Στην Κορεά η πρώτη παγκοσμίως κινηματογραφική αίθουσα με οθόνη Samsung Cinema LED

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
H πρώτη κινηματογραφική οθόνη 4Κ HDR Cinema LED από τη Samsung στο Lotte Cinema World Tower στην Κορέα. (φωτό: Samsung)

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εγκαταστήσει την πρώτη της οθόνη Cinema LED στο Lotte Cinema World Tower στην Κορέα.  Σχεδιασμένη ως High Dynamic Range (HDR) LED κινηματογραφική οθόνη, η Cinema LED οθόνη διαθέτει ηχητικό σύστημα που έχουν αναπτύξει από κοινού οι Harman Professional Solutions και Samsung Audio Lab.

«Μέσω των έντονα ρεαλιστικών χρωμάτων, που συνοδεύονται από ήχο και προβολή ανωτέρου επιπέδου, η Cinema LED οθόνη μας κάνει τους θεατές να αισθανθούν σαν να αποτελούν μέρος της εικόνας», αναφέρει σε δήλωσή του ο HS Kim, Πρόεδρος του Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Είμαστε ενθουσιασμένοι σχετικά με τη συνεργασία μας με τη Lotte Cinema, όπου φέρνουμε αυτήν την τεχνολογία στους θεατές και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε το μέλλον του κινηματογράφου».

Με πλάτος σχεδόν 10,3 μέτρα, η Samsung Cinema LED οθόνη είναι συμβατή με διαφορετικές επιλογές διαμόρφωσης της κινηματογραφικής αίθουσας. Η υπεροχή και η ποιότητα στην εικόνα που προσδίδει η προδιαγραφή HDR έρχεται στη μεγάλη οθόνη και σε ανάλυση (4.096x 2.160), με υψηλά επίπεδα φωτεινότητας (146fL) – σχεδόν 10 φορές μεγαλύτερα από αυτά που προσφέρουν οι συμβατές τεχνολογίες προβολής, αναφέρει η Samsung στην ανακοίνωσή της. Επιπλέον, η οθόνη Samsung Cinema LED προσφέρει χωρίς παραμορφώσεις προβολή αναδεικνύει τα πιο φωτεινά χρώματα, το πιο βαθύ μαύρο και το πιο καθαρό λευκό σε σχεδόν άπειρη αναλογία αντίθεσης.

H πρώτη κινηματογραφική οθόνη 4Κ HDR Samsung Cinema LED στο Lotte Cinema World Tower στην Κορέα.
H πρώτη κινηματογραφική οθόνη 4Κ HDR Cinema LED από τη Samsung στο Lotte Cinema World Tower στην Κορέα. (φωτό: Samsung)

Για να συνοδεύσει την τεχνολογία video στον κινηματογράφο «SUPER S» του Lotte Cinema, η Samsung έχει συνδυάσει την οθόνη της Cinema LED της με τεχνολογίες ήχου από την JBL της Harman. Αυτός ο συνδυασμός περιλαμβάνει ισχυρά ηχεία που πλαισιώνουν την οθόνη, πατενταρισμένη τεχνολογία επεξεργασίας ήχου καθώς και το σύστημα Sculpted Surround της JBL.

Καθώς οι απαιτήσεις στις κινηματογραφικές αίθουσες αυξάνονται, η Samsung θέλει με την ευελιξία της οθόνης Cinema LED να καλύψει ένα ευρύτερο φάσμα αναγκών του κοινού. Η οθόνη διατηρεί τις προηγμένες δυνατότητες προβολής σε ένα εύρος από σκοτεινό έως  περισσότερο έντονο περιβάλλων φωτισμό. Αυτή η ευελιξία καθιστά τη Cinema LED οθόνη κατάλληλη για χώρους που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την κινηματογραφική αίθουσα για εταιρικές εκδηλώσεις, συναυλίες, για παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων και διαγωνισμών gaming.

H κινηματογραφική αίθουσα Super S με Samsung Cinema LED στο Lotte Cinema World Tower στην Κορέα. (φωτό: Samsung)
H κινηματογραφική αίθουσα Super S με Samsung Cinema LED στο Lotte Cinema World Tower στην Κορέα. (φωτό: Samsung)

«Ο κινηματογράφος «Super S» αποτελεί ένα νέο πρότυπο για την προβολή ταινιών», δήλωσε ο Wonchun Cha, Διευθύνων Σύμβουλος της Lotte Cinema. «Προσβλέπουμε στη συνεργασία μας με τη Samsung για να εισαγάγουμε μία νέα τεχνολογία υψηλής ποιότητας στην κινηματογραφική βιομηχανία στο μέλλον και είμαστε ενθουσιασμένοι που ικανοποιούμε τον πελάτη, προσφέροντάς του ένα βελτιωμένο περιβάλλον θέασης που δίνει ζωή σε ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου».

Πριν από την εμπορική διάθεσή της, η Samsung υπέβαλε την οθόνη Cinema LED σε μια σειρά από τις αυστηρότερες δοκιμές της βιομηχανίας, για να επικυρώσει την απόδοσή της. Τον Μάιο του 2017, η οθόνη Samsung Cinema LED έγινε το πρώτο προϊόν, το οποίο πέτυχε πλήρη συμμόρφωση με τα αναγνωρισμένα πρότυπα τεχνολογίας της Digital Cinema Initiatives (DCI), πριν από την εμπορική κυκλοφορία του. Αυτή η πιστοποίηση επιβεβαιώνει την ικανότητα της οθόνης να παρουσιάζει το πλήρες φάσμα χρωμάτων με αναλλοίωτη ακρίβεια.

Info: Samsung Electronics Ελλάς, τηλ.: 8009 4000

Previous Article

Samsung Electronics (Q2 2017): τα οικονομικά αποτελέσματα του 2ου Τριμήνου 2017

Next Article

Summer Stories 2017: Διαγωνισμός φωτογραφίας από την Canon