Γ.Ε. Δημητρίου – Toyotomi ErAI: Το πρώτο κλιματιστικό με Τεχνητή Νοημοσύνη

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Toyotomi ErAI, φωτό των κλιματιστικών από την επίσημη παρουσίασή του στην Αθήνα.

Με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), το «ευφυές» κλιματιστικό Toyotomi ErAI συνυπολογίζει τις συνήθειες των χρηστών και αντιμετωπίζει με ευελιξία, τις διακυμάνσεις θερμοκρασίας για δεδομένο μέγεθος δωματίου και θερμικό φορτίο, για να επιτύχει υψηλές αποδόσεις και να προσφέρει μια διαφορετική, μοναδική σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, εμπειρία χρήσης.

Η Toyotomi, νούμερο 1 εταιρία σε πωλήσεις κλιματιστικών στην Ελλάδα εδώ και δύο δεκαετίες (βάσει στοιχείων από το 2023 της gfk), με το ErAI συστήνει και επισήμως στο κοινό την τρίτη γενιά κλιματιστικών inverter, με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης, που προσφέρει αποτελεσματικό λειτουργικό έλεγχο, διασφαλίζει καλύτερες αποδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης για εξοικονόμηση ενέργειας

Ενσωματώνοντας έναν επαναστατικό αλγόριθμο, το κλιματιστικό Toyotomi ErAI συλλέγει ανά δευτερόλεπτο δεδομένα από τον χώρο, με στόχο την προσαρμογή της λειτουργίας του με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Με δεδομένα ότι:

  1. Το κλιματιστικό Toyotomi ErAI εξασφαλίζει περίπου 15% ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας
  2. Οι τιμές των Toyotomi ErAI αναμένεται να είναι περίπου 10% υψηλότερες από τα αντίστοιχα κλιματιστικά inverter της εταιρείας χωρίς Τεχνητή Νοημοσύνη
  3. Οι τιμές του ρεύματος είναι υψηλές, με τη ρήτρα αναπροσαρμογής να επανέρχεται από το φθινόπωρο

η εξοικονόμηση στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να επιτευχθεί δείχνει να είναι αξιοσημείωτη.

Παράλληλα, επιτυγχάνεται η μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 48 κιλά (στο μέσο κλιματιστικό 12.000 BTU)  που ισοδυναμεί με τον άνθρακα που απορροφάται από ένα δέντρο ετησίως, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Με smart dry-ανεξάρτητη λειτουργία αφύγρανσης, ιονιστή Plasma, αποστείρωση αέρα UVC, Φίλτρο HEPA (13) 3PLUS για καθαρισμό του αέρα, λειτουργία φωνητικών εντολών, λειτουργία περιορισμού απόδοσης “P”, ηλεκτρική αντίσταση εξωτερικής μονάδας για απρόσκοπτη λειτουργία από τους -25οC έως τους 50οC, αποτελεί πολύ καλή επένδυση – την καλύτερη σύμφωνα με την εταιρεία – για ψύξη και θέρμανση, όλες τις εποχές του χρόνου.

O κύριος Δημήτρης Εφορακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Info Quest Technologies, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για το λανσάρισμα του κλιματιστικού Toyotomi ErAI. (Electronicanto)
O κύριος Δημήτρης Εφορακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Info Quest Technologies, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για το λανσάρισμα του κλιματιστικού Toyotomi ErAI. (Electronicanto)

Toyotomi ErAI, η επιτομή του ιαπωνικού design

Λεπτομέρεια από τη σχεδίαση του κλιματιστικού Τεχνητής Νοημοσύνης Toyotomi ErΑΙ (Electronicanto)
Λεπτομέρεια από τη σχεδίαση του Toyotomi ErAI (Electronicanto)

Το Toyotomi ErAI, πέρα από την τεχνολογική υπεροχή και πρωτοπορία, ξεχωρίζει όντας η επιτομή του ιαπωνικού design: ένα κομψό και μοντέρνο κλιματιστικό, που διατίθεται στις τρεις μοναδικές αποχρώσεις: Mystery White, Midnight Blue και Black Velvet.

Το Toyotomi ErAI All DC Inverter, η πρώτη σειρά οικιακών κλιματιστικών με ενσωματωμένη τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) παρουσιάστηκε την Τρίτη, με μεγάλη επιτυχία.

Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο Παναγιώτης Χατζηδάκης, οι παρευρισκόμενοι  είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία μοναδική διαδραστική εμπειρία, βασισμένη στην Τεχνητή Νοημοσύνη, από την οποία έλαβαν και ένα εξατομικευμένο έργο τέχνης ως αναμνηστικό. 

Πλάνο με τρία Toyotomi ErAI στο χώρο της εκδήλωσης για το λανσάρισμά του κλιματισμικού με Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα. (Electronicanto)
(Electronicanto)

Η παρουσίαση του Toyotomi ErAI πλαισιώθηκε από τις ομιλίες του Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Βλαχάβα, που εξήγησε στους παρευρισκόμενους ότι οι αυξανόμενες αναφορές στην Τεχνητή Νοημοσύνη είναι απολύτως δικαιολογημένες, καθώς ενσωματώνεται με γρήγορους ρυθμούς στην  καθημερινότητά μας, κάνοντας τη ζωή μας ευκολότερη και πιο αποτελεσματική.

Στη συνέχεια, η Κωνσταντίνα Κοτταρίδη, Καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Βιοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ανέδειξε την ανάγκη συμπόρευσης των καταναλωτών με τις αρχές της πράσινης οικονομίας, τονίζοντας πως η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων, όπως είναι η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και η ρύπανση.

Την επένδυση σε καινοτόμα και αξιόπιστα προϊόντα έθεσε στο επίκεντρο της στρατηγικής της Γ.Ε. Δημητρίου Α.Ε.Ε. – εταιρείας του Ομίλου Quest – επισήμου & αποκλειστικού αντιπροσώπου της Toyotomi στην Ελλάδα για 35 και πλέον χρόνια – ο Πρόεδρος της, κύριος Γιώργος Δημητρίου:

Γιώργος Δημητρίου, Πρόεδρος, Γ.Ε. Δημητρίου Α.Ε.Ε.
Ο κύριος Γιώργος Δημητρίου, Πρόεδρος, Γ.Ε. Δημητρίου Α.Ε.Ε. κατά την παρουσίαση της στρατηγικής της εταιρείας στους τομείς ψύξης και θέρμανσης, με αφορμή το λανσάρισμα του Toyotomi ErAI. (Electronicanto)

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη φέρνει επανάσταση στον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε, με τις προοπτικές εξέλιξης από την ενσωμάτωσή της στον κλιματισμό να είναι τεράστιες. Σήμερα, παρουσιάζουμε ένα πρωτοποριακό προϊόν, το ErAI, το 1ο με ενσωματωμένη τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο πρεσβεύει απόλυτα τα ιδανικά της Toyotomi: Αξιοπιστία, Ποιότητα, Καινοτομία. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι με το ErAI η Toyotomi μας εισάγει στην Τρίτη γενιά inverter κλιματιστικών. Είμαι σίγουρος ότι η Toyotomi θα συνεχίσει να κάνει τη διαφορά στον κλιματισμό και πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι κατασκευαστές. Η προώθηση τέτοιων καινοτόμων προϊόντων, με γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, ευνοούν τον υγιή ανταγωνισμό και την ίδια την αγορά. Είμαστε υπερήφανοι γιατί καταφέρνουμε να μείνουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στον Έλληνα καταναλωτή καινοτόμες λύσεις υψηλής ποιότητας, που βελτιώνουν τη ζωή του».

Subscribe to our newsletter!

Με πληροφορίες από δελτίο τύπου της Toyotomi.

Previous Article

Check Point: Οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν ανέβει επίπεδο

Next Article

Novasummer: Δύο μήνες γέλιο μέχρι δακρύων 😎