Οι εταιρείες Info Quest Technologies και Uni Systems υποστηρίζουν την Εθνική Ομάδα Πληροφορικής Νέων και την ελληνική αποστολή στο European Cyber Security Challenge 2019

Author: Share:
European Cyber Security Challenge 2019

Ο Όμιλος Quest υποστηρίζει για ακόμη μια φορά τις ελληνικές αποστολές στους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς για την κυβερνοασφάλεια.

Οι εταιρείες του Ομίλου Quest, Info Quest Technologies και Uni Systems, για άλλη μια χρονιά στηρίζουν την Εθνική Ομάδας Πληροφορικής Νέων στη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων στο Μάριμπορ και την Ελληνική αποστολή στο European Cyber Security Challenge 2019 στο Βουκουρέστι.

  • Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων 2019 διεξήχθη 23-28 Αυγούστου στο Μάριμπορ της Σλοβενίας.
  • Το European Cyber Security Challenge 2019 θα διεξαχθεί 9-11 Οκτωβρίου, Βουκουρέστι, Ρουμανία.

H Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων, τηρώντας τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ολυμπιάδας Πληροφορικής, είναι μια πρόσφατη πρωτοβουλία για την ανάπτυξη της Πληροφορικής στα μέλη των χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης και η συμμετοχή σε αυτή διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΕΠΥ).

Αντίστοιχα, η διοργάνωση European Cyber Security Challenge γίνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών ENISA (European Union Agency for Network and Information Security) και η συμμετοχή σε αυτή συντονίζεται από το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

H διασύνδεση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών με την εκπαίδευση και τους νέους, αποτελεί διαχρονική, στρατηγική προτεραιότητα των εταιρειών του Ομίλου Quest, οι οποίες υλοποιούν συστηματικά δράσεις με στόχο την παρότρυνση των νεών παιδιών να αναπτύξουν γνώσεις και ψηφιακές δεξιότητες, τη βελτίωση των μεθόδων διδασκαλίας, την υγιή άμιλλα και την αριστεία. Μεταξύ των δράσεων αυτών συγκαταλέγονται η συστηματική υποστήριξη των Εθνικών μας ομάδων, τα προγράμματα «Καινοτομία στην Εκπαίδευση», «iPad 1 for 1», «Συναρμολογώντας τον Υπολογιστή Quest» και άλλα.

Το άρθρο περιέχει πληροφορίες από δελτίο τύπου του Ομίλου Quest.

Διαβάστε ακόμη