100 Χρόνια Nikon

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
100 Χρόνια Nikon, Nikon F3

Το 2017 η Nikon συμπλήρωσε 100 χρόνια λειτουργίας. Στο παρόν αφιέρωμα, παρουσιάζουμε τις μηχανές της Nikon που έχουν καταγράψει την ιστορία τα τελευταία 100 χρόνια και, για το λόγο αυτό, έχουν μείνει σε αυτή.

Η Nikon συμπλήρωσε 100 χρόνια ως μια από τις σημαντικότερες εταιρείες οπτικών και φωτογραφικών ειδών στον πλανήτη. Ακολουθεί ένα ταξίδι στο χρόνο, στα έτη σταθμούς για την εταιρεία, με το βλέμμα στις πιο συμβολικές κάμερες που παρουσίασε η Nikon κατά τη διάρκεια της 100χρονης ιστορίας της.

1917

Η Nippon Kogaku Kogyo Kabushikigaisha (Nippon Kogaku Κ.Κ.) ιδρύθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας ως κατασκευαστής οπτικών.

Nikon I1948 Nikon I

Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στα οπτικά και ήδη μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο, η Nippon Kogaku K.K. μπήκε στις κάμερες παραγωγής με τη διάθεση της Nikon I. Η Nikon I ήταν η πρώτη μηχανή σε μεγάλη σειρά φωτογραφικών rangefinder.

H μηχανή αυτή σήμανε την πρώτη φορά που η Nippon Kogaku χρησιμοποίησε το όνομα “Nikon”.

 

 

Nikon SP, 1957
Nikon SP, η πρώτη τηλεμετρική κάμερα παγκοσμίως με σκόπευτρο 28mm-135mm.

1957  Nikon SP

Σήμερα η Nikon SP εξακολουθεί να θεωρείται ως μία από τις πιο ολοκληρωμένες κάμερες που έγιναν ποτέ. Έχοντας ως στόχο τους επαγγελματίες χρήστες, ήταν η μηχανή-σύμβολο για τις φωτογραφικές μηχανές 35mm με χώρα κατασκευής την Ιαπωνία. Το πιο σημαντικό και ευρέως αναγνωρισμένο χαρακτηριστικό της ήταν ένα ενσωματωμένο παντός τύπου οπτικό σκόπευτρο που υποστήριζε έξι εναλλάξιμους φακούς.

 

Nikon F, 1959
Nikon F, 1959

1959 Nikon F

Ένα σύμβολο της δεκαετίας του εξήντα, η φωτογραφική μηχανή Nikon F ήταν η πρώτη φωτογραφική μηχανή Nikon Single-Lens-Reflex (SLR) της Nikon και αναμφισβήτητα μία από τις πιο δημοφιλείς κάμερες-σύμβολα του περασμένου αιώνα. Η Nikon F ήταν μια από τις πιο αγαπημένες μηχανές για τους ερασιτέχνες, τους επαγγελματίες, αλλά και τους διάσημους.

  One UI 6 Update: 7 τρικ για τη σωστή χρήση της κάμερας
Previous Article

Huawei P10 lite review – Android smartphone

Next Article

Kaspersky Lab: Μην επιτρέψετε κλοπή τα Χριστούγεννα!