop στον κόσμο που «λάμπει» στο σκοτάδι: Με το αγωνιστικό όχημα να φέρει επάνω του τα φωτεινά διακοσμητικά στοιχεία, η ομάδα πραγματοποίησε πολλές αλλαγές ελαστικών αστραπιαία.

Το εφέ ενισχύθηκε από τη ναυαρχίδα της Epson στους βιντεοπροβολείς, τον EB-L25000U. Ο 3LCD βιντεοπροβολέας Εpson EB-L25000U έχει πηγή φωτός laser, αποδίδει 25.000 lumen και προβάλλει εικόνες 4Κ.

Σκοπος της ιδέας ήταν να ενθαρρύνει τους φίλους της Formula 1 να δουν τα pit stop με μια εντελώς νέα ματιά. Παράλληλα, ανέδειξε την τεχνολογία, τόσο της Epson όσο και της Mercedes-AMG Petronas Motorsport, με έναν τρόπο μοναδικό.

Σύμφωνα με το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2017, το πρωτάθλημα «ταξίδεψε» στη Σιγκαπούρη (15-17 Σεπτεμβρίου 2017), όπου η Mercedes-AMG Petronas Motorsport εδραίωσε τη θέση της πρωταθλήτριας για τη φετινή χρονιά στο νυχτερινό αγώνα. Με περισσότερα από 1.600 φώτα να φωτίζουν την αγωνιστική διαδρομή στην πόλη – ήταν τέσσερις φορές πιο φωτεινή από τα περισσότερα γήπεδα ποδοσφαίρου – οι φίλοι  του αθλήματος παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το event. Για τον εορτασμό αυτού του σημαντικού για το πρωτάθλημα νυχτερινού αγώνα «αποκαλύφθηκε» το υλικό της Epson που λάμπει στο σκοτάδι.

Το pit stop που «λάμπει» στο σκοτάδι είναι μέρος της συνεργασίας της Epson με την Mercedes-AMG Petronas. Μέρος της συνεργασίας αυτής είναι και η περσινή καμπάνια #LewisGetsInked Challenge.

Σύντομα, θα κυκλοφορήσει στα κανάλια της Epson βίντεο με περιεχόμενο που αφορά στην ενέργεια «λάμψη στο σκοτάδι».

Η κ. Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου της Epson Hellas, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την Mercedes-AMG Petronas Motorsport εστίαζε πάντα στην ιδέα μιας αμοιβαίας αναζήτησης καινοτομιών και υψηλής απόδοσης, η κάθε πλευρά για τον κλάδο της. Το pit stop που «λάμπει» στο σκοτάδι είναι συγχρόνως πρωτοποριακό και συναρπαστικό. Καταδεικνύει με άψογο τρόπο πόσο εύκολα προσαρμόσιμα και πρακτικά είναι τα προϊόντα μας στα πιο ασυνήθιστα και ξεχωριστά περιβάλλοντα. Είμαστε πανευτυχείς με τα αποτελέσματα.»

Η κ. Victoria Vowles, Marketing Operations Director της Mercedes-AMG Petronas Motorsport, δήλωσε: «Είναι πάντα χαρά μας να συνεργαζόμαστε με την Epson για τη δημιουργία αυτών των πρωτοποριακών και προηγμένων ενεργειών. Η χρήση προηγμένης τεχνολογίας από την πλευρά της Epson, με στόχο την υψηλή απόδοση, εναρμονίζεται άψογα με τους στόχους μας για την Formula 1. Τα pit stop αποτελούν ένα καθιερωμένο στοιχείο της εμπειρίας της Formula 1 και γι’ αυτό η δυνατότητα συνεργασίας με την Epson και τα πρωτοποριακά προϊόντα της για να δοθεί μια ανανεωμένη ματιά σε αυτήν την εμπειρία ήταν πολύ συναρπαστική

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σειρά SureColor SC-S, τον EB-L25000U και άλλα προϊόντα της Epson, επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της εταιρείας.

Επισημαίνεται ότι τα ονόματα των προϊόντων και η διαθεσιμότητα ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή, καταλήγει η ανακοίνωση της Epson.

Info: Epson, τηλ. 211 198 6212

Previous Article

Huawei P10 review – Android smartphone

Next Article

Aκρίβεια που ζωντανεύει: 100 χρόνια Nikon Sport Optics