«Εξερευνώντας τον Ηλεκτρισμό»: Online εργαστήριο για παιδιά, από το Ίδρυμα Ευγενίδου

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
«Εξερευνώντας τον Ηλεκτρισμό»: Online εργαστήριο για παιδιά 9-12 ετών από το Ίδρυμα Ευγενίδου

Tο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου οργανώνει online εργαστήριο με θέμα τον ηλεκτρισμό, για παιδιά 9-12 ετών.

Τι είναι ο στατικός ηλεκτρισμός; Πώς μπορούμε να ηλεκτρίσουμε διαφορετικά αντικείμενα; Ποια είδη φορτίου υπάρχουν; Τι είναι το ηλεκτρικό ρεύμα και πώς φτιάχνουμε ηλεκτρικά κυκλώματα; Τι είναι η αντίσταση και η αγωγιμότητα; Από ποια μέρη αποτελείται ένα ηλεκτρικό κύκλωμα και με ποιους τρόπους μπορούμε να συνδέσουμε τα διαφορετικά στοιχεία σε αυτό το κύκλωμα;

Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας, ηλικίας από 9 έως 12 ετών, να ανακαλύψουν τον ηλεκτρισμό και να κατασκευάσουν ηλεκτρικά κυκλώματα στο πρωτοποριακό και διαδραστικό online εργαστήριο του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας από το Ίδρυμα Ευγενίδου, «Εξερευνώντας τον Ηλεκτρισμό».

Μέσα από πειράματα με απλά υλικά τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα ηλεκτρικά φορτία, τον στατικό ηλεκτρισμό και τους τρόπους φόρτισης. Τέλος, θα κατασκευάσουν απλά ηλεκτρικά κυκλώματα και θα πειραματιστούν με τους διαφορετικούς τρόπους σύνδεσης αντιστάσεων σε ένα κύκλωμα. Κι όλα αυτά… χωρίς να βγείτε από το σπίτι. 

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο που διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου, απαιτείται μόνο ένας υπολογιστής με σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Το εργαστήριο διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά και πραγματοποιείται την Κυριακή στις 14:00. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Δελτίο Τύπου

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

H σειρά realme 9 Pro Series λανσάρεται στις 16 Φεβρουαρίου!

Next Article

«Μήνας ασφάλειας» από τη devolo: τι πρέπει να γνωρίζεις για την ασφάλεια στο Internet