Σύγκριση Android 13 με Android 12 – είναι η νέα έκδοση όντως νέα;

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Σύγκριση Android 13 με Android 12 – είναι η νέα έκδοση όντως νέα;

Όλοι κάνουν την σύγκριση Android 13 με Android 12, ακόμη και αν το νέο λειτουργικό σύστημα βρίσκεται στο στάδιο 2 του Developer preview.

Το Android 13 είναι έτοιμο να εγκατασταθεί στις ζωές μας. Όλοι κάνουν την σύγκριση Android 13 με Android 12, ακόμη και αν το νέο λειτουργικό σύστημα βρίσκεται στο στάδιο 2 του Developer preview, αλλά ήδη βλέπουμε μερικές σημαντικές αλλαγές. Μερικές από αυτές τις αλλαγές μας κάνουν να θέλουμε να αποχαιρετήσουμε το Android 12 και να μεταβούμε στην νέα έκδοση, αλλά όσο και να μας δελεάζει μία τέτοια ιδέα πρέπει να σκεφτούμε ότι το Android 13 βρίσκεται στην beta έκδοση του.

Νέο menu αδειών

Η Google έχει ήδη αναλάβει δράση όσον αφορά στην ασφάλεια του Android με το να φέρνει νέα menu αδειών με τα τελευταία updates. Τώρα, προστέθηκε άλλο ένα στην λίστα που δεν υπάρχει στο Android 12 και αποτελεί αποκλειστικό feature του Android 13, το οποίο είναι τα menu ειδοποιήσεων.

Πλέον θα λαμβάνετε ένα popup το οποίο θα σας ρωτάει αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την εφαρμογή που μόλις εγκαταστήσετε. Αυτό το feature είναι σημαντικό, μιας και πλέον δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις από εφαρμογές που δεν σας ενδιαφέρουν.

Συγκεκριμένη γλώσσα εφαρμογής

Στο Android, η γλώσσα συστήματος που θα επιλέξετε θα είναι και η προεπιλεγμένη γλώσσα για τις εφαρμογές σας και δεν υπάρχει τρόπος αλλαγής της. Τώρα, με το νέο beta update, μπορείτε να αλλάξετε την γλώσσα κάθε εφαρμογής. Το μειονέκτημα με αυτό το feature είναι πως απαιτεί την εφαρμογή να το υποστηρίζει, ωστόσο, ο αριθμός των εφαρμογών που το υποστηρίζουν παραδόξως δεν είναι μικρός.

Αλλαγές στο κέντρο ελέγχου

Τα controls στο πάνελ των ειδοποιήσεων στο Android 12 υπέστηκαν αλλαγές στον σχεδιασμό τους με το νέο Android 13. Με τον ανανεωμένο σχεδιασμό, τώρα το πάνελ είναι μεγαλύτερο και εμφανίζεται το Album Art στο εκάστοτε τραγούδι που παίζει. Όταν συγκρίνουμε το Android 13 με το Android 12 όσον αφορά σε αυτό, το Android 13 παίρνει την πρωτιά.

Νέο split screen

Πλέον, αντί να ανοίγετε το split screen με το πάτημα της εφαρμογής, μπορείτε να κρατάτε παρατεταμένα τις ειδοποιήσεις και να σέρνετε προς τα κάτω. Το νέο split screen έρχεται με νέα animations και κάνει την Android εμπειρία πολύ πιο ευχάριστη και εύκολη. Πλέον δεν χρειάζεται να κλείνετε μία εφαρμογή για να ανοίξετε άλλη μία.

Νέο πάνελ ειδοποιήσεων

Τα κουμπιά power και ρυθμίσεων έχουν μετακινηθεί στην κάτω δεξιά μεριά της οθόνης. Ενώ δεν είναι σημαντική αλλαγή, κάνει την χρήση τους πιο εύκολη. Επίσης υπάρχουν νέα animations και λίγες βελτιώσεις στο UI.

Τελικά; Android 13 ή Android 12;

Αν μιλάμε για το Android 13 εναντίον του Android 12, υπάρχουν πολλές μικρές αλλαγές αλλά υπάρχουν και σημαντικές αλλαγές που αναφέραμε παραπάνω. Το Android 13 κάνει τα πράγματα πιο ευχάριστα και πιο φιλικά προς τον χρήστη, καθιστώντας το ένα update που ανυπομονούμε να κάνουμε.

Subscribe to our newsletter!

sonos beam gen2 banner
Previous Article

Deloitte Digital: το creative digital consulting agency της Deloitte και στην Ελλάδα

Next Article

Samsung Galaxy S22 Ultra: Η κάμερα της Millie Bobby Brown στην πρώτη της ταινία