Δύο Χρυσά Βραβεία απέσπασε η Info Quest Technologies για την ESG Στρατηγική της και το νέο Logistics Center

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Δύο χρυσά βραβεία απέσπασε η Info Quest Technologies  για την επένδυσή της στο νέο “πράσινο” και υπερσύγχρονο Logistics Center στον Ασπρόπυργο & την ΕSG Στρατηγική της στα Bite Awards 2023,  που διοργάνωσε η Boussias Communications για 12η συνεχή χρονιά.

Tο νέο logistics Center της Info Quest Technologies

Tο νέο logistics Center της εταιρείας, αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα κέντρα διανομής και αποθήκευσης στον κλάδο. Πρόκειται για μία στρατηγική επένδυση άνω των €5m. σε εξοπλισμό, που πραγματοποιήθηκε με στόχο την υποστήριξη της αναπτυξιακής πορείας της εταιρείας, τη μείωση του κόστους Logistics, την αύξηση της παραγωγικότητας, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τη βελτίωση συνολικά της εμπειρίας συνεργατών και πελατών.

Σε συνολικό χώρο 25.000m2 εγκαταστάθηκαν οι πλέον σύγχρονες λύσεις διαχείρισης αποθήκης με αυτοματισμούς και ρομποτικά συστήματα, ενώ αξιοποιήθηκαν συστήματα data analytics για συνεχή βελτίωση των διαδικασιών. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η εγκατάσταση του πρώτου συστήματος αυτόματης αποθήκευσης AutoStore στην Ελλάδα.

AutoStore: Το πρώτο σύστημα αυτόματης αποθήκευσης στην Ελλάδα από την Info Quest Technologies

Ως το ταχύτερο σύστημα εκπλήρωσης παραγγελιών ανά τετραγωνικό μέτρο στην αγορά, το AutoStore προσφέρει την υψηλότερη πυκνότητα από οποιοδήποτε σύστημα αυτόματης αποθήκευσης και ανάκτησης (ASRS), διασφαλίζει τα λιγότερα σφάλματα, τον συνεχή έλεγχο του αποθέματος και κανένα σημείο αστοχίας.

Η χρήση του συστήματος AutoStore έχει ως αποτέλεσμα:

  • τη μείωση χώρου αποθήκευσης για το e-commerce στο ¼,
  • την αύξηση της παραγωγικότητας στην τοποθέτηση προϊόντων κατά 400% και
  • τη μείωση του χρόνου του picking κατά 4 φορές

Η νέα ESG Στρατηγική της Info Quest Technologies

Η νέα ESG Στρατηγική της Info Quest Technologies, αποτελεί εξειδικευμένη εφαρμογή της ESG Στρατηγικής 2022 –2025+ του Ομίλου Quest, που περιλαμβάνει 10 μακροπρόθεσμούς στόχους στους εξής 4 τομείς:

  • Περιβάλλον
  • Εργαζόμενοι
  • Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα
  • Βιώσιμα Προϊόντα

Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει ένα συγκεκριμένο πλάνο ενεργειών και διαθέτει δείκτες για την ετήσια παρακολούθηση της προόδου της, με απόλυτη δέσμευση στην επίτευξη όλων των στόχων. Στην καρδία της στρατηγικής είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου κατά 40% έως το 2030 και τη κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050, η συνεχής ανάπτυξη των εργαζομένων,  η διεύρυνση της γκάμας με βιώσιμα προϊόντα και τεχνολογικές λύσεις και η απαράγγελτη τήρηση όλων   των αρχών του υπεύθυνου επιχειρείν. 

Για την Info Quest Technologies η Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη δημιουργία αξίας για όλους τους συμμετόχους και αποτελεί πυξίδα της εταιρείας σε όλη την πορεία της.

Οι σημαντικές διακρίσεις της Info Quest Technologies  είναι αποτέλεσμα της προσήλωσής της εταιρείας στην αποστολή της να συμβάλλει στην εξέλιξη και την ευημερία ανθρώπων, επιχειρήσεων και οργανισμών, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, με συνεπή στρατηγική, έμφαση στην καινοτομία, προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών και συνεχή επένδυση σε τεχνογνωσία, βασιζόμενη στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Logistics Center, εδώ και για την Στρατηγική και Επιδόσεις της Εταιρείας στην Βιώσιμη Ανάπτυξη, εδώ.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Redmi 12 5G: Το απόλυτο entry-level 5G smartphone σε early-bird!

Next Article

Νικητές στο Gaming… με την Evnia (Εύνοια) της Philips