“Όπου υπάρχει φως, μπορείς να φωτογραφίσεις”

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
SEL100F28GM Campaign

Φωτογράφοι από την Ευρώπη “κυνηγούν” το χειμερινό φως με τον φακό Sony SEL100F28GM.

Για τους φωτογράφους, οι πιο σκοτεινές ημέρες του χειμώνα αποτελούν κατάλληλο σκηνικό για να φωτογραφίσουν, χρησιμοποιώντας τεχνητό φωτισμό σε συνδυασμό με το φυσικό φως της εποχής.

Για να γιορτάσει μία από τις ομορφότερες στιγμές του χρόνου, η Sony έβαλε μία πρόκληση σε φωτογράφους πορτραίτων από όλη την Ευρώπη: Να απαθανατίσουν το χειμερινό φως και τις όμορφες εικόνες της εποχής με τον φακό SEL100F28GM. O SEL100F28GM – FE 100mm F2.8 STF GM OSS – είναι flagship φακός στη σειρά G της Sony και κατατάσσεται στους μεσαίους τηλεφακούς Full-Frame. Η εστιακή του απόσταση είναι 100mm, με διάφραγμα F2.8 και διαθέτει σχεδίαση STF.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του SEL100F28GM, η ανάλυση και το bokeh που δημιουργεί, τα οποία είναι προϊόντα των προσεγμένων οπτικών του φακού  – STF – Smooth Trans Focus -, επιτρέπουν στους φωτογράφους να προάγουν τα δημιουργικά τους όρια, όταν συναντούν διαφορετικό φωτισμό, σύμφωνα με τη Sony. Λόγω του εξαιρετικά μικρού βάθους πεδίου του SEL100F28GM και της ίριδας με 11 λεπίδες, σε συνδυασμό με ένα μοναδικό στοιχείο οπτικής αποδιαμόρφωσης, τα διαφορετικά  σώματα φωτισμού στο παρασκήνιο απεικονίζονται ως ομαλοί κύκλοι λαμπερού φωτός, ενώ το προσκήνιο παραμένει οξύ.

Πέρα από έναν φακό με τα κατάλληλα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως ο SEL100F28GMγια να επιτύχετε όμορφες λήψεις αυτή την εποχή θα πρέπει να προσέξετε μερικές ακόμη λεπτομέρειες. Δώστε προσοχή στο φωτισμό που υπάρχει στο παρασκήνιο, χρησιμοποιήστε ανοικτό διάφραγμα και τολμήστε… να λερώσετε τον φακό σας ακόμη και με βαζελίνη, προκειμένου να επιτύχετε ομαλό εφέ στους φωτισμούς.

SEL100F28GM Campaign
(φωτό: Robert Maschke)

Οι φωτογράφοι που δέχθηκαν την πρόκληση της Sony να φωτογραφίσουν με τον SEL100F28GM είναι οι:

Jan Tichy, Τσεχία+

Uros Podlogar, Σλοβενία

Petar Sabol, Κροατία

Kaupo Kikkas, Εσθονία

Alin Popescu, Ρουμανία

Robert Maschke, Γερμανία

 

SEL100F28GM Campaign
(φωτό: Jan Tichy)

H κύρια φωτογραφία του άρθρου είναι του Petar Sabol.

Τη φράση “Wherever there is light, one can photograph”, την οποία αποδίδουμε στον τίτλο του άρθρου, είπε ο Αμερικανός φωτογράφος Alfred Stieglitz (January 1, 1864 – July 13, 1946).

Previous Article

EcoStruxure: Η πλατφόρμα IoT της Schneider Electric

Next Article

Lifecake: Η οικογενειακή πλατφόρμα της Canon για φωτογραφίες και βίντεο