Χωρίς updates οι σχεδιάσεις Huawei Kirin chip

Author: Share:
kirin 980 soc

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η εταιρεία που παρέχει εργαλεία αυτοματισμού στο σχεδιασμό (EDA) chip στη Hisilicon της Huawei, σταματά να παρέχει αναβαθμίσεις.

H Huawei μπορεί να συνεχίσει να παράγει 5G modem στο μέλλον, αλλά αυτό μπορεί να γίνει δυσκολότερο στο μέλλον, καθώς ορισμένες εταιρείες, λόγω του εμπάργκο που βρίσκεται η κινεζική εταιρεία, μπορεί να σταματήσουν να της προσφέρουν υποστήριξη. Σύμφωνα με report του Nikkei Asia, η Synopsys, η εταιρεία που παρέχει εργαλεία αυτοματισμού στο σχεδιασμό (EDA) chip στη Hisilicon της Huawei, σταματά τις αναβαθμίσεις.

To θετικό αυτή τη στιγμή είναι ότι οι επόμενες σχεδιάσεις Kirin, Kirin 985 και Kirin 990 έχουν ολοκληρωθεί.

Εκτός από τη Synopsys, η αμερικανική Cadence Design Systems δεν μπορεί να παράσχει στην Huawei όλα τα εργαλεία λογισμικού που απαιτούνται για το σχεδιασμό ενός chipset. Χωρίς το πιο πρόσφατο λογισμικό, είναι αδύνατο για την Huawei να σχεδιάσει νέα chip. Οι ενημερώσεις λογισμικού αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της συνολικής διαδικασίας στο σχεδιασμό τσιπ, με ενημέρωση κάθε εβδομάδα, σε ίδιο ρυθμό με τους κατασκευαστές chip.

Αυτό που είναι, γενικά, πιστευτό είναι ότι η Huawei, από τη στιγμή που έχει δική της εταιρεία σχεδιασμού chip, δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Όμως, η διαδικασία του σχεδιασμού των τσιπ είναι πολύ περίπλοκη διαδικασία και απαιτεί πολλαπλά επιμέρους στοιχεία. Στην πραγματικότητα όμως, το σύνολο της τεχνολογικής βιομηχανίας είναι βαθιά αλληλένδετο και για το λόγο αυτό η Huawei μπορεί να δυσκολευτεί να καταφέρει να σχεδιάσει chip χωρίς προμηθευτές από τις ΗΠΑ.

Via

Διαβάστε ακόμη