Το Facebook αλλάζει όνομα για να αντιπροσωπεύσει καλύτερα το “Metaverse” της εταιρείας

Author: Δημήτρης Παπαδόπουλος Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Το Facebook αλλάζει όνομα την επόμενη εβδομάδα για να αντιπροσωπεύσει καλύτερα το “Metaverse” της εταιρείας

Το “Metaverse” θα είναι μία μητρική εταιρεία που θα επιβλέπει μικρότερες εφαρμογές όπως το Facebook και το Instagram.

Το Facebook σχεδιάζει να αλλάξει όνομα για να αντιπροσωπεύσει καλύτερα το “Metaverse” του Mark Zuckerberg, αναφέρει το The Verge και ισχυρίζεται ότι η αλλαγή ίσως έρθει την επόμενη εβδομάδα.

Από την αναφορά:

«Η επερχόμενη αλλαγή ονόματος, για την οποία ο Mark Zuckerberg σκοπεύει να μιλήσει την επόμενη εβδομάδα στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας στις 28 Οκτωβρίου, σκοπεύει να σηματοδοτήσει την φιλοδοξία της εταιρείας να είναι γνωστή πέρα από την πλατφόρμα social media της. Το rebrand πιθανότατα θα τοποθετήσει το Facebook μαζί με άλλες εφαρμογές κάτω από μία μητρική εταιρεία που θα επιβλέπει τα Instagram, WhatsApp, Oculus κ.α. Ένας εκπρόσωπος του Facebook αρνήθηκε να μιλήσει επί του θέματος.»

Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, σχεδιάζει να αλλάξει την συμπεριφορά και νοοτροπία των ανθρώπων γύρω από το Facebook. Δεν θα περιορίσει το όνομα σε μία απλή εταιρεία social media αλλά σε μία “Metaverse εταιρεία”. Η αλλαγή ονόματος επιπλέον, έρχεται αφού μία πηγή δημοσίευσε αρκετά απόρρητα δεδομένα της εταιρείας.

«Το rebrand ίσως βοηθήσει στον διαχωρισμό του Metaverse από το Facebook, όπου το τελευταίο τον τελευταίο καιρό βρίσκεται κάτω από εξονυχιστικό έλεγχο λόγω της τωρινής λειτουργίας του. Ένας πρώην υπάλληλος της εταιρείας που μετατράπηκε σε πληροφοριοδότη, ο Frances Haugen, πρόσφατα διέρρευσε αρκετά ενοχοποιητικά έγγραφα της εταιρείας στο Wall Street Journal και κατέθεσε κατά τους στο Κογκρέσο.»

Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο ποιο θα είναι το νέο όνομα και brand του Facebook. Το The Verge αναφέρει πως ακόμα και υψηλόβαθμα ηγετικά μέλη της εταιρείας δεν γνωρίζουν το όνομα, αλλά υποθέτει πως θα έχει να κάνει κάτι με το “Horizon”.

«Μου είπαν πως το νέο όνομα του Facebook είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό και δεν είναι γνωστό ευρέως, ακόμα και ανάμεσα σε υψηλόβαθμα μέλη του. Ένα πιθανό όνομα ίσως έχει κάτι να κάνει με το “Horizon”, το όνομα της VR έκδοσης του Facebook που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα και που η εταιρεία δουλεύει πάνω της τα τελευταία χρόνια.»

Πάντως, η επερχόμενη αλλαγή του Facebook θυμίζει αρκετά την κίνηση του Google το 2015 να αναδιαμορφωθεί κάτω από την μητρική εταιρεία “Alphabet”.

Previous Article

Women in Tech: 6μηνη έμμισθη πρακτική άσκηση στη WIND

Next Article

Android 12: Επίσημα διαθέσιμο