Πώς να δείτε την Ολική Έκλειψη Ηλίου 2017 livestream και σε 4Κ

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
sonos move
Annular Solar Eclipse over New Mexico Image Credit & Copyright: Colleen Pinski

Τη Δευτέρα 21/8 θα γίνει η ολική έκλειψη ηλίου 2017, ορατή από τη Βόρεια Αμερική. Όσοι βρίσκονται κατά μήκος μιας στενής ζώνης που διασχίζει τις ΗΠΑ θα μπορούν να απολαύσουν την ολική ηλιακή έκλειψη. Όσοι βρίσκονται εκατέρωθεν αυτού του ίχνους θα είναι σε θέση να παρατηρήσουν μερική ηλιακή έκλειψη. Για αυτούς η σελήνη θα καλύπτει εν μέρει μόνο τον ηλιακό δίσκο.

Φυσικά, οι Αμερικάνοι δεν έχασαν την ευκαιρία να μετατρέψουν το σπάνιο αυτό φυσικό φαινόμενο σε show. Και, κατά τη γνώμη μας, καλώς πράττουν. Η ηλιακή έκλειψη είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους επιστήμονες να μελετήσουν τον Ήλιο, τη Γη και τη Σελήνη, όπως και τη μεταξύ τους διάδραση. Το θέαμα είναι εκ φύσεως συγκλονιστικό. Σκοτεινιάζει, η θερμοκρασία πέφτει, όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί αιφνιδιάζονται, έστω και για λίγο.

Για περίπου δύο λεπτά, 14 πολιτείες των ΗΠΑ, από την ακτή του Όρεγκον έως τη Νότια Καρολίνα θα βρεθούν στο σκοτάδι, μέσα στην ημέρα. Το σκοτεινό μονοπάτι στην επιφάνεια της γης θα έχει πλάτος περί τα 112 χιλιόμετρα. Το φαινόμενο, συνολικά, θα διαρκέσει περίπου 100 λεπτά.

Η Total Solar Eclipse 2017, όπως ονομάζουν το φαινόμενο στην Αμερική, μπορεί να μην είναι ορατή από άλλα σημεία του πλανήτη, πλην της ζώνης που προαναφέραμε. Όμως υπάρχουν τρόποι να την παρακολουθήσετε. H NASA θα περέχει εικόνα από την έκλειψη από 11 διαστημόπλοια, τουλάχιστον 3 αεροσκάφη της και περισσότερα από 50 μεγάλου ύψους αερόστατα. Επίσης, ρόλο στην τηλεοπτική κάλυψη του φαινομένου θα έχουν οι αστροναύτες που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η Ολική Έκλειψη Ηλίου 2017 σε κάθε συσκευή

To app για την Ολική Έκλειψη Ηλίου 2017 από το εργαστήριο Exploratorium.
To app για την Ολική Έκλειψη Ηλίου 2017 από το εργαστήριο Exploratorium.

Το livestream της Ολικής Έκλειψης Ηλίου 2017 από τη NASA θα γίνει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, μέσω app και web. Από TV, PC ή smartphone μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Οργανισμού στο Facebook,  και στο YouTube. Διαθέσιμο είναι επίσης, app ειδικά για την Ολική Ηλιακή Έκλειψη 2017. Το Exploratorium έχει δημιουργήσει το Total Solar Eclipse 2017 App με δυνατότητα livestreaming, για iOS και Android smartphone. Θα παρέχει κάλυψη και από την ιστοσελίδα του με πέντε video stream.

Το CNN έχει αναγγείλει μετάδοση σε 4Κ 360° video από τη σελίδα του στο Facebook.

Οι μεταδόσεις για την Ολική Ηλιακή Έκλειψη 2017 θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 21/8/2017 στις 19:00 ώρα Ελλάδας, ενώ οι πρώτες εικόνες από το φαινόμενο της έκλειψης αναμένονται μια ώρα αργότερα, περίπου.

Image Credit & Copyright για την κύρια εικόνα του άρθρου: Colleen Pinski

Previous Article

Η AOC παρουσιάζει νέα οθόνη 240Hz Agon με G-Sync

Next Article

PS4 με ελληνικά μενού

sonos move