HUAWEI MateBook D16: To γραφείο σας, μαζί σας

Author: Electronicanto Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
laptop φορητό γραφείο HUAWEI MateBook D16, Gray color

Η αναζήτησή για τον ιδανικό φορητό υπολογιστή, εκείνον που μπορεί να αντικαταστήσει (όχι υποκαταστήσει) επάξια το γραφείο, έφτασε στο τέλος της. Το κείμενο που διαβάζετε αυτή τη στιγμή έχει εμπνευστεί, πληκτρολογηθεί και “στηθεί” εξ ολοκλήρου στο laptop HUAWEI MateBook D16, ή όπως συνηθίζουμε να το αποκαλούμε, “το γραφείο μας, μαζί μας”

Πιο συγκεκριμένα, το γραφείο μας για το εν λόγω άρθρο ήταν σε ένα δροσερό cafe στο Θησείο, με θέα την Ακρόπολη και το πράσινο της περιοχής, όντας περιτριγυρισμένοι από χαρούμενους ανθρώπους, περαστικούς και μη. Στα μελλοντικά σχέδια μας περιλαμβάνονται ακόμη, Κηφησιά, Πειραιάς, Σούνιο, Νάξος, Πάρος, Κρήτη, Μυτιλήνη, Καβάλα.

στιβαρό και ελαφρύ laptop φορητό γραφείο HUAWEI MateBook D16, με οθόνη 16 ιντσών, 16:10,
(Huawei)

Θα μπορούσατε να αντιτάξετε το επιχείρημα ότι η συγγραφή και το “στήσιμο” μιας ιστοσελίδας, η μελέτη, η επεξεργασία φύλλων εργασίας και κειμένου δεν είναι ιδιαίτερα σκληρές εργασίες για έναν αξιοπρεπή υπολογιστή. Και θα έχετε δίκιο. Αυτά που είναι απλοί υπολογισμοί  για ένα PC, μπορεί να γίνουν δύσκολα για εκείνον που τον χρησιμοποιεί, αν το πρώτο δεν είναι το κατάλληλο. Μπορούν να είναι κοπιαστικές διεργασίες για τους εργαζόμενους, καθώς η “δουλειά γραφείου” για να γίνει σύντομα και άνετα κάποιες προϋποθέσεις οφείλουν να πληρούνται.

Μια από τις καλύτερες μεθόδους επιλογής ενός PC είναι να αντιμετωπίσετε τον υπολογιστή ως έναν υποψήφιο στενό συνεργάτη, ο οποίος οφείλει να είναι ικανός και αξιόπιστος.

Εν ολίγοις, δυσεύρετος…

Η διαρκής αναζήτηση για το ιδανικό “φορητό” γραφείο

laptop φορητό γραφείο HUAWEI MateBook D16, με οθόνη 16 ιντσών, 16:10
(Huawei)

Αυτό που απαιτείται για να επιτευχθεί ποιοτικό αποτέλεσμα στην εργασία, στη μελέτη, στην ψυχαγωγία, εύκολα και γρήγορα, χωρίς η εξάντληση να κυριαρχεί ως συναίσθημα, είναι ένας ισχυρός υπολογιστής. Ίσως ένας υπολογιστής desktop, με μεγάλη οθόνη, πλήρες πληκτρολόγιο, ισχυρές επιδόσεις και στιβαρή κατασκευή. Επιπλέον, καθώς δεν είναι πάντοτε εύκολο η εργασία να γίνεται σε ένα καλά φωτισμένο περιβάλλον, σκόπιμο είναι αυτός ο υπολογιστής να συνοδεύεται από φωτιζόμενο πληκτρολόγιο. 

Ακόμη καλύτερα θα ήταν, αν μπορούσε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία σύνδεσης περιφερειακών, όπως άλλες οθόνες, ακουστικά, κάμερες, μικρόφωνα και, φυσικά, smartphone – περιφερειακά που είναι από χρήσιμα έως απαραίτητα, για εργασία και διασκέδαση.

Όμως, το να μεταφέρεται ένα desktop PC στις διακοπές, στα cafe και στις βιβλιοθήκες, είναι -θα συμφωνήσετε- κάπως δύσκολο… 

Εμείς, δεν το επιχειρήσαμε καν.

Αντίθετα, βρισκόμασταν -όπως και χιλιάδες άλλοι- σε μακροχρόνια αναζήτηση του ιδανικού φορητού υπολογιστή, εκείνου που επιτρέπει την εργασία, αλλά και την ψυχαγωγία, από παντού, με τους λιγότερους δυνατούς συμβιβασμούς

Ένα laptop μεγάλο, ελαφρύ, ισχυρό, οικονομικό και με μεγάλη αυτονομία, παρακαλώ!

Ξεκινήσαμε την αναζήτηση δοκιμάζοντας ένα τυπικό laptop 15,6” – ένας τύπος φορητών συσκευών που -εν τη απουσία εναλλακτικής λύσης- είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος σε ομάδες επαγγελματιών και εργαζομένων, όπως καθηγητές, μαθητές, κάθε είδους dj και άλλοι. Το θετικό της πρώτης μας επιλογής ήταν ότι δεν χρειάστηκε να εκταμιεύσουμε τις 2-3 χιλιάδες ευρώ που ζητούν οι περισσότεροι επαγγελματικής χρήσης φορητοί υπολογιστές. 

  Huawei AG συσκευές με full προσφορές!

Το τίμημα ήταν η ταλαιπωρία που ζήσαμε: Οθόνη με bezel που… μετρώνται σε ίντσες, όχι επαρκής φωτεινότητα, “ό,τι να’ ναι” χρωματικώς, κάτι που δεν μας επέτρεπε να εκτιμήσουμε τις εικόνες που κατεβάζαμε ή τις φωτογραφίες που είχαμε τραβήξει· το πληκτρολόγιο δεν είχε καμία αίσθηση “απαξιώνοντας” σε κάθε πάτημα τον κόπο μας να γράφουμε, μερικές εβδομάδες πριν διαλυθεί· κατά τις βιντεοκλήσεις με συνεργάτες και φίλους, ρόλο μόνιμου ηχητικού υπόβαθρου είχαν τα παράπονά τους για τη θολή εικόνα και τον θόρυβο που περνούσε μέσα από το μικρόφωνο μας. 

Επιπλέον, ταλαιπωρία ήταν ο περιορισμός να εργαζόμαστε κοντά σε πρίζα, κάτι που μας δυσκόλεψε αρκετές φορές για να βρούμε μια διαθέσιμη. Πολλές φορές μάλιστα νιώσαμε σαν να παίζαμε το παιχνίδι με τις καρέκλες, με αντιπάλους άλλους ομοιοπαθούντες… 

Η μικρή αυτονομία του laptop 15,6”, ο βαρύς φορτιστής του και η απελπιστικά αργή φόρτιση, δεν άξιζαν τον κόπο και τη θυσία της ψυχικής μας ηρεμίας. Στην παρένθεση του τυπικού laptop 15,6”, οφείλουμε να προσθέσουμε ότι οι διαθέσιμες υποδοχές σύνδεσης ήταν ανεπαρκείς και έμοιαζαν να έρχονται από το τεχνολογικό παρελθόν. 

Το ίδιο απογοητευτική ήταν συνολικά και η ογκώδης πλαστική κατασκευή που έφερε ως περίβλημα αυτός ο υπολογιστής.

Στη συνέχεια, εναποθέσαμε τις ελπίδες μας σε ένα επαγγελματικό λαπτοπ, με υψηλότερο κόστος, μικρότερο βάρος, καλύτερη και μικρότερη οθόνη. Σχεδόν όλα ήταν καλά, πέραν του ότι νιώθαμε τον κίνδυνο να κυκλοφορούμε και να εκθέτουμε σε κοινή θέα μια συσκευή με κόστος σχεδόν 3.000€. Η μικρή οθόνη των 13” (και κάτι ιντσών) δεν ήταν ιδιαίτερα βολική, -δηλαδή καθόλου- κατά την επισκόπηση και επεξεργασία εικόνων και φωτογραφιών. Όπως συνέβαινε και όταν ήταν ταυτόχρονα ανοικτά πολλά παράθυρα.

To HUAWEI MateBook D16

στιβαρό και ελαφρύ laptop φορητό γραφείο HUAWEI MateBook D16, με ξεκούραστη οθόνη 16 ιντσών, 16:10,
(Huawei)

Τρίτη και τελευταία δοκιμή ήταν το HUAWEI MateBook D16, το οποίο παραμένει ακόμα το laptop μας. Κατ’ αρχήν, δεν χρειάστηκε να διαθέσουμε κάποιο αστρονομικό χρηματικό ποσό για το αποκτήσουμε. Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς με αυτά που δώσαμε λάβαμε πίσω πολλά περισσότερα από ό,τι αναμέναμε. Με οθόνη εξωτερικά μικρότερη από την πλαστική του 15,6”, αλλά με μεγαλύτερη επιφάνεια 16” και ποιοτικά μακράν καλύτερη, εργαζόμαστε στο HUAWEI MateBook D16 με άνεση γραφείου. Με τη διαφορά ότι δεν είμαστε υποχρεωτικά “εντός”, αλλά όποτε το επιθυμήσουμε “εκτός”. Ο λόγος πλευρών 16:10 και η ανάλυση 1920×1200 pixel της οθόνης του, διευκολύνουν το scrolling στις ιστοσελίδες, τη συγγραφή και την επεξεργασία φύλλων εργασίας. Είναι σχεδιασμένη για να είναι ξεκούραστη, με DC dimming και flicker-free, ενώ καλύπτει κατά 100% το χώρο sRGB.

φορητό γραφείο-laptop HUAWEI MateBook D16, με οθόνη 16:10, 16 ιντσών και προσιτή τιμή
(Huawei)

Το πλήρες αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο, με 1,5 key travel, μας “προσκαλεί” να γράψουμε περισσότερο, χάρη στην άνεση που μπορεί να προσφέρει. Κατά τις βιντεοκλήσεις βλέπουμε και μας βλέπουν καθαρά, ενώ μας ακούνε ακόμη καλύτερα. μέσω των τεσσάρων μικροφώνων του MateBook D16. Την ίδια στιγμή, τα στερεοφωνικά ηχεία στο νέο μας γραφείο, μας επιτρέπουν να ακούμε καλύτερα – μουσική και συνεργάτες. 

  Cloud Gaming για όλους με το νέο IdeaPad Chromebook της Lenovo

Έχουμε την ελευθερία να μεταφέρουμε όπου θέλουμε το γραφείο μας, εντός και εκτός σπιτιού, στην επιχείρηση ή στο σχολείο, καθώς η αυτονομία και η γρήγορη φόρτιση του ζεύγους μπαταρία 65mAh / φορτιστής 65W δεν μας περιορίζουν. Οι απαιτήσεις σε ενέργεια και οι πανίσχυρες επιδόσεις του επεξεργαστή Intel 12ης γενιάς, η μεταλλική κατασκευή του πλαισίου, εμπνέουν ασφάλεια για τη λειτουργική μακροζωία του φορητού μας γραφείου. Επιπλέον, η όμορφη σχεδίασή του, μας κάνει το κέντρο της προσοχής όταν κινούμαστε με αυτό στο χώρο.

Όχι πως το χρειαζόμασταν, αλλά υπάρχει μια αισθητή διαφορά.

φορητό γραφείο-laptop HUAWEI MateBook D16, με οθόνη 16:10, 16 ιντσών, ασημί χρωματισμό και προσιτή τιμή
(Huawei)

Επίσης, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε την καλύτερη λήψη που προσφέρει η HUAWEI Metaline antenna και η συμβατότητα Wi-Fi 6, τα οποία διαθέτει το HUAWEI MateBook D16.  Οι τέσσερις θύρες USB (USB 3.2 Gen1, USB 2.0, 2xUSB-C για φόρτιση και μεταφορά δεδομένων) είναι επαρκείς για σχεδόν κάθε εργασία, ενώ χρήσιμο είναι το mini-jack ακουστικών και μικροφώνου. Επιπλέον, η αυτόματη ασύρματη σύνδεση με άλλες Super Devices της HUAWEI, όπως οθόνες, ακουστικά και smartphone, διευκολύνουν σημαντικά. Πέραν αυτών που αναφέραμε, το laptop HUAWEI MateBook D16 είναι εξοπλισμένο με πλήθος δυνατοτήτων και έξυπνα επιλεγμένων χαρακτηριστικών.

Αν και εσείς ανήκετε σε εκείνους που προτιμούν να εργάζονται, να ενημερώνονται ή και να διασκεδάζουν με τον υπολογιστή σε τοποθεσίες διαφορετικές από τις κλασικές, τότε το HUAWEI MateBook D16 είναι ιδανική επιλογή!

  1. «Το HUAWEI MateBook D16 συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», όπως και δεκάδες διαθέσιμα μοντέλα laptop και tablet της HUAWEI. Η HUAWEI προσφέρει στους δικαιούχους, τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από μία πλούσια γκάμα laptop και και tablets που διαθέτει στην Ελλάδα, βρίσκοντας αυτό που τους ταιριάζει».
  2. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα παρακάτω links: Facebook: HuaweimobileGR και Instagram: huaweimobilegr και Huawei Community.
Previous Article

Samsung Bespoke AI έξυπνα πλυντήρια και στεγνωτήρια

Next Article

vivo 6G: Η σύνδεση ανθρώπων και μηχανών προ των πυλών