Τριπλή αναγνώριση για την Schneider Electric στους πυλώνες της διαφορετικότητας, ισότητας και ένταξης

Author: Γιώργος Πολυμενάκος Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Τριπλή αναγνώριση για την Schneider Electric στους πυλώνες της διαφορετικότητας, ισότητας και ένταξης

Η Schneider Electric έλαβε αναγνώριση από τους Financial Times, τη Refinitiv και το Forbes, ως παγκόσμιος ηγέτης όσον αφορά την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας, της ισότητας και της ομαλής ένταξης στο χώρο εργασίας.

Αυτές οι διακρίσεις αντικατοπτρίζουν τόσο το βάθος της μακροχρόνιας δέσμευσης της εταιρείας για τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης και ισότιμης κοινωνίας, όσο και τον απτό, πρακτικό αντίκτυπο των μέτρων που έχει εφαρμόσει για την προώθηση αυτής της πρόθεσης στο εργατικό δυναμικό της.

Η Schneider Electric κατέλαβε την 16η θέση μεταξύ των 41 ομολόγων της στον κλάδο στην κατάταξη των Financial Times Diversity Leaders 2023. Είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, που η Schneider Electric κατέχει εξέχουσα θέση στη συγκεκριμένη λίστα – απόδειξη της επιμονής και της συνέπειας των προσπαθειών της εταιρείας να προωθήσει τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη μεταξύ του ανθρώπινου δυναμικού της παγκοσμίως, που περιλαμβάνει πάνω από 128.000 εργαζόμενους

Η ετήσια κατάταξη των Financial Times αξιολογεί την επιτυχία των εταιρειών σχετικά με την προώθηση όλων των τύπων διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον. Καταρτίζεται με βάση δεδομένα που προκύπτουν από ανεξάρτητες έρευνες, στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι, σε εταιρείες που απασχολούν τουλάχιστον 250 άτομα, από 16 ευρωπαϊκές χώρες. Συνολικά, πάνω από 300.000 αξιολογήσεις αποτέλεσαν τη βάση για την ανάδειξη των τελευταίων «Diversity Leaders», με 850 εταιρείες με την υψηλότερη βαθμολογία να συμπεριλαμβάνονται στην τελική λίστα.

Τα ευρήματα των Financial Times αντικατοπτρίζονται και στο ετήσιο Diversity and Inclusion Index της Refinitiv, μια κατάταξη των 100 κορυφαίων εισηγμένων εταιρειών που καταβάλλουν βέλτιστες προσπάθειες για να προωθήσουν τη διαφορετικότητα και την ένταξη στο εργατικό δυναμικό τους. Η Schneider Electric είχε σημαντικές επιδόσεις σύμφωνα με τα στατιστικά, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στον κλάδο της, την 5η στη Γαλλία και την 61η συνολικά στην κατάταξη.  

Η Refinitiv, ως κορυφαίος πάροχος δεδομένων και υποδομής χρηματοπιστωτικών αγορών, αξιολογεί 12.000 επιχειρήσεις με βάση 4 πυλώνες – Διαφορετικότητα, Ένταξη, Εξέλιξη Ανθρώπων και Αντιπαραθέσεις – ώστε να συμπεριληφθούν στον δείκτη της. Τα δεδομένα συνήθως αξιοποιούνται από επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα για την αξιολόγηση των κινδύνων και των ευκαιριών που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα των εταιρειών σε όλες τις επενδύσεις τους, καθώς και για την ενίσχυση των στρατηγικών που υποστηρίζουν τη διαφορετικότητα.

Ενισχύοντας τα παραπάνω επιτεύγματα, η Schneider Electric έλαβε αναγνώριση επίσης μέσα στο 2022, για πρώτη φορά, ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο που στηρίζουν τις γυναίκες για το 2022 (The World’s Top Female-Friendly Companies 2022) από το Forbes. Η Schneider Electric κατέλαβε την 11η θέση μεταξύ των 30 εταιρειών του κλάδου της μηχανικής και των κατασκευών και τη 13η θέση μεταξύ των 51 εταιρειών με έδρα τη Γαλλία, που περιλαμβάνονται στη λίστα.

Η κατάταξη του Forbes, που βασίστηκε σε στοιχεία ερευνών που προέρχονται από 85.000 γυναίκες εργαζόμενες σε πολυεθνικά ιδρύματα σε 36 χώρες, περιλαμβάνει τις 400 κορυφαίες εταιρείες που διαπρέπουν στην υπεράσπιση των γυναικών στην εργασία. Αυτή η λίστα αντανακλά όχι μόνο τις ανταγωνιστικές αμοιβές και τις μεγάλες ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης, αλλά και τις ευέλικτες εργασιακές ρυθμίσεις, για τις οποίες οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι κρίσιμες για την εξάλειψη των ανισοτήτων μεταξύ των φύλων.  

Subscribe to our newsletter!


Η φιλοδοξία της Schneider Electric σχετικά με τη διαφορετικότητα, ισότητα, ένταξη και ευημερία των εργαζομένων της, είναι να μετατραπεί στην πιο inclusive εταιρεία στον κόσμο. Ειδικότερα, ο οργανισμός θέλει να το πετύχει αυτό παρέχοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους, παντού (σε όλες τις γενιές, τα φύλα, τις εθνικότητες και τις πεποιθήσεις) και διασφαλίζοντας, ότι όλοι οι εργαζόμενοι εκτιμώνται μοναδικά και τους παρέχεται ένα ασφαλές περιβάλλον για να εξελιχθούν και να προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό.

  Η Schneider Electric φιλοξενεί το webcast του International Colocation Club με θέμα: “Attracting Investors: What Colocation Providers Need to Know”
Previous Article

Xiaomi Watch S2: Μεγέθη, χρώματα και προηγμένες λειτουργίες υγείας

Next Article

Αναβαθμίστε τον gaming ήχο με τα ακουστικά Philips TAG5106