Πρώτο διεθνές συνέδριο για την Ανοιχτή Επιστήμη

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
1ο Διεθνές Συνέδριο για την Ανοικτή Επιστήμη.

Η Ανοικτή Επιστήμη αποτελεί τον νέο τρόπο διεξαγωγής της έρευνας, βασιζόμενη στη συνεργατικότητα και τους νέους τρόπους διάχυσης της επιστήμης μέσω της αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας και των συνεργατικών εργαλείων. 

1ο Διεθνές Συνέδριο για την Ανοικτή Επιστήμη.
1ο Διεθνές Συνέδριο για την Ανοικτή Επιστήμη.

Η μετάβαση ωστόσο στο νέο αυτό μοντέλο, βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τις αντιλήψεις των ίδιων των ερευνητών, την απουσία κινήτρων και ανταμοιβών από την πλευρά των φορέων και χρηματοδοτών έρευνας και την αδυναμία πλήρους αξιοποίησης των νέων υπηρεσιών και εργαλείων από τους ίδιους τους ερευνητές και την αγορά.

Το συνέδριο θα ανοίξει με χαιρετισμό του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ενώ το γενικό πλαίσιο θα θέσουν κατά την έναρξη ο Πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» Γιάννης Ιωαννίδης και ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας Φίλιππος Τσιμπόγλου. Στο συνέδριο συμμετέχουν καταξιωμένες προσωπικότητες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ανοικτής Επιστήμης, πανεπιστημιακοί, ερευνητές και ανώτατα στελέχη της δημόσιας διοίκησης από την την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις κεντρικές ομιλίες των διεθνούς φήμης καθηγητών Jeffrey D. Sachs, Καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κολούμπια των ΗΠΑ και ηγέτη του Sustainable Development Network του Ο.Η.Ε., Ιωάννη Ιωαννίδη, Καθηγητή Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ, και Νεκτάριου Ταβερναράκη, Καθηγητή Μοριακής Βιολογίας Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Προέδρου του ΙΤΕ, εκπροσώπου του European Research Council (ERC). Στις κεντρικές συνεδρίες θα συζητηθούν θέματα πρόσβασης και ισότητας στη γνώση και την επιστήμη, τα ανοικτά επιστημονικά δεδομένα ως ένα από τα μέσα διασύνδεσης της έρευνας με την καινοτομία και τη βιομηχανία, καθώς επίσης και ο κοινωνικός αντίκτυπος της επιστημονική έρευνας.

TCL 50 NXT PAPER 5G 486x60 banner

To συνέδριο για την Ανοικτή Επιστήμη θα διεξαχθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, 6-8 Σεπτεμβρίου 2017.

Διοργάνωση: ΕΚΠΑ, Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”, και Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του συνεδρίου opensciencefair.eu.

Previous Article

Samsung: Ανακοίνωσε γκάμα με 14 QLED TV στην IFA 2017

Next Article

Dell Visor για το μέλλον της Μικτής Πραγματικότητας