To keynote των CEO & CTO της LG στην IFA 2018

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

 Ο CEO και o CTO της LG Electronics στην από κοινού κεντρική ομιλία τους στην IFA 2018 ανέλυσαν για πρώτη φορά τη στρατηγική της εταιρίας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Τη στρατηγική κατεύθυνση της LG Electronics (LG) για τη νέα εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της κοινής τους κεντρικής ομιλίας ο Jo Seong-jin, Chief Executive Officer και ο Dr. I.P Park, Πρόεδρος & Chief Technology Officer στην IFA 2018. 

Η κοινή ομιλία των κορυφαίων στελεχών της LG στην IFA 2018 είχε ανακοινωθεί νωρίτερα. Πρόκειται για την πρώτη φορά που τα κορυφαία στελέχη της LG έδωσαν εναρκτήρια ομιλία σε μια τόσο μεγάλη παγκόσμια έκθεση. Την ομιλία τους με τίτλο “Think Wise. Be Free: Living Freer with AI” παρακολούθησαν πάνω από 1.000 VIP στελέχη του κλάδου, influencers και δημοσιογράφοι, οι οποίοι βρέθηκαν στο Βερολίνο για να ενημερωθούν για το στρατηγικό πλαίσιο της LG σχετικά με το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης.

To keynote των στελεχών της LG στην IFA 2018
O Jo Seong-jin, CEO της LG Electronics, κατά την εναρκτήρια ομιλία στην IFA 2018. (φωτό: LG)

Η keynote της LG στην IFA αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία, αποδεικνύοντας πως η δέσμευσή της να παραμείνει πρωτοπόρος στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης στον κλάδο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών αναγνωρίζεται πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης εμπορικής έκθεσης του κλάδου στην Ευρώπη.

Μετά την κυκλοφορία του LG ThinQ νωρίτερα μέσα στο έτος, η LG επικεντρώθηκε στην ανάδειξη του αντίκτυπου που έχει το ζωντανό οικοσύστημά της, χάρη στην ενσωματωμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, η οποία βασίζεται στη στρατηγική της “ανοιχτή πλατφόρμα, ανοιχτή εταιρική σχέση, και ανοικτή συνδεσιμότητα”.

Ο 42άχρονος CEO της LG, Jo Seong-jin, ξεκίνησε την ομιλία του, δίνοντας έμφαση στο κίνητρο της εταιρείας να προσφέρει στους καταναλωτές μια καλύτερη ζωή, το οποίο είναι η αυξημένη διαθεσιμότητα πιο ελεύθερων και έξυπνων επιλογών στην καθημερινότητά τους. Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η πρόοδος της τεχνητής νοημοσύνης αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την παρουσίαση νέων δυνατοτήτων για μια καλύτερη ζωή.

«Συνδυάζοντας το edge computing, τα big data καθώς και την αξιοποίηση της ενισχυμένης συνδεσιμότητας του 5G, η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει σε κάθε πτυχή της ζωής μας μια απρόσκοπτη εμπειρία διασύνδεσης. Το σπίτι σας θα ξέρει πως ήταν η μέρα σας στο γραφείο και θα προετοιμάζει την τέλεια ατμόσφαιρα για να σας υποδεχτεί», είπε ο κ. Jo Seong-jin.

To keynote των στελεχών της LG στην IFA 2018
O Dr. I.P Park, CTO της LG Electronics, κατά την εναρκτήρια ομιλία στην IFA 2018. (φωτό: 2018)

Στη συνέχεια, ο Dr. I.P Park, CTO της LG πήρε το λόγο και ανέλυσε τους τρεις βασικούς πυλώνες της τεχνητής νοημοσύνης: Evolve, Connect και Open. Με κύριο μήνυμα ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι κάτι περισσότερο από καινοτομία για χάρη της ίδιας της καινοτομίας, αλλά στην πραγματικότητα είναι το ίδιο νόημα της «Καινοτομίας για μια Καλύτερη Ζωή», ο Dr. Park συνέχισε να επεξηγεί πώς αυτοί οι τρεις βασικοί πυλώνες της τεχνητής νοημοσύνης θα βελτιώσουν τη ζωή μας.

Η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης πρέπει να βασίζεται στη συνεχώς αυξανόμενη επικοινωνία με τους χρήστες, σύμφωνα με τον Dr. Park, ο οποίος εξήγησε τη μεθοδολογία της LG για την ανάπτυξη της βασικής τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης:

  • Πρώτον, η εταιρεία έχει εστιάσει στην αναγνώριση ομιλίας, την αναγνώριση εικόνας, τη βιομετρική αναγνώριση και στους αλγόριθμους βαθιάς μάθησης.
  • Δεύτερον, τα οφέλη της απρόσκοπτης συνδεσιμότητας που παρέχεται μέσα από το ευρύ προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της LG που καθιστά εφικτή την εξάλειψη των παραδοσιακών περιορισμών του χώρου και του χρόνου.
  • Τρίτον, τις άπειρες δυνατότητες που προσφέρονται μέσω της αυξημένης συνδεσιμότητας, χρησιμοποιώντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την ηλεκτρική σκούπα ρομπότ της LG.

O Dr. Park ολοκλήρωσε την ομιλία του υπογραμμίζοντας την σημασία που έχει ένα ανοιχτό οικοσύστημα τεχνητής νοημοσύνης και εξηγώντας το διαισθητικό λειτουργικό σύστημα webOS της LG.

Στην κεντρική ομιλία συμμετείχαν επίσης κορυφαίοι ειδικοί, παγκοσμίου επιπέδου, με εξειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως ο Dr. Andrew Ng, ο Matthew Perry, Επικεφαλής του Open Connectivity Foundation, ο Peter Kürpick, CTO της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ψηφιακής χαρτογράφησης και εντοπισμού θέσης HERE και ο Kong Kyoung-chul, CEO της startup εταιρείας φορητών ρομπότ SG Robotics, οι οποίοι στηρίζουν το όραμα της LG για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Jens Heithecker, executive vice president του Messe Berlin Group και executive director της IFA δήλωσε για την κεντρική ομιλία: “Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που η LG θα ανοίξει τη φετινή έκθεση, με την ομιλία για την τεχνητή νοημοσύνη που αποτελεί το πιο δημοφιλές θέμα αυτή τη στιγμή στον κλάδο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών. Πιστεύω πως οι συμμετέχοντες θα αφουγκραστούν το όραμα της LG για την τεχνολογία που έχει ως επίκεντρο τον χρήστη και ελπίζω ότι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και το περίπτερό της.”

Η LG παρουσίασε το ευρύ χαρτοφυλάκιο ηλεκτρονικών ειδών και ρομπότ, εξοπλισμένα με τις τελευταίες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στις περιοχές LG ThinQ στο περίπτερο της LG, η οποία σε συνδυασμό με την εναρκτήρια ομιλία στην IFA, εδραιώνει την θέση της ως ένας ηγέτης στην τεχνητή νοημοσύνη σε παγκόσμιο επίπεδο, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Previous Article

Η Dell στην IFA 2018: Καινοτομίες για επιχειρήσεις και καταναλωτές

Next Article

10 Νέα Πληροφοριακά Συστήματα στο G-Cloud της ΚτΠ Α.Ε.