Samsung Galaxy Ecosystem: Το οικοσύστημα που απολαμβάνεις να ανακαλύπτεις!

Author: Electronicanto Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Samsung Galaxy Ecosystem: Το οικοσύστημα που απολαμβάνεις να ανακαλύπτεις!

Τα τελευταία χρόνια, η Samsung αναπτύσσει αδιάκοπα το Samsung Galaxy Ecosystem, το οικοσύστημα των φορητών συσκευών της, του οποίου τις νέες δυνατότητες γνωρίζουμε με κάθε ευκαιρία, όταν ένα νέο προϊόν φτάνει στα χέρια μας. 

Το Samsung Galaxy Ecosystem στην εποχή των αναδιπλούμενων smartphone

Η σημαντικότερη προσθήκη στο Galaxy Ecosystem που έκανε πρόσφατα η Samsung είναι τα αναδιπλούμενα Galaxy Z Fold4 και Galaxy Z Flip4, καθώς οι ευκολίες και οι αυτοματισμοί παντρεύονται με το εντυπωσιακά βολικό form factor και τις προηγμένες δυνατότητες των smartphone.

Συγκεκριμένα, το Galaxy Z Flip4 έχουν λατρέψει οι φίλοι της εταιρείας που τους αρέσει η ευχρηστία, οι συσκευές μικρού μεγέθους και, φυσικά, το εντυπωσιακό στιλ. Εκτός από τα αναδιπλούμενα smartphones, η Samsung ενσωμάτωσε πρόσφατα άλλες δύο συσκευές στο οικοσύστημά της. Ο λόγος είναι για τα Galaxy Buds2 Pro  και για το Galaxy Watch5

Η απρόσκοπτη συνδεσιμότητα στην υπηρεσία του χρήστη

Τα μέλη του οικοσυστήματος της Samsung, συνεργαζόμενα μεταξύ τους, προσφέρουν χρόνο και ευκολία στον χρήστη τους, χάρη στις δυνατότητες, την ταχύτητα, την αμεσότητα ενεργοποίησης και την χωρίς διακοπές σύνδεση. Σαν μία άψογα συντονισμένη ορχήστρα, οι συσκευές στο Samsung Galaxy Ecosystem κατανοούν ποιός είναι ο χρήστης τους και τι θέλει να κάνει. Το ρόλο συντονιστή με αξιώσεις αναλαμβάνει το Galaxy Z Flip4, καθώς με αυτόν τον τρόπο μεγιστοποιεί τη δική του ευχρηστία και του οικοσυστήματος, με εντυπωσιακό στιλ και διακριτικότητα. 

Τα Samsung Galaxy Z Flip4 και Galaxy Buds2 Pro στο Οικοσύστημα Galaxy

Galaxy ecosystem galaxy z flip4 galaxy buds2 pro
Τα Galaxy Buds2 Pro και το Galaxy Z Flip4 συνεργάζονται με πολλούς τρόπους εντός του Οικοσυστήματος Samsung Galaxy (Samsung)

Η εμπειρία μας με τα ακουστικά της Samsung είναι πάντοτε ξεχωριστή. Για παράδειγμα, στη δοκιμή των Galaxy Buds Pro με τίτλο “Εισαγωγή στα Bionics”, απολαύσαμε τη διαισθητική λειτουργία τους και τη φυσικότητα με την οποία προσαρμόζονταν στις δραστηριότητές μας. 

Τα Galaxy Buds2 Pro είναι μικρά σε μέγεθος, με μεγάλη αυτονομία και επιδεικνύουν εξαιρετικές επιδόσεις στο Active Noise Cancelling. Η θήκη τους, που έχει ρόλο φορτιστή και power bank για αυτά, διακρίνεται επίσης για τις περιορισμένες της διαστάσεις. Σε συνδυασμό με το… μισό μέγεθος -σε σχέση με ένα τυπικό smartphone- του Galaxy Z Flip4, δημιουργούν ένα καλαίσθητο σύνολο.

Το μέγεθος των συσκευών, ειδικότερα όταν είμαστε on-the-go, είναι ιδιαίτερα σημαντικό – όσο μικρότερο, τόσο καλύτερο. Το ζευγάρι Galaxy Z Flip4 / Galaxy Buds2 Pro είναι το μικρότερο στο είδος του – στη γκάμα της Samsung, τουλάχιστον. 

Απρόσκοπτη συνδεσιμότητα με εναλλαγή ασύρματης επικοινωνίας

Τα Galaxy Buds υποστηρίζονται από το Galaxy Wearable app για τις ηχητικές ρυθμίσεις, ενώ από τη στιγμή που θα ανοίξει η θήκη τους είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τον χρήστη, συνδεόμενα αυτόματα με το Galaxy Z Flip4 και άλλες συσκευές του Samsung Galaxy Ecosystem, όπως το Galaxy Tab S8, το Galaxy Watch5, ή με άλλο smartphone της εταιρείας. 

Για παράδειγμα, όταν παρακολουθούμε μια ταινία στο Galaxy Tab S8 και δεχτούμε μια κλήση, τα Galaxy Buds2 Pro συνδέονται αυτόματα και άμεσα με το Galaxy Z Flip4, χωρίς να απαιτείται διακοπή για ρυθμίσεις. Επιπλέον, στο πνεύμα της ευκολίας του οικοσυστήματος, τα Galaxy Buds2 Pro -εκούσια για τον χρήστη- αλλάζουν σε Ambient Sound κατά την έναρξη της κλήσης.

Με το τέλος του τηλεφωνήματος, τα Galaxy Buds2 Pro επιστρέφουν στην πρότερή τους κατάσταση, κάτι που σημαίνει ότι εξέρχονται του Ambient Sound και συνδέονται ξανά με το Galaxy Tab S8, για να συνεχίσουμε την παρακολούθηση της ταινίας από το σημείο που την είχαμε αφήσει. 

Το ίδιο συμβαίνει και κατά την αναπαραγωγή μουσικής. Σε όποια συσκευή ακουμπήσουμε το “play”, με αυτή συνδέονται τα Galaxy Buds2 Pro, ή επανασυνδέονται, ανάλογα με την περίσταση.

Το χαρακτηριστικό Seamless Connection (Απρόσκοπτη Σύνδεση) είναι συμβατό με τα ακουστικά Galaxy Buds+, Buds Live, Buds Pro και Buds 2

Το μόνο που απαιτείται για τη συνεργασία των συσκευών του Samsung Galaxy Ecosystem και, επί του προκειμένου, για την αυτόματη εναλλαγή ηχητικής πηγής, είναι να είναι συνδεδεμένες με τον ίδιο λογαριασμό Samsung.

Samsung Galaxy Z Flip4 και Galaxy Watch5 

To Galaxy Watch5 είναι ένα εντυπωσιακό smartwatch και, φυσικά, ανήκει και αυτό στο Οικοσύστημα της Samsung. Θα λέγαμε μάλιστα ότι η συνεργασία με το Galaxy Z Flip4 είναι κάτι περισσότερο από στενή, κάτι που σημαίνει ευκολία και άνεση για τον χρήστη τους.

Κατ’ αρχάς, το Galaxy Watch5 είναι σε θέση να παρακολουθεί μια σειρά ζωτικών λειτουργιών του χρήστη του. Πέρα από τα αυτονόητα, το Galaxy Watch5 καταμετρά τη σύνθεση σώματος του χρήστη (λίπος, μύες, σκελετό, κλπ), το ποσοστό κορεσμού σε οξυγόνο στο αίμα, την αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα stress (άγχους), τη θερμοκρασία δέρματος, τον καρδιακό ρυθμό και κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα (ECG)*.

Οι προηγμένες αυτές λειτουργίες είναι διαθέσιμες μόνο με Samsung Galaxy smartphone, δηλαδή με μια συσκευή που ανήκει στο Samsung Galaxy Ecosystem. Όμως οι συνέργειες του Galaxy Watch5 με τις συσκευές του οικοσυστήματος της Samsung και ειδικότερα με το Galaxy Z Flip4 δεν σταματούν στην παρακολούθηση ζωτικών λειτουργιών. 

Πολυεπίπεδες συνεργασίες στο Samsung Galaxy Ecosystem

Samsung Galaxy Ecosystem
Samsung Galaxy Ecosystem με τα Galaxy Flip4, Galaxy Watch5 και Galaxy Buds2 Pro (Samsung)

Το Galaxy Z Flip4 είναι αγαπητό για τις φωτογραφικές του δυνατότητες, όπως η ικανότητα λήψης σε χαμηλό φωτισμό, αλλά και τις selfies που αποτυπώνει: Το αναδιπλούμενο φορμάτ, επιτρέπει στο ίδιο το σώμα του Galaxy Z Flip4 να πάρει τον ρόλο τριπόδου, καθώς το smartphone μπορεί να σταθεί μόνο του σε κάποια σχετικά επίπεδη επιφάνεια. Η προσθήκη του Galaxy Watch5 σε ρόλο remote control της κάμερας του smartphone δίνει ακόμη μεγαλύτερη ευχέρεια κίνησης στον χρήστη στις selfies, στις ομαδικές φωτογραφίες, ή στις φωτογραφήσεις ζώων, χωρίς αυτά να τρομάξουν.

Εκτός από το απομακρυσμένο πάτημα ενεργοποίησης κλείστρου, στην οθόνη του Galaxy Watch5 προβάλλεται προεπισκόπηση της εικόνας που “βλέπει” το smartphone, για τον έλεγχό της πριν την φωτογράφηση.

Εξάλλου, το Galaxy Watch5 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις ως τηλεχειριστήριο του Galaxy Z Flip4 με επισκόπηση εικόνας, όπως στην αναπαραγωγή μουσικής, ή ακόμη και σε παρουσιάσεις. 

Το ρεσιτάλ δυνατοτήτων των δύο συσκευών του Οικοσυστήματος συνεχίζεται με τη δυνατότητα λήψης SMS και κλήσεων από το Galaxy Watch5, ή εναλλαγής τους από το smartphone στο smartwatch και το αντίστροφο. Στο αποκορύφωμα φτάνουμε με τη δυνατότητα κλήσης και συνομιλίας από το Galaxy Watch5, όταν αυτό είναι συνδεδεμένο μέσω Wi-Fi με το Galaxy Z Flip4. 

SmartThings Find

Η συνεργασία των συσκευών στο Οικοσύστημα Galaxy έχει και άλλες προεκτάσεις. Στην περίπτωση που χάσετε τα Galaxy Buds2 Pro σας ή το Galaxy Watch5, μπορείτε να τα εντοπίσετε είτε είναι συνδεδεμένα, είτε όχι, με το Galaxy Z Flip4. Στη δεύτερη περίπτωση, η αναζήτηση γίνεται και μέσω συσκευών άλλων χρηστών του οικοσυστήματος.**

* Οι μετρήσεις ΗΚΓ και αρτηριακής πίεσης πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από άτομα 22+ ετών. Για ακριβείς μετρήσεις αρτηριακής πίεσης, απαιτείται βαθμονόμηση ανά 4 εβδομάδες με πιεσόμετρο και περιβραχιόνιο. Απαιτείται smartphone Galaxy με Android 7.0 ή μεταγενέστερο. Οι χρήστες θα πρέπει να μετρούν την πίεσή τους όταν βρίσκονται σε κατάσταση ηρεμίας, όπως θα έκαναν με ένα παραδοσιακό πιεσόμετρο άνω βραχίονα, και να απέχουν από τη μέτρηση όταν ασκούνται, καπνίζουν ή πίνουν. Οι λειτουργίες ΗΚΓ και αρτηριακής πίεσης ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα. Λόγω των περιορισμών των χωρών για την απόκτηση έγκρισης/εγγραφής ως ιατρική συσκευή, το ΗΚΓ και η αρτηριακή πίεση λειτουργούν μόνο σε smartwatch και smartphone που έχουν αγοραστεί στις χώρες όπου είναι επί του παρόντος διαθέσιμη η υπηρεσία (ωστόσο, η υπηρεσία ενδέχεται να περιορίζεται όταν οι χρήστες ταξιδεύουν σε χώρες χωρίς υπηρεσία). Ανατρέξτε στον ιστότοπο https://www.samsung.com/gr/apps/samsung-health-monitor για περισσότερες πληροφορίες και τα τελευταία νέα σχετικά με τις χώρες παροχής υπηρεσιών.

** Οι διαθέσιμες τεχνολογίες, λειτουργίες και ιδιότητες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα, τον πάροχο, το περιβάλλον δικτύου ή το προϊόν, και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση.

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε.

Previous Article

Η Kaizen Gaming υποστηρίζει τους Iron Brothers στο Ironman

Next Article

Η Apple αλλάζει τους φορτιστές της: με USB-C τα iPhone μετά την απόφαση της ΕΕ