Samsung Knox: Ασφάλεια πολλαπλών επιπέδων

Author: Share:
samsung knox

Η Samsung ενημερώνει για τα οφέλη της πλατφόρμας Samsung Knox, με σκοπό την προστασία των προσωπικών δεδομένων, σε έναν κόσμο με απειλές και κενά ασφάλειας.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μήνα Κυβερνοασφάλειας1, η εταιρεία ενημερώνει για τα οφέλη της πλατφόρμας ασφαλείας Samsung Knox με σκοπό την προστασία των προσωπικών δεδομένων, σε έναν αβέβαιο κόσμο γεμάτο με απειλές και κενά ασφάλειας.

Οι φορητές συσκευές της Samsung έχουν σχεδιαστεί με ασφάλεια υψηλού επιπέδου, ξεκινώντας από τον επεξεργαστή, οπότε κάθε συσκευή προστατεύεται από τη στιγμή που ενεργοποιείται για πρώτη φορά. Η πλατφόρμα Samsung Knox βρίσκεται προ-εγκατεστημένη στις Galaxy συσκευές της εταιρείας και προσφέρει ασφάλεια πολλαπλών επιπέδων για να υπερασπίζεται τις πιο ευαίσθητες πληροφορίες από κακόβουλα προγράμματα και online κινδύνους.

samsung knox
(φωτό: Samsung)

Samsung Knox: Ασφάλεια πολλαπλών επιπέδων που έχει δημιουργηθεί για να προστατεύει

Η πλατφόρμα Samsung Knox έχει λάβει τις περισσότερες πιστοποιήσεις ασφαλείας διεθνώς από κάθε άλλη λύση κινητής2 κι αποτελείται από μια σειρά μηχανισμών άμυνας και ασφάλειας που παρέχουν προστασία από εισβολείς και κακόβουλα λογισμικά.

Η ασφάλεια της πλατφόρμας Samsung Knox ξεκινά από το στάδιο της παραγωγής με την υλοποίηση ενός περιβάλλοντος ασφαλείας, που βασίζεται στο hardware. Στη συνέχεια, κατά την εκκίνηση, πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι ασφαλείας που παρακολουθούν αδιάλειπτα την αξιοπιστία της συσκευής κατά τη λειτουργία της.

Κορυφαία λύση για τους αναλυτές: Σύμφωνα με τη δημοσιευμένη έκθεση της Gartner3 στις αρχές Μαΐου 2019, και κατόπιν αξιολόγησης λύσεων ασφάλειας διαφορετικών παρόχων, η πλατφόρμα Samsung Knox 3.2 βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης στην κατηγορία Corporate-Managed Security. Η κορυφαία εταιρία ερευνών αξιολογεί τη Samsung Knox 3.2 ως «Ισχυρή», όντας η μοναδική συμμετοχή που κατάφερε να αποσπάσει αυτή τη διάκριση σε όλες τις εξεταζόμενες ενότητες θεμάτων εταιρικής ασφάλειας, κατακτώντας τις 27 από τις 30 σχετικές κατηγορίες.

Κρυπτογράφηση δεδομένων: Όλα τα δεδομένα κρυπτογραφούνται με ασφάλεια από προεπιλογή, χρησιμοποιώντας μια πιστοποιημένη μορφή κρυπτογράφησης. Σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας συσκευής, οποιοσδήποτε αποκτά στα χέρια του τη συσκευή του χρήστη, δεν θα μπορεί να δει τι υπάρχει σε αυτή.

Απομόνωση δεδομένων: Τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη μπορούν να απομονωθούν εντελώς σε ένα ασφαλές μέρος στη συσκευή. Με αυτόν τον τρόπο, ο κάτοχος της συσκευής μπορεί να αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια ότι θα διατηρήσει τα ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα μακριά από «αδιάκριτους» ή κακόβουλους τρίτους, ακόμα κι αν κλαπεί η συσκευή.

Δεδομένα πάντα ασφαλή: Οι συσκευές της Samsung λειτουργούν πάντα σε περιβάλλον έμπιστου υλικολογισμικού (hardware-backed trusted environment). Έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τυχόν απόπειρες παραβίασης, από την εκκίνηση, το χρόνο εκτέλεσης, ακόμα και όταν απενεργοποιούνται οι συσκευές.

Για τη Samsung αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα η ανάπτυξη λύσεων και εφαρμογών που θα προστατεύουν ό,τι είναι πιο σημαντικό. Για αυτό το λόγο, η εταιρεία εργάζεται αδιάκοπα για την επέκταση της τεχνολογίας Knox σε ένα οικοσύστημα λύσεων ασφάλειας πέρα από τις κινητές συσκευές, καλύπτοντας συνδέσεις δικτύου, όπως τερματικά σημεία, εξοπλισμό 5G και IoT.

Και καθώς οι απειλές για την ασφάλεια εξελίσσονται, η Samsung δεσμεύεται για διαρκή εξέλιξη και καινοτομία ώστε να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του μέλλοντος διατηρώντας τα δεδομένα των χρηστών ασφαλή σε έναν κόσμο που συνδέεται όλο και περισσότερο.

Σχετικά με το European Cybersecurity Month

Το European Cybersecurity Month (ECSM – Ευρωπαϊκός Μήνας Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο (ECSM) γιορτάζεται τον Οκτώβριο κάθε έτους. Αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΕΕ που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών. Σκοπός του είναι η γενική ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφάλεια του κυβερνοχώρου, ειδικότερα την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών και την προώθηση της ασφαλέστερης χρήσης του διαδικτύου για όλους τους χρήστες, με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων μερών. Η εκστρατεία του 2019 επικεντρώνεται σε διαφορετικά θέματα που απαντούν στην ανάγκη για αλλαγή συμπεριφοράς και προσδιορίζουν ευκαιρίες για να βοηθήσουν τους χρήστες να αναγνωρίσουν τους κινδύνους των νέων τεχνολογιών. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το https://cybersecuritymonth.eu/

Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο τύπου της Samsung.


1  https://cybersecuritymonth.eu/

2   https://www.samsungknox.com/de/knox-platform/knox-certifications

3  Όλες οι αναφορές μπορούν να ζητηθούν έναντι αμοιβής εδώ: https://www.gartner.com/en

Διαβάστε ακόμη