Ετοιμαστείτε για την Παγκόσμια Ημέρα Ακρόασης

Author: Share:
Παγκόσμια Ημέρα Ακρόασης 2018

Η Παγκόσμια Ημέρα Ακρόασης 2018 έχει θέμα την “Ακρόαση του Μέλλοντος” και στόχο να πείσει τον κόσμο να αναγνωρίσει την τεράστια ικανότητα της πράξης ακρόασης στη διαμόρφωση του συλλογικού μέλλοντος.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ακρόασης είναι ένα παγκόσμιο event που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις 18 Ιουλίου. Από την πρώτη χρονιά της διοργάνωσης του το 2010, δεκάδες οργανισμοί και χιλιάδες άνθρωποι έχουν λάβει μέρος σε αυτό.

 Το φετινό θέμα της Παγκόσμια Ημέρα Ακρόασης είναι η Ακρόαση του Μέλλοντος και δημιουργήθηκε από τη Φιλιππινέζα καλλιτέχνιδα Teresa Barrozo.

 Το θέμα ζητά να επαναπροσδιοριστεί ένα προσωπικό και παγκόσμιο μέλλον μέσω της ακρόασης. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να εξετάσουν τις ελπίδες τους, τα όνειρα, τις φιλοδοξίες και τους φόβους τους για το μέλλον και να προβληματιστούν σχετικά με την ερώτηση,

 “Τι σημαίνει το μέλλον σου;” 

Οι διοργανωτές καλούν τους συμμετέχοντες να φανταστούν τους πιθανούς ηχητικούς κόσμους και το μέλλον της ακουστικής οικολογίας μέσω soundwalks, ηχοφραφήσεων πεδίου, επιτόπιων παραστάσεων, εκδηλώσεων και συναυλιών σχετικών με το θέμα. Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε εικονικούς κόσμους ακούγοντας και μοιράζοντας απειλούμενους ήχους και προσδιορίζοντας τους ήχους που θέλουν να καταστήσουν παρωχημένους στο μέλλον τους. 

Η Ακρόαση του Μέλλοντος στοχεύει τελικά να πείσει τον κόσμο να “ανοίξει τα αυτιά του” στο παρόν και να αναγνωρίσει την τεράστια ικανότητα της πράξης ακρόασης στη διαμόρφωση του συλλογικού μας μέλλοντος. 

Το The World Listening Project (WLP) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός 501(c)(3) αφιερωμένος στην κατανόηση του κόσμου και του φυσικού του περιβάλλοντος, των κοινωνιών και των πολιτισμών μέσω των πρακτικών ακρόασης και ηχογραφήσεων πεδίου. 

Ο οργανισμός WLP ιδρύθηκε το 2008 και υποστηρίζεται από την Midwest Society for Acoustic Ecology, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ανήκει στο Παγκόσμιο Φόρουμ Ακουστικής Οικολογίας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ακρόασης.

Διαβάστε ακόμη