Έτοιμα τα πρώτα HDR10+ firmware από Samsung – Panasonic

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η HDR10+ Technologies, o Όμιλος εταιριών που υποστηρίζει το πρότυπο HDR10+, ανακοίνωσε τα πρώτα HDR10+ firmware και το πρόγραμμα αδειοδότησης HDR10+.

Στην HDR10+ Technologies συμμετέχουν οι 20th Century Fox, Panasonic Corporation και Samsung Electronics. Η Panasonic και η Samsung είναι επίσης μεταξύ των πρώτων που ανακοίνωσαν ότι έχουν αναπτύξει HDR10+ firmware για επιλεγμένες τηλεοράσεις του 2018, που επιτρέπει την υποστήριξη του HDR10+ σε συσκευές για τον τελικό χρήστη.

Το HDR10+ είναι μαι προηγμένη έκδοση του  ευρέως διαδεδομένου HDR10. Ως αναβαθμισμένη έκδοση του HDR10, το HDR10 + προσθέτει δυναμικά μεταδεδομένα σε κάθε καρέ. Αυτά τα μεταδεδομένα HDR επιτρέπουν σε προηγμένα chipset που βρίσκονται στις τηλεοράσεις ορισμένων κατασκευαστών να δημιουργήσουν καλύτερες εικόνες σε περισσότερες τηλεοράσεις.

Το πρόγραμμα και η αδειοδότηση HDR10+ διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα που συμμορφώνονται με το πρότυπο HDR10+ πληρούν τα υψηλά στάνταρ ποιότητας που απαιτούνται για να προσφέρουν άριστη εικόνα, λένε οι εταιρίες που υποστηρίζουν το πρότυπο.

  • Η πιστοποίηση απόδοσης κάθε οθόνης κατά HDR10+ εξασφαλίζει ότι ένα display πληροί τις απαιτήσεις για τη λειτουργία απεικόνισης, τη μέγιστη στάθμη φωτεινότητας, τη σταθερότητα μέγιστης φωτεινότητας, την αντιστοίχιση και την ανίχνευση του σημείου λευκού, όπως και για την κάλυψη της χρωματικής γκάμας.
  • Η πιστοποίηση για την επεξεργασία των μεταδεδομένων χαρακτηρίζει τη μεταφορά και την ακρίβεια των μεταδεδομένων κατά τη μεταφορά τους.
  • Η πιστοποίηση απόδοσης διαχείρισης της οθόνης χαρακτηρίζει τη χαρτογράφηση τόνων με βάση τα μεταδεδομένα HDR10+, όπως την απόδοση του γκρι.
  • Η πιστοποίηση αναπαραγωγής Ultra HD Blu-ray προδιαγράφει την επεξεργασία και την ακρίβεια της μεταφοράς μεταδεδομένων HDR10+ μέσω της διασύνδεσης HDMI.

Ανάλογα με την κατηγορία της κάθε εταιρίας που αιτείται συμμετοχή, η πιστοποίηση μπορεί να επιτευχθεί με αυτοπιστοποίηση ή μέσω ενός εξουσιοδοτημένου κέντρου δοκιμών (ATC) όπως το Allion και το TTA – τα πρώτα κέντρα που έχουν εγκριθεί για πιστοποίηση HDR10+. Οι κατηγορίες εταιριών που θέλουν να λάβουν πιστοποίηση περιλαμβάνουν κατασκευαστές συσκευών αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray UHD, τους κατασκευαστές set-top-box OTT, τους κατασκευαστές οθονών, τους προμηθευτές SoC, τις εταιρίες περιεχομένου, τους πωλητές συστημάτων μέτρησης, κλπ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις πιστοποίησης και τη διαδικασία εφαρμογής μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο link: https://www.hdr10plus.org/license-program/

Η HDR10 + Technologies, LLC συνεργάζεται ενεργά με εταιρίες σε όλο το οικοσύστημα των μέσων και περισσότερες από 80 εταιρίες έχουν ήδη εφαρμόσει ή ολοκληρώσει το πρόγραμμα αδειών. Η διαδικασία εφαρμογής είναι απλή και είναι διαθέσιμη σε εταιρίες περιεχομένου, κατασκευαστές display, συσκευές αναπαραγωγής / εγγραφής δίσκων Blu-ray, κατασκευαστές set-top boxes και προμηθευτές SoC. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα πιστοποίησης του HDR10+ δεν απαιτούνται τέλη αδειοδότησης, όπως συμβαίνει με άλλα φορμά HDR, όπως το Dolby Vision, αλλά υπάρχει μόνο τυπική διοικητική αποζημείωση.

Previous Article

Dell XPS 13: Διαθέσιμο και με Intel i3

Next Article

Honor Play smartphone με GPU Turbo