Η ζωή στους δρόμους της Βαρκελώνης μέσα από ένα φακό

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Η ζωή στους δρόμους της Βαρκελώνης μέσα από ένα φακό

Η Nikon κυκλοφορεί μια νέα σειρά φωτογράφισης της Βαρκελώνης με σκοπό να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για ερασιτέχνες φωτογράφους δρόμου.

Η Nikon κυκλοφορεί μια αποκλειστική σειρά φωτογραφιών έχοντας θέσει στον Ισπανό φωτογράφο Ibai Acevedo την πρόκληση να φωτογραφίσει σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες στη Βαρκελώνη, από όπου κατάγεται, χρησιμοποιώντας πέντε φακούς Nikkor σταθερής εστιακής απόστασης σε μία μέρα.

Μπαρθελονέτα, Βαρκελώνη
Μπαρθελονέτα, Βαρκελώνη (φωτό: Ibai Acevedo)

Το αστικό τοπίο της Βαρκελώνης είναι μια μοναδική αντιπαράθεση πανέμορφων παραλιών, νεωτεριστικής αρχιτεκτονικής και του γοτθικού παρελθόντος της. Η σειρά φωτογραφιών περιλαμβάνει εντυπωσιακές εικόνες της Μπαρθελονέτα, της Σαγράδα Φαμίλια, της Λα Ράμπλα, της Γοτθικής Συνοικίας και του Τιμπιδάμπο. Κάθε τοποθεσία αντιστοιχίστηκε με έναν συγκεκριμένο φακό σταθερής εστιακής απόστασης, για να δείξει πώς οι φακοί μπορούν να μεταμορφώσουν τη φωτογράφιση δρόμου από κάτι καθημερινό σε κάτι εξαιρετικό.

Λα Ράμπλα, Βαρκελώνη (φωτό: Ibai Acevedo)
Λα Ράμπλα, Βαρκελώνη (φωτό: Ibai Acevedo)

Ο Ibai τράβηξε τις φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική μηχανή Nikon D750 και τους παρακάτω φακούς σταθερής εστιακής απόστασης Nikkor:

  • AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED: Η ευρυγώνια κάλυψη αυτού του φακού σε συνδυασμό με το ρηχό βάθος πεδίου τον έκαναν επιλογή για την αποτύπωση της διάσημης παραλίας της Βαρκελώνης. Ο φακός έδωσε τη δυνατότητα στον Ibai να απαθανατίσει την ατμόσφαιρα και την αίσθηση της Μπαρθελονέτα χωρίς παραμόρφωση, παρέχοντας ευκρίνεια ακόμα και σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας.
  • AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G: Ο φακός ξεχωρίζει για την ικανότητα να πετυχαίνει ρηχό βάθος πεδίου και ευρυγώνια κάλυψη ταυτόχρονα, ενώ είναι επίσης αποτελεσματικός σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αυτό επιδεικνύεται με τη λήψη που πέτυχε ο Ibai του διάσημου ορόσημου, Σαγράδα Φαμίλια να αντικατοπτρίζεται σε μια κοντινή λίμνη, που μοιάζει με ζωγραφικό πίνακα.
  • AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G: Αυτός ο φακός ήταν ο καταλληλότερος για να απομονώσει μια πανέμορφη λήψη ανάμεσα στο πλήθος κόσμου στη Λα Ράμπλα. Το διάφραγμα του φακού παρέχει βάθος πεδίου, αποδίδοντας μοναδική υφή με θάμπωμα στο πίσω μέρος της φωτογραφίας.
  • AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G: Πρόκειται για φακό πορτραίτων, ο οποίος αποτυπώνει λεπτομέρειες σε πολύ μεγάλο βαθμό. Παρέχει τη δυνατότητα να δημιουργείτε όμορφο εφέ bokeh, βοηθώντας το βλέμμα του θεατή να εστιάσει. Στη Γοτθική Συνοικία, αυτές οι δυνατότητες δοκιμάστηκαν στην πράξη.
  • AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G: Οι δυνατότητες λήψης με χαμηλό φωτισμό αυτού του φακού προσαρμόζονται εύκολα στις αλλαγές στις συνθήκες φωτισμού, γεγονός που έκανε το φακό τη βέλτιστη επιλογή για την αποτύπωση της εκκλησίας και του ηλιοβασιλέματος στο Τιμπιδάμπο.
  Polaroid OneStep 2 VF Stranger Things Edition: Αναλογική instant κάμερα

Info: Δ. & Ι. Δαμκαλίδης Α.Ε., τηλ. : 210 9410888

Γοτθική Συνοικία, Βαρκελώνη (φωτό: Ibai Acevedo)
Γοτθική Συνοικία, Βαρκελώνη (φωτό: Ibai Acevedo)
Previous Article

Sound bar LG SH4D με ασύρματο υπογούφερ

Next Article

Διαθέσιμο το Powerline devolo dLAN 1000 duo+