InnoFest 2018 – Συνέντευξη με τα στελέχη της LG Electronics Hellas

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
sonos move
innofest 2018 interview lg hellas

Στο πλαίσιο του InnoFest 2018 είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με κορυφαία στελέχη της LG Electronics Hellas και να πληροφορηθούμε πολλά – πολλά περισσότερα από αυτά που λέγονται όταν θέμα είναι τα οικονομικά. Σας μεταφέρουμε τα κύρια σημεία.

Κατά κανόνα, οι συζητήσεις δημοσιογράφων με στελέχη επιχειρήσεων για θέματα που εμπεριέχουν οικονομικά μεγέθη, μερίδια αγοράς και στόχους, είναι μάλλον χωρίς περιεχόμενο. Ο λόγος είναι ότι αριθμοί δεν λέγονται – και αυτό είναι εν πολλοίς κατανοητό. Εξάλλου, αλήθεια είναι ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τέτοια θέματα είναι μάλλον περιορισμένο.

Αυτές τις σκέψεις μοιραζόμασταν οι τρεις δημοσιογράφοι της ελληνικής αποστολής στο LG InnoFest 2018, καθώς κατευθυνόμασταν προς τον τρίτο όροφο του νέου κτηρίου στο Palais de Festival στις Κάννες για την προγραμματισμένη συνέντευξη με τα στελέχη της LG Electronics Hellas. Οι εκπλήξεις που μας περίμεναν ήταν πολλές και ευχάριστες, καθώς οι άνθρωποι της LG ήταν κάθε άλλο παρά φειδωλοί στις πληροφορίες που μας έδωσαν. Προσωπικά, μη γραπτή συνέντευξη, με τόσο ξεκάθαρες απαντήσεις, δεν μπορώ να ανακαλέσω από τη μνήμη μου.

innofest 2018 interview lg hellas
(φωτό: Στάθης Ασπιώτης)

Παρόντες στη συζήτηση, που έγινε σε φιλικό κλίμα, ήταν από την LG Electronics Hellas: O κύριος Άρης Κουτελός, Διευθύνων Σύμβουλος στην LG Electronics Hellas, η κυρία Γεωργία Σταυροπούλου, Διευθύντρια Marketing Εταιρικών και Επιχειρηματικών Μονάδων, ο κύριος Jang Hyuck Seo, Προϊόντικός Διευθυντής TV/CAV, o κύριος Ζαφείρης Ψαραδέλης, Διευθυντής ISP/IT, η κυρία Έλενα Ζαφειροπούλου, Διευθύντρια Πωλήσεων Προϊόντων Εικόνας και Ήχου και ο κύριος Μάνθος Πάγκαλος, Διευθυντής Πωλήσεων για τις Οικιακές συσκευές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είπαν τα στελέχη της LG, η αγορά στις λευκές συσκευές δείχνει να έχει μικρή άνοδο το 2017, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Στα “μαύρα”, η πολύ καλή απόδοση στο δεύτερο εξάμηνο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο κλάδος θα κλείσει σχεδόν σε ισορροπία. Οι άνθρωποι της LG εκτιμούν ότι, η αγορά των “μαύρων συσκευών” θα επανέλθει σε θετικό πρόσιμο το 2018.

Στις συσκευές Audio, η LG είναι Νο1 στην ελληνική αγορά, κάτι που αναμένεται να επιτευχθεί και το 2018. Θυμίζουμε ότι στον τεχνικό σχεδιασμό της νέας γκάμας ηχητικών προϊόντων της LG συμμετέχει η Meridian.

Στις τηλεοράσεις με κόστος άνω των 1500€, η LG Electronics Hellas είναι επίσης Νο1. Συνολικά στις τηλεοράσεις, η LG βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με μερίδιο 32% επί του συνόλου των πωλήσεων. Η διαφορά από την πρώτη θέση είναι μερικά δεκαδικά ψηφιά, και στην LG πιστεύουν ότι το 2018 θα είναι πρώτοι και στις τηλεοράσεις.

Οι OLED TV αποτελούν το 3% των πωλήσεων για το 2017, από 1,96% που ήταν το προηγούμενο έτος. Στησυγκεκριμένη κατηγορία, η LG κάνει το 85%-90% των πωλήσεων. Από τις OLED TV διατίθενται 50-60 συσκευές την εβδομάδα, κ.μ.ο., με μια εξαίρεση, αυτή της εβδομάδας Black Friday. Τη συγκεκριμένη εβδομάδα διατέθηκαν 750 OLED TV από την LG!

innofest-2018-interview-lg-hellas
Άποψη του χώρου με τις τηλεοράσεις στο LG InnoFest 2018. Σε πρώτο πλάνο η OLED W8. (φωτό: Electronicanto)

Τα δεδομένα ότι, η ποιότητα εικόνας που δίνει η τεχνολογία OLED είναι υψηλή, και το γεγονός ότι στην Ευρώπη 13 κατασκευαστές διαθέτουν OLED TV, οδηγούν τους ανθρώπους της LG στην πρόβλεψη ότι, μάλλον σύντομα, η κατηγορία αυτή θα γίνει mainstream, καθώς αναμένεται οι τιμές των συσκευών να πέσουν σημαντικά. Σε αυτό θα βοηθήσουν, φυσικά, οι τεχνολογίες που οδηγούν στην εν λόγω ποιότητα εικόνας για το 2018, όπως το HDR Pro, η προσθήκη του Advanced HDR της Technicolor, το High Frame Rate 100/120fps και φυσικά η τεχνητή νοημοσύνη μέσω του ThinQ. Φυσικά, η εταιρεία εξελίσσει αδιάλλειπτα και τις Super UHD TV.

Σημείο κλειδί για τα νούμερα των πωλήσεων είναι το καλό προϊόντικό μείγμα, με TV καλής ποιότητας, οι οποίες αποφέρουν κέρδος. Χαρακτηριστικό είναι ότι, η κατηγορία των 32 ιντσών δεν έχει ενδιαφέρον για την εταιρία – έχει όμως για τα καταστήματα λιανικής.

Από την ημέρα της συνέντευξης έως τη δημοσίευση της, στην LG Electronics απονεμήθηκε το βραβείο Retail Business Awards 2017, το οποίο η εταιρεία κέρδισε η για τρίτη φορά. Η επιτυχία αυτή της LG δεν μας ξένισε, καθώς είχε προηγηθεί η συζήτηση με τα στελέχη της εταιρείας, για την οποία διαβάζετε. Οι αριθμοί, ούτως ή άλλως, είναι εντυπωσιακοί για την LG και αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι Έλληνες καταναλωτές στην εταιρεία.

Αν μας ζητήσετε να κρατήσουμε ένα μόνο στοιχείο από όσα αναφέρθηκαν, αυτό θα είναι ο τρόπος εργασίας των ανθρώπων της εταιρείας, έτσι όπως διαφαίνεται από τη συζήτηση μαζί τους. H LG Electronics Hellas είναι ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες στους τομείς που δραστηριοποιείται, γιατί τα στελέχη της αποτελούν ομάδα, είναι αφοσιωμένα με ειλικρίνεια στους στόχους τους και γνωρίζουν πώς θα τους επιτύχουν. Απευθύνονται σε πραγματικούς ανθρώπους, επικοινωνούν με πραγματικούς καταναλωτές, με αυτούς που αγαπούν την τεχνολογία, με αυτούς που επιδιώκουν να τη γνωρίζουν και είναι καθοδηγητές. Tα στελέχη της LG, με κάθε τους κίνηση, επιδιώκουν να ικανοποιούν τις επιθυμίες και αναγκές του πραγματικού τελικού πελάτη. Τα οφέλη από αυτές τις επιλογές είναι φανερά.

Στην κύρια φωτογραφία του άρθρου, τα στελέχη και οι συνεργάτες της ελληνικής “Winning Team” στο InnoFest 2018.

Côte d'Azur, Κάννες. Άποψη από το Palais des Festivals et des Congrès. (φωτό: Στάθης Ασπιώτης)
Côte d’Azur, Κάννες. Άποψη από το Palais des Festivals et des Congrès. (φωτό: Στάθης Ασπιώτης)

Previous Article

TP-Link: Χορηγός του 2ου Hotel Tech Conference

Next Article

“Πύργος ελέγχου” για Drone από τη Vodafone

Αφήστε μια απάντηση

sonos move