Ανάλυση ελληνικού προεκλογικού πολιτικού λόγου με ChatGTP AI

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η ανάλυση του πολιτικού λόγου με το ChatGTP AI εντοπίζει τις θεματικές, αξιολογεί το συναίσθημα και εκτιμά τα επίπεδα πόλωσης και λαϊκισμού.

Το iMEdD (incubator for Media Education and Development) αναλύει τις προεκλογικές ομιλίες πολιτικών αρχηγών, στο πλαίσιο πειραματικής έρευνας που συνδυάζει την ανθρώπινη τεχνογνωσία με πρωτοποριακά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT. Η ανάλυση εντοπίζει τις θεματικές, αξιολογεί το συναίσθημα και εκτιμά τα επίπεδα πόλωσης και λαϊκισμού.

Σε συνεργασία με το Datalab (Τμήμα Πληροφορικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και τον υποψήφιο διδάκτορα πολιτικής επιστήμης Αντώνη Γαλανόπουλο, χρησιμοποιείται το πρωτοποριακό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT της Open AI (έκδοση 3.5-turbo), καθώς και οι ανθρώπινες γνώσεις, για να διεξάγονται αλγοριθμικές αναλύσεις των προεκλογικών ομιλιών των πολιτικών αρχηγών: Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Ανδρουλάκη, Δημήτρη Κουτσούμπα, Κυριάκου Βελόπουλου και Γιάνη Βαρουφάκη. 

Στην έρευνα ανάλυση ελληνικού προεκλογικού πολιτικού λόγου με ChatGTP AI συμμετέχει μια ομάδα 16 ατόμων, αποτελούμενη από  δημοσιογράφους, έναν πολιτικό επιστήμονα, έναν ειδικό στην οπτικοποίηση δεδομένων, ειδικούς πληροφορικής και επιστήμονες δεδομένων, προκειμένου να εξετασθεί κάθε αποτέλεσμα της ανάλυσης, να βελτιωθούν τα δεδομένα και να αξιολογηθούν οι περιορισμοί και οι δυνατότητες εξέλιξης των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. 

Το όνομα της έρευνας του iMEdD είναι, «Εθνικές Εκλογές 2023: Αναλύοντας τον προεκλογικό πολιτικό λόγο στην Ελλάδα: Μια πειραματική συνεργασία ανθρώπων και τεχνητής νοημοσύνης»

Δείτε την έρευνα εδώ: https://lab.imedd.org/ekloges-2023/

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Το Huawei P60 Pro νικητής στα φωτογραφικά βραβεία της TIPA

Next Article

Η Vodafone επιχειρεί πρώτη τηλεοπτική εκπομπή Standalone 5G