50 χρόνια Expert στην Ευρώπη – 3 χρόνια στην Ελλάδα

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Expert -50 χρόνια στην Ευρώπη, Expert Hellas, λογότυπο
Ο κύριος Dieter Mathys, Managing Director Expert International GmbH.
Ο κύριος Dieter Mathys, Managing Director Expert International GmbH.

Buying-Branding-Basics-Become digital. Αυτή είναι η επιτυχημένη συνταγή, δια στόματος Dieter Mathys, Managing Director Expert International GmbH, για την 50χρονη πορεία του Ευρωπαϊκού Ομίλου Expert στην απαιτητική αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Και κάτι ακόμη: Be human. Γιατί η εξυπηρέτηση είναι το σημαντικότερο που έχει να προσφέρει μια αλυσίδα λιανικής στους πελάτες της, οι οποίοι θα επιστρέψουν σε αυτή, αν μείνουν ικανοποιημένοι. Σημαντικότερο δεν είναι πάντα η χαμηλότερη τιμή. Το πνεύμα αυτό είναι εκείνο που έχει οδηγήσει την Expert να είναι σε θέση να εορτάσει τα 50ά γενέθλια της στην Ευρώπη με μια τριήμερη διεθνή συνάντηση των στελεχών της στην Αθήνα.

Τον Οκτώβριο του 1967 ο Gunnar Nygren ίδρυσε στην Ζυρίχη τον Όμιλο Intercop, μετέπειτα Expert, με συνεταίρους, αρχικά, έξι εκπροσώπους εθνικών οργανισμών λιανικής πώλησης στον κόσμο. Έκτοτε ο Όμιλος αναπτύσσεται διαρκώς, εντάσσοντας στους κόλπους του όλο και περισσότερες χώρες και καθιστώντας το όνομά του ταυτόσημο με την αξιοπιστία, την καλή ποιότητα και τις προνομιακές τιμές. Με περισσότερα από 3.600 καταστήματα, σε 20 χώρες της Ε.Ε. ο Όμιλος, αποτελεί σήμερα το δεύτερο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο για τη διάθεση ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, information technology, τηλεπικοινωνιών, ψυχαγωγίας και οικιακών συσκευών.

Κύριο μυστικό της επιτυχίας των καταστημάτων Expert, όπως μας το εκμυστηρεύεται η ίδια η εταιρεία, είναι η αυστηρά ανθρωποκεντρική, εξατομικευμένη αντιμετώπιση των πελατών. Ακόμη και στα πιο μικρά ή απομακρυσμένα καταστήματα, το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί ειδικά ώστε να συμβουλεύει σωστά τον πελάτη ανάλογα με τις ανάγκες του, να τον βοηθά να καταλήξει στην πιο αποτελεσματική επιλογή προϊόντων και, φυσικά, να βρίσκεται στο πλευρό του με ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης μετά την πώληση.  Αυτό, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ποικιλία, τις επιπλέον εγγυήσεις και τις προσιτές τιμές, καλλιεργεί σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες, που γνωρίζουν ότι στα καταστήματα Expert θα βρουν τις λύσεις που αναζητούν, σε ένα απόλυτα επαγγελματικό, αλλά και ταυτόχρονα φιλικό περιβάλλον, λέει η εταιρεία. Πρόκειται για την «κουλτούρα Expert» που, κάθε χρόνο, προσελκύει περισσότερους από 100 εκατομμύρια αγοραστές σε όλη την Ευρώπη.

Η συνάντηση που διοργανώνουν τα καταστήματα Expert στην Αθήνα, 30 Μαΐου – 1 Ιουνίου, είναι μια ευκαιρία για τα διεθνή στελέχη της να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις για την Ευρωπαϊκή αγορά και να ανανεώσουν από κοινού τη στρατηγική τους για ένα ακόμη πιο δυναμικό μέλλον.

50 χρόνια Expert στην Ευρώπη – 3 χρόνια Expert Hellas

Ο κύριος Κωνσταντίνος Γραμμένος, Πρόεδρος της Expert Ελλάδος.
Ο κύριος Κωνσταντίνος Γραμμένος, Πρόεδρος της Expert Ελλάδος.

Στη συνέντευξη τύπου του με θέμα «50 χρόνια Expert στην Ευρώπη – 3 χρόνια Expert στην Ελλάδα», ο κύριος Κωνσταντίνος Γραμμένος, Πρόεδρος της Expert Ελλάδος, δήλωσε «Θεωρούμε πολύ σημαντικό ότι η διεθνής ‘οικογένεια’ της Expert επέλεξε την Αθήνα ως τόπο συνάντησης για να γιορτάσει τα 50 χρόνια της. Από το 2014, τα Expert έχουν δημιουργήσει και στην Ελλάδα μία από τις πλέον ανταγωνιστικές αλυσίδες εμπορίας και πώλησης ηλεκτρικών ειδών, ενσωματώνοντας τη στρατηγική του Ομίλου για άριστη εξυπηρέτηση στο σημείο πώλησης. Πρέπει να πω ότι η ανταπόκριση των καταναλωτών, παρά την εξαιρετικά δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία, δικαιώνει απόλυτα την επιλογή μας».

Η Expert Hellas διαθέτει 33 καταστήματα στην ελληνική επικράτεια και η εταιρεία έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες για την επαύξηση του αριθμού τους και επέκτασης σε περισσότερες περιοχές της χώρας. Η Expert Hellas μιλά με εκτίμηση για τους συνεργάτες της και λέει ότι είναι «επαγγελματίες που γνωρίζουν και αγαπούν την δουλειά τους και με κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση του πελάτη, τα καταστήματα Expert έχουν ήδη συνδέσει το όνομά τους με την τόλμη στην επιχειρηματικότητα και στην Ελλάδα». Πρόσφατα, μάλιστα, η Expert Hellas δημιούργησε και e-shop (www.expert-hellas.gr), με δεκάδες προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές, δώρα, προσφορές και εγγύηση Expert.

Κατάστημα Expert

Κοινωνική Ευθύνη Expert Hellas

Η “κουλτούρα Expert” δεν περιορίζεται στον εμπορικό τομέα αλλά επεκτείνεται και στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς, εκφράζοντας τη δέσμευση του Ομίλου να βρίσκεται στο πλευρό εκείνων που έχουν αυξημένες ανάγκες. Έτσι, με την ευκαιρία της φετινής επετείου, η Expert Hellas, με τη συνεργασία και των προμηθευτών της, ανέλαβε να εξοπλίσει με οικιακές συσκευές, τηλεοράσεις, υπολογιστές, καθώς και με όλη την επίπλωση και τις ανάγκες σε κλινοσκεπάσματα, το νέο, 5ο στην Ελλάδα, Παιδικό Χωριό SOS,  στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Με πληροφορίες από την Expert Hellas

Previous Article

Διαθέσιμο το Xperia XZ Premium στην Ελλάδα

Next Article

EOS M10: νέα προσιτή Mirrorless από την Canon