Ο Valtteri Bottas και η Epson αναδεικνύουν τη σημασία της διάδρασης στην εκπαίδευση

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Bottas

Ο Valtteri Bottas, φινλανδός σταρ της Formula One, υποστηρίζει την Epson στο να αναδείξει τους λόγους, για τους οποίους η Φινλανδία διαπρέπει στην εκπαίδευση.

Σε επίσκεψή του στο δημοτικό σχολείο όπου φοίτησε, στη Φινλανδία, ο οδηγός της Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Valtteri Bottas, πρωταγωνιστεί σε ένα νέο βίντεο της Epson με σκοπό να αναδείξει τη σημασία που έχει η διαδραστική τεχνολογία και οι οθόνες μεγάλου μεγέθους για την ενίσχυση της μάθησης στις αίθουσες διδασκαλίας.

Η Φινλανδία δεν αναδείχτηκε μόνο ως πρώτη παγκοσμίως χώρα στη βασική εκπαίδευση για δεύτερη χρονιά, βάσει της Παγκόσμιας Αναφοράς Ανταγωνιστικότητας του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ για το 2017-18 (World Economic Forum’s Global Competitiveness Report 2017-18), αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται και στη δεύτερη θέση στην ανώτερη εκπαίδευση.

 

 

Αναφορικά με το μέγεθος της οθόνης, έρευνες αγοράς δείχνουν ότι το 50% των μαθητών δυσκολεύονται να διαβάσουν το περιεχόμενο που εμφανίζεται σε μια τυπική οθόνη 70 ιντσών. Μάλιστα, ως προς τις αποτελεσματικές προσεγγίσεις διδασκαλίας, το 80% του εκπαιδευτικού υλικού αφομοιώνεται μέσω οπτικών μέσων και το 90% μέσω διαδραστικών μαθημάτων, σε σύγκριση με μόλις το 25% που αφομοιώνεται από μεμονωμένα προφορικά μαθήματα.

Ως η πρώτη στον κόσμο εταιρεία κατασκευής διαδραστικών βιντεοπροβολέων, η Epson πιστεύει ότι η παροχή κινήτρων και η ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών σχετίζεται με τη συνεργασία και τη διαδραστικότητα ως κεντρικό σημείο αναφοράς στο περιβάλλον εκμάθησης. Η Φινλανδία φαίνεται ότι μοιράζεται τον ίδιο ενθουσιασμό για καινοτομία με ένα μερίδιο διαδραστικών βιντεοπροβολέων το οποίο είναι αναλογικά μεγαλύτερο κατά 57% από το υπόλοιπο σύνολο παγκοσμίως.

Ο Hans Dummer, Διευθυντής Οπτικών Μέσων της Epson Europe, αναφέρει: «Η σειρά διαδραστικών βιντεοπροβολέων της Epson αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα του μεγάλου μεγέθους της οθόνης και των διαδραστικών λύσεων διδασκαλίας, επιτρέποντας στα σύγχρονα εκπαιδευτικά ιδρύματα χωρών όπως η Φινλανδία να ενισχύουν στο έπακρο τους μαθητές τους. Είναι φανταστικό να βλέπουμε τον αντίκτυπο που έχουν τα προϊόντα μας στην αίθουσα διδασκαλίας και είμαστε ενθουσιασμένοι για το συνεχή ρόλο των λύσεων της Epson σε σχολεία ανά τον κόσμο.»

«Είναι πάντα τέλειο να επιστρέφω στην πατρίδα μου στη Φινλανδία, όπου και ξεκίνησε το ταξίδι μου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό», υποστηρίζει ο Valtteri. «Μ’ άρεσε πραγματικά που επισκέφτηκα την παλιά μου τάξη και πήρα μέρος στο διαδραστικό μάθημα, έστω κι αν δεν ήμουν στο ίδιο δωμάτιο με τους μαθητές! Είμαι περήφανος που είμαι Φινλανδός και είναι φανταστικό να βλέπω πώς η Epson προάγει την εκπαιδευτική εμπειρία για τα παιδιά σήμερα.»

Για να μάθετε περισσότερα για τη σειρά βιντεοπροβολέων της Epson, επισκεφθείτε τη σελίδα: https://www.epson.gr/products/projectors, και για να μάθετε περισσότερα για τις επιχειρηματικές λύσεις της Epson για την εκπαίδευση, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.epson.gr/verticals/business-solutions-for-education

Previous Article

Αναβάθμιση του 3D Creator στα Xperia smartphones

Next Article

Ο Όμιλος Vodafone επεκτείνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα #CodeLikeAGirl