Το όραμα για το IoT στο Samsung Developer Conference 2017

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Samsung Developer Conference 2017

Η Samsung παρουσίασε στο Samsung Developer Conference 2017 νέα στρατηγική για την ενοποίηση των υπηρεσιών loT στην πλατφόρμα SmartThings, παράλληλα με την επόμενης γενιάς έκδοση Bixby 2.0 και τις προηγμένες δυνατότητες AR σε περισσότερα Galaxy smartphones.

Samsung Developer Conference 2017
To Samsung Developer Conference (SDC) 2017 διεξήχθει 18-19/10 στο Moscone West, στο San Francisco. (φωτό: Samsung)

Η Samsung Electronics παρουσίασε το όραμά της για έναν διασυνδεδεμένο κόσμο με μια ανοιχτή και ευρέως προσβάσιμη πλατφόρμα Internet of Things (loT). Στο Samsung Developer Conference (SDC) 2017, που πραγματοποιήθηκε στο Moscone West, η Samsung ανακοίνωσε την ενοποίηση των loT υπηρεσιών της στην πλατφόρμα SmartThings, την έκδοση Bixby 2.0 με SDK και την εξέλιξη της θέση της στην επαυξημένη πραγματικότητα (AR), με στόχο να υποδεχθεί την εποχή των απρόσκοπτα συνδεδεμένων εμπειριών, που διευρύνονται σε όλο το φάσμα συσκευών, λογισμικού και υπηρεσιών.

«Στη Samsung καινοτομούμε διαρκώς για να προσφέρουμε εξυπνότερες, συνδεδεμένες εμπειρίες για τους πελάτες μας. Τώρα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά με την ανοιχτή loT πλατφόρμα, το έξυπνο οικοσύστημα και τις AR δυνατότητές μας», δήλωσε ο DJ Koh, Πρόεδρος του Mobile Communications Business της Samsung Electronics. «Μέσω μιας εκτενούς ανοιχτής συνεργασίας με συνεργάτες και προγραμματιστές μας, ξεκλειδώνουμε μια πύλη για ένα διευρυμένο οικοσύστημα διασυνδεδεμένων και έξυπνων υπηρεσιών που θα απλοποιήσουν και θα εμπλουτίσουν τη καθημερινότητα των πελατών μας».

Η Samsung παρουσίασε ακόμη το Project Ambience, μια μικρή συσκευή ασφαλείας ή chip που μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων, επιτρέποντάς τους να συνδέονται απρόσκοπτα και να δημιουργούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία Bixby. Αυτή η νέα αντίληψη αντικατοπτρίζει την επόμενη γενιά του loT, αυτή του “Intelligence of Things”, που συνδυάζει το loT με την νοημοσύνη για να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη.

Καθιστώντας το Internet of Things προσιτό σε όλους

Samsung Developer Conference 2017 logo Η Samsung συνδυάζει τις υπάρχουσες loT υπηρεσίες της – SmartThings, Samsung Connect και ARTIK – σε μια ενοποιημένη loT πλατφόρμα: το SmartThings Cloud. Το SmartThings Cloud θα προσφέρει έναν ενιαίο, ισχυρό κόμβο σε cloud, ο οποίος θα συνδέει απρόσκοπτα και θα διαχειρίζεται τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που ενσωματώνουν τεχνολογία loT από ένα μόνο κοινό σημείο επαφής. Το SmartThings Cloud θα δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα loT οικοσυστήματα του κόσμου και θα προσφέρει την υποδομή για μια συνδεδεμένη εμπειρία των καταναλωτών που είναι καινοτόμος, ευέλικτη και ολιστική, λέει η Samsung.

Με το SmartThings Cloud, οι προγραμματιστές θα έχουν πρόσβαση σε μια cloud API για όλα τα συμβατά προϊόντα με το SmartThings Cloud για να αναπτύξουν συνδεδεμένες λύσεις και να τις προσφέρουν σε περισσότερους χρήστες. Ακόμη, θα παρέχει ασφαλή συνδεσιμότητα και υπηρεσίες για επιχειρήσεις, αναπτύσσοντας εμπορικές και βιομηχανικές λύσεις ΙοΤ.

Νοημοσύνη Επόμενης Γενιάς

Η Samsung μεταφέρει τη νοημοσύνη πέρα από τις συσκευές, εντός ενός ολοκληρωμένου, προσωπικού και ανοικτού οικοσυστήματος με την παρουσίαση της έκδοσης Bixby 2.0 με SDK, ενσωματώνοντας τεχνολογίες Viv.

H Bixby 2.0 θα είναι διαθέσιμη σε μια ποικιλία συσκευών που περιλαμβάνει τη Samsung Smart TV και το ψυγείο Family Hub. Τώρα, η Bixby θα βρίσκεται στο επίκεντρο του έξυπνου οικοσυστήματος των καταναλωτών. Θα εισάγει προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και εμπλουτισμένες «φυσικές» γλωσσικές δυνατότητες – για να αντιλαμβάνεται καλύτερα τον κάθε χρήστη ξεχωριστά και να δημιουργεί μια εξατομικευμένη εμπειρία, που προβλέπει καλύτερα τις ανάγκες του.

Προκειμένου να δημιουργήσει αυτή την πιο γρήγορη, ευκολότερη και πιο ισχυρή πλατφόρμα έξυπνου βοηθού, η Samsung θα παρέχει τα εργαλεία για να προσφέρει την Bixby 2.0 σε ένα μεγαλύτερο αριθμό εφαρμογών και υπηρεσιών. Η Bixby SDK θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένους προγραμματιστές και μέσα από ένα ιδιωτικό πρόγραμμα beta, και θα είναι ευρέως διαθέσιμη στο προσεχές μέλλον.

Για μια ηγετική θέση στην Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR)

Έχοντας ως βάση την κληρονομιά της Samsung στη δημιουργία πρωτοποριακής τεχνολογίας που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες για να ξεκλειδώσει νέες πραγματικότητες, όπως το VR, η εταιρεία έχει δεσμευτεί στη διαρκή εξέλιξη των τεχνολογιών AR. Μέσα από μια συνεργασία με τη Google, οι προγραμματιστές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το ARCore SDK για να φέρουν την τεχνολογία AR σε εκατομμύρια χρήστες των συσκευών Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ και Galaxy Note8. Αυτή η στρατηγική συνεργασία με τη Google προσφέρει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους προγραμματιστές και μια νέα πλατφόρμα για τη δημιουργία νέων καθηλωτικών εμπειριών για τους καταναλωτές.

Info: Samsung Electronics Ελλάς, τηλ.: 8009 4000

Previous Article

Microsoft: 2η παγκοσμίως στην Κοινωνική Ευθύνη

Next Article

Google Chrome Cleanup με την ισχύ της ESET