Στο εσωτερικό του γκαράζ της Google, 1998

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Το πρώτο γκαράζ της Google, 1998

Μια εικονική περιήγηση μέσα στο πρώτο γκαράζ της Google, το οποίο παραμένει ανέπαφο. Εκεί όπου ξεκίνησε όλη η ιστορία της, το 1998.

Για τον εορτασμό των 20ων της γενεθλίων, η Google δημοσιεύει μια σειρά άρθρων για την ιστορία και το μέλλον της. Προηγουμένως, έχουμε μάθει για το όραμα της Αναζήτησης (Search) όταν αυτή ξεκίνησε πριν 20 χρόνια, όταν το Διαδίκτυο ήταν πολύ μικρό σε σχέση με σήμερα. Στο νέο blogpost της Google, που υπογράφει ο Shane Treeves, η Google μας ξεναγεί στο εσωτερικό του γκαράζ από όπου ξεκίνησε η ιστορία της.

Ακολουθεί το blogpost για το γκαράζ της Google, από το οποίο ξεκίνησε η ιστορία της, μεταφρασμένο στα ελληνικά.

“Πολλοί από εσάς θα θυμάστε το 1998 ως μια υπέροχη χρονιά, που παίζατε ατέλειωτες ώρες Φιδάκι στο κινητό σας τηλέφωνο, ακούγοντας τοBaby One More Time, με τέρμα τον ήχο, στο Discman. Την ίδια εποχή, στο παλιό, εγκαταλειμμένο γκαράζ της Susan Wojcicki, στην Καλιφόρνια, δύο πανεπιστημιακοί φοιτητές, ο Larry και ο Sergey, αποφάσιζαν να οργανώσουν τις πληροφορίες του κόσμου έτσι ώστε να είναι προσβάσιμες σε όλους. 

Γιορτάζοντας, λοιπόν, τα 20α γενέθλια της Google, σας καλούμε να ταξιδέψετε στο παρελθόν και να κάνετε μια εικονική βόλτα μέσα στο πρώτο «γκαράζ» της Google, στο Street View– που διατηρείται (σχεδόν) ακριβώς όπως ήταν πριν από 20 χρόνια.

 

Η πλαϊνή μπλε πόρτα στο γκαράζ της Google, στη Santa Margerita, στο Palo Alto
Η πλαϊνή μπλε πόρτα στο γκαράζ της Google, στη Santa Margerita, στο Palo Alto. (φωτό: Google)

 Μπαίνοντας από την πλαϊνή πόρτα του γκαράζ, θα παρατηρήσετε ένα γνώριμο Search box σε μια παλιά οθόνη υπολογιστή “CRT“, που στηρίζεται σε ένα βαρύ ξύλινο τραπέζι εργασίας με κίτρινα πόδια. Ο Larry και ο Sergey ήταν ενθουσιασμένοι που στην τιμή του ενοικίου του χώρου περιλαμβανόταν η χρήση του πλυντηρίου και του στεγνωτηρίου.

 

Υπολογιστής του 1998 στο γκαράζ της Google με το παράθυρο στον Web browser στην Αναζήτηση Google.
Υπολογιστής του 1998 στο γκαράζ της Google με το παράθυρο στον Web browser στην Αναζήτηση Google. (φωτό: Google)

 

Κι ενώ θα προχωράτε στο διάδρομο, κυνηγώντας τα καλώδια που μπλέκονται στα πόδια σας, θα συναντήσετε ένα υπνοδωμάτιο (το λεγόμενο “κεντρικό γραφείο“) με έναν λευκό πίνακα στον οποίο γράφει, με μαύρα γράμματα, “παγκόσμιο αρχηγείο της Google“. Σε έναν άλλο πίνακα, θα δείτε ένα κολακευτικό αφιέρωμα στο λογότυπο της Google το 1998. Δεν σας θυμίζει λίγο την ταπετσαρία στο σπίτι των παππούδων σας; 

 

google-first-garage-1998-big-office
H αρχική ομάδα της Google μεγάλωσε σύντομα. Στην εικόνα το μεγάλο γραφείο στο γκαράζ από όπου ξεκίνησε η Google, το 1998. (φωτό: Google)

 

Καθώς η ομάδα μεγάλωνε , φτάνοντας τα έξι άτομα, οι χώροι εργασίας επεκτάθηκαν σε τρία μικρά υπνοδωμάτια, στο ισόγειο. Ψάξτε γύρω σας και θα ανακαλύψετε μια πτυσσόμενη μικρή σφαίρα με το ουράνιο τόξο, μία πίστα surf για βατράχια ένα δεινόσαυρο, ένα τραπέζι πινγκ-πονγκ και το keyboard για τα μουσικά διαλείμματα.

 

 

 Κι αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στην ιστορία της Google, ανακαλύψτε την κρυφή πόρτα και ανάψτε τα φώτα neon για να βρεθείτε στη χώρα των θαυμάτων.

 

original google neon 1998
(φωτό: Google)

Previous Article

Samsung “The Wall” στο Monaco Yacht Show

Next Article

LG UK6750PLD UHD TV με 4Κ active HDR