Lenovo Ducati 5: Επιδόσεις και σχεδιασμός υψηλών ταχυτήτων

Author: No Comments Share:
Lenovo Ducati 5

Για πρώτη φορά, το Ducati brand αναγράφεται σε προϊόν Lenovo, στην ειδική έκδοση του λεπτού και με χαμηλό βάρος laptop, Lenovo Ducati 5.

Οι συνεργασίες μεταξύ εταιρειών δεν είναι κάτι νέο, αλλά όταν έχουν νόημα τείνουν να ικανοποιούν τους φίλους τους και να έχουν διάρκεια.

Η δημιουργικότητα, το πάθος και η τεχνολογία βρίσκονται στην καρδιά αυτού που κάνουν η Lenovo και η Ducati. Πριν από δύο χρόνια, η Lenovo έφερε την πιο έξυπνη τεχνολογία της στις αγωνιστικές πίστες MotoGP, με τη συνεργασία της με τη Ducati.

Στη Ducati Corse λένε: “Όσο μεγαλύτερη η υπολογιστική ισχύς, τόσο πιο γρήγορες οι μοτοσικλέτες.” Η Ducati έχει κάνει το δικό της μετασχηματισμό. Η τεχνολογία των υπολογιστών και η τεχνητή νοημοσύνη αναδιαμορφώνουν το μηχανοκίνητο αθλητισμό με τρόπους πρωτοφανείς.

motogp ducati, lenovo sponsorship
Η μοτοσυκλέτα MotoGP του 2019 της Ducati με αναβάτη τον Andrea Dovizioso. (φωτό: Lenovo)

Το brand της Lenovo αναγράφεται στις μοτοσυκλέτες της Ducati και στις στολές των αναβατών MotoGP της ομάδας εδώ και δύο χρόνια. Για πρώτη φορά όμως φέτος, αρχής γενομένης από τη CES 2020, οι superfans των δύο εταιρειών βλέπουν το όνομα της Ducati να αναγράφεται στην ειδική έκδοση του λεπτού και με χαμηλό βάρος laptop, Lenovo Ducati 5.

Η έμπνευση

H κοινή αγάπη των καταναλωτών για τις δύο εταιρείες ενέπνευσε το επόμενο βήμα ανάπτυξης προϊόντων στη συνεργασία Lenovo-Ducati, η οποία χτίστηκε γύρω από τη συναισθηματική σύνδεση μεταξύ των δύο brand. Οι χρήστες αυτοί εκτιμούν την υψηλή απόδοση στα μηχανοκίνητα σπορ, καθώς και στις συσκευές τους, και θέλουν να εκφράσουν τη σύνδεσή τους με τη Ducati εντός πίστας και έξω από αυτή. “Κατά τη σχεδίαση του Lenovo Ducati 5 εκμεταλλευτήκαμε το πάθος για τις σχεδιάσεις της Ducati, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις λεπτομέρειες, για να προσφέρουμε στους φίλους και οπαδούς της ένα PC που θα μπορούσαν να αγαπήσουν όσο και η μοτοσυκλέτα τους”, λένε στη Lenovo.

Lenovo Ducati 5 exatmiseis
Οι γρίλιες των αεραγωγών στο κάτω μέρος του Ducati 5 είναι εξαγωνικές και όχι κυκλικές, όπως στις μοτοσυκλέτες της Ducati. Κάντε κλικ για πλήρες μέγεθος. (φωτό: Lenovo)

Αλήθεια είναι ότι, όμοιος υπολογιστής με το Lenovo Ducati 5 δεν υπάρχει στον κόσμο. Για την έμπνευση πίσω από τη σχεδίαση μιλά ο Brian Leonard, Vice President of Design, Lenovo Intelligent Devices Group.

“Η ισορροπία στο σχεδιασμό αποτελεί συστατικό του brand της Ducati και αυτό το χαρακτηριστικό ήταν ένας από οδηγούς μας για την παραγωγή ενός κομψού προϊόντος. Κάθε στοιχείο που επιλέξαμε δεν ήταν τυχαίο, υπήρχε μηδενική πιθανότητα απλά να πετάξουμε ένα λογότυπο πάνω κάτι – τα υλικά, το φινίρισμα και τα χρώματα, όλα έπρεπε να πληρούν υψηλά στάνταρ.”

Μόνο 12.000 laptop Lenovo Ducati 5 Special Limited-edition θα διατεθούν παγκοσμίως.

Lenovo Ducati 5 laptop
(φωτό: Lenovo)

“Η οδήγηση μιας μοτοσικλέτας είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς τρόπους για να απολαύσετε τον ανοιχτό δρόμο και η γκάμα μοτοσυκλετών της Ducati προσφέρει ατελείωτες σχεδιαστικές τάσεις. Τα χρώματα που έχουν επιλεχθεί για τον φορητό υπολογιστή προέρχονται από μια Panigale, ενώ η naked σχεδίαση του πλαισίου της Ducati Monster περιβάλλει την κάτω θυρίδα εισαγωγής αέρα”, λέει ο Brian Leonard.

“Οι σπορ εξατμίσεις στις μοτοσικλέτες της Ducati έχουν εξαγωνικό κυψελοειδές σχήμα – σε αντίθεση με τις συνηθισμένες κυκλικές – και οι αεραγωγοί στο Lenovo Ducati 5 είναι προσαρμοσμένοι για να ταιριάζουν με αυτή τη σχεδίαση. Προσθέσαμε κόκκινο στο εσωτερικό της τροφοδοσίας για πιο δυνατή εμφάνιση κάτω από τις γρίλιες. Οι οπαδοί της Ducati θα παρατηρήσουν το σχέδιο στη ραφή του προστατευτικού καλύμματος που συνοδεύει το laptop και το οποίο ταιριάζει με τις λεπτομέρειες στα καθίσματα των μοτοσυκλετών της Ducati.”

“Επίσης, αντικατοπτρίσαμε τον ασυνήθιστο τρόπο με τον οποίο η Ducati διαχειρίζεται τον αρνητικό χώρο στις μοτοσικλέτες της επιτρέποντας στα γυαλιστερά μεταλλικά υλικά να λάμπουν – χρησιμοποιήσαμε ειδικά υλικά από αλουμίνιο και υπογραμμισμένο λογότυπο για να μιμηθούμε αυτά τα βαριά μεταλλικά στοιχεία.”

Lenovo Ducati 5 thiki
H ειδική θήκη του Lenovo Ducati 5 που παραπέμπει στο κάθισμα των μοτοσυκλετών MotoGP της Ducati. (φωτό: Lenovo)

“Χρησιμοποιήσαμε ανάγλυφα γράμματα για να σφραγίσουμε τους σειριακούς αριθμούς στο κάτω μέρος του πλαισίου των φορητών υπολογιστών και στις αναμνηστικές κάρτες. Πρόκειται για τους ίδιους χαρακτήρες με αυτούς που χρησιμοποιεί η Ducati σε εξαρτήματα συλλεκτικής έκδοσης. Ακόμη, οι θαυμαστές της μπορούν να προσβλέπουν στον ήχο του BIOS που ακούγεται σαν το buzz των μοτοσυκλετών MotoGP που τρέχουν στην πίστα και στο logo της Ducati στο κέντρο της οθόνης εκκίνησης.”

Στο εσωτερικό του Lenovo Ducati 5

To Lenovo Ducati 5 είναι φορητός υπολογιστής Windows 10 με οθόνη 14″, έχει λειτουργίες γρήγορης εκκίνησης και η μπαταρία του διαρκεί έως και 12 ώρες. Διαθέτει σύστημα Rapid Charge για σύντομα pit-stop φόρτισης της μπαταρίας. Στη θέση του κινητήρα, υπάρχουν γρήγοροι επεξεργαστές μέχρι και 10ης γενιάς Intel Core i5, με ενσωματωμένα γραφικά Intel, ηχεία με κλίση προς τα πάνω και Dolby Audio για καθαρότερο ήχο χωρίς παραμόρφωση.

Lenovo Ducati 5 othoni
Lenovo Ducati 5 (φωτό: Lenovo)

Κατά το streaming η σύνδεση είναι η ταχύτερη με WiFi 6. Η οθόνη του Lenovo Ducati 5 έχει ανάλυση Full HD (1920×1080) με πολύ λεπτά πλαίσια και πάνελ IPS για ευρεία γωνία θέασης, με τη φωτεινότητα να φτάνει τα 300 nits, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που δίνει η εταιρεία.

H θύρα USB-C υποστηρίζει ταχύτητα μεταφοράς έως και 10 Gbps. Προαιρετικά διαθέσιμο είναι λευκό πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό και ακόμη πιο προηγμένες λειτουργίες με ενσωματωμένο αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο power button που υποστηρίζεται από Windows Hello για ταχύτερη σύνδεση, HD webcam με ενσωματωμένο κλείστρο για την προστασία προσωπικών δεδομένων, RAM 8 GB DDR4 και αποθήκευση σε 1TB SSD PCIe.

Με τις κομψές γραμμές, τα μεταλλικά στοιχεία στο σασί και τον ξεχωριστό σχεδιασμό, το Lenovo Ducati 5 είναι συσκευή για τους… αγωνιζόμενους πόλης με βάρος 1,5 κιλά και πάχος 16,9 χιλιοστά.

Η ειδική έκδοση του 14 ιντσών Lenovo Ducati 5 θα διατίθεται από 899€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες αγορές – στις οποίες δεν αναφέρεται αν περιλαμβάνεται αυτή της Ελλάδας – από τον Απρίλιο 2020.

Previous Article

Lenovo ThinkPad X1 Fold – αποκλειστική παρουσίαση – hands-on

Next Article

Nikon D780 – προσφορά απόσυρσης “Trade-In”