Κλιματιστικό: Χρησιμοποιήστε το σωστά το καλοκαίρι

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
LG ελεγχος κλιματιστικού

Οι συμβουλές της LG για τη σωστή και αποδοτική χρήση των κλιματιστικών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ισχύουν για κάθε οικιακό κλιματιστικό.

Η LG, ως μια από τις σημαντικότερες κατασκευάστριες εταιρίες στις οικιακές λύσεις κλιματισμού, παραθέτει χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για τη σωστή λειτουργία των κλιματιστικών μονάδων:

1. Απόδοση ψύξης:

 • Βεβαιωθείτε ότι η εσωτερική μονάδα λειτουργεί σωστά και ότι από τη μονάδα εξέρχεται ψυχρός αέρας.
 • Βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας και ότι ο αέρας που προέρχεται από τη μονάδα είναι ζεστός. Επίσης, καθαρίστε πιθανά θραύσματα από τη μονάδα ή γύρω από τη μονάδα.
 • Αφήστε το σύστημα να λειτουργήσει για τουλάχιστον 20 λεπτά και ελέγξτε ξανά την εσωτερική και εξωτερική μονάδα για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι κανονικά.

2. Συνδεσιμότητα συστήματος

 • Ελέγξτε το φίς για να βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά συνδεδεμένο στην πρίζα και ότι δεν υπάρχει τίποτα που να το εμποδίζει.
 • Ελέγξτε ότι το τηλεχειριστήριο λειτουργεί σωστά και αν όχι, αλλάξτε τις μπαταρίες.
lg έλεγχος κλιματιστικου
Be Cool (φωτό: LG)

3. Φίλτρα και Καθαρισμός

 • Κλείστε την παροχή ρεύματος του κλιματιστικού για ασφάλεια.
 • Αφαιρέστε το εξωτερικό περίβλημα από το κλιματιστικό και αφαιρέστε τα φίλτρα.
 • Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιές και σκόνες από τα φίλτρα.
 • Γεμίστε μια λεκάνη με νερό και ουδέτερο υγρό απορρυπαντικό και πλύνετε τα φίλτρα για να απομακρυνθούν βακτήρια και αλλεργιογόνα. Σημειώστε πως το νερό δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 40 βαθμούς κελσίου.
 • Αφού τα καθαρίσετε, ξεπλύνετε τα φίλτρα με νερό για αφαιρεθούν όλες οι βρωμιές και το απορρυπαντικό.
 • Τοποθετήστε τα φίλτρα σε εξωτερικό χώρο για στεγνώσουν χωρίς όμως να τα βλέπει ο ήλιος. Είναι σημαντικό να στεγνώσουν πλήρως γιατί το νερό ή η υγρασία μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο κλιματιστικό.
 • Τέλος, τοποθετήστε τα φίλτρα στην αρχική τους θέση και βεβαιωθείτε πως στερεώσατε ασφαλώς το κάλυμμα.

Περισσότερα για τον καθαρισμό φίλτρων μπορείτε να δείτε στο παρακάτω σύντομο video:

 

4. Σωλήνες αποστράγγισης

 • Βεβαιωθείτε ότι ο σωλήνας είναι σταθερά συνδεδεμένος στη μονάδα κλιματισμού και ότι δεν είναι σπειροειδής ή λυγισμένος.
 • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν διαρροές στο σωλήνα ή σε αντικείμενα που μπορεί να τον εμποδίζουν.
 • Βεβαιωθείτε ότι το άκρο του σωλήνα είναι σωστά τοποθετημένο κάτω από τη θύρα αποστράγγισης της μονάδας.
lg έλεγχος κλιματιστικου
Ο σωλήνας αποστράγγισης δεν πρέπει να είναι συστραμμένος, ή λυγισμένος. (φωτό: LG)

Η LG Electronics (LG) διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις οικιακού και επαγγελματικού κλιματισμού, οι οποίες είναι κατάλληλες για την ψύξη και θέρμανση οποιουδήποτε χώρου παρέχοντας ένα άνετο, ευχάριστο και υγιεινό περιβάλλον. Με προηγμένη τεχνολογία, υψηλές επιδόσεις και κομψό σχεδιασμό, τα κλιματιστικά της LG προσφέρουν ταυτόχρονα  εξοικονόμηση ενέργειας, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τις επιβαρυμένες συνολικές δαπάνες για κλιματισμό και θέρμανση. Προσφέρουν μεγάλη αξιοπιστία και αθόρυβη λειτουργία ενώ ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες των χρηστών με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Επιπλέον, διαθέτουν 10ετή εγγύηση του συμπιεστή, τόσο για τις οικιακές μονάδες κλιματισμού όσο και για τις επαγγελματικές μονάδες κλιματισμού της σειράς Multi, καθώς και πιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας από τον αναγνωρισμένο και έγκυρο Οργανισμό ‘Eurovent’, σύμφωνα με την οποία πετυχαίνουν άριστες επιδόσεις, τόσο σε λειτουργία ψύξης, όσο και θέρμανσης.

Οι ολοκληρωμένες λύσεις κλιματισμού της LG αποτελούν την ιδανική επιλογή για φέτος το καλοκαίρι, για ένα άνετο και δροσερό και ευχάριστο περιβάλλον, λέει η εταιρία.

 

Previous Article

Cosmote Mobile Data: Έλεγχος από το εξωτερικό

Next Article

Διαθέσιμο το Huawei MediaPad M5