Samsung Galaxy Buds Pro review – εισαγωγή στα bionics

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
sonos move
Galaxy Buds Pro 3 colors review ellada

Τα Samsung Galaxy Buds Pro ηχούν περίφημα και είναι τόσο καλά μελετημένα και σχεδιασμένα που δίνουν μια πρόγευση των bionics στην ψυχαγωγία.

​Τα in-ear ακουστικά Samsung Galaxy Buds Pro με άψογη εφαρμογή, μικρό μέγεθος και αυτόματη μετάβαση από την ενεργή ακύρωση θορύβου (ANC) σε Ambient mode, μπορούν να φοριούνται όλη την ημέρα και να προσφέρουν ήχο άριστης ποιότητας σε κάθε περίσταση, λειτουργώντας ως “προέκταση” του εαυτού μας.

Galaxy Buds Pro 3 colors review ellada
Τα Galaxy Buds Pro είναι διαθέσιμα σε τρία χρώματα Phantom – Black, Violet, Silver. (φωτό: Samsung)
ΣυνΠλην
+ Σύγχρονη σχεδίαση
+ Άψογη εφαρμογή στο αυτί
+ Άριστος ήχος με πλούσιο, καθαρό μπάσο
+ Active Noise Canceling
+ Αυτόματη εναλλαγή ANC / Ambient mode
+ Σύνδεση με δύο συσκευές / αυτόματη εναλλαγή
+ Μικρό μέγεθος θήκης φόρτισης
+ Εντολές με άγγιγμα
– Σχετικά μικρή αυτονομία των Buds (χωρίς τη θήκη φόρτισης)

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικα Samsung Galaxy Buds Pro

Τιμή: €229

Info: Samsung

 • Χρώματα: Phantom Violet, Phantom Black, Phantom Silver
 • Διαστάσεις και Βάρος: Ακουστικά: 19,5 x 20,5 x 20,8 mm, 6,3g Θήκη Φόρτισης: 50 x 50,2 x 27,8 mm, 44,9g
 • Μεγάφωνα: 2-δρόμων (11mm woofer + 6,5mm tweeter)
 • Μικρόφωνα: 3 μικρόφωνα (2 εξωτερικά + 1 εσωτερικό) + Voice Pickup Unit + Wind Shield
 • ANC & Ambient Sound: ANC: μείωση θορύβου έως 99%, 2 επίπεδα ρύθμισης Ambient Sound: ενίσχυση έως +20dB, 4 επίπεδα ρύθμισης ανίχνευσης φωνής
 • Μπαταρίες: Ακουστικά: 61 mAh, Θήκη φόρτισης: 472 mAh
 • Χρόνος αναπαραγωγής: 5 ώρες / Σύνολο, 18 ώρες (ANC on), 8 ώρες / Σύνολο 28 ώρες (ANC off)
 • Χρόνος ομιλίας: 5 ώρες / Σύνολο, 18 ώρες (ANC on), 8 ώρες / Σύνολο 28 ώρες (ANC off)
 • Φόρτιση: 1-ώρα αναπαραγωγή με 5-λεπτά γρήγορη φόρτιση, Qi-certified wireless charging
 • Συνδεσιμότητα: Bluetooth 5.0, Codecs: Scalable (αποκλειστικά για τη Samsung), AAC, SBC
 • Αισθητήρες: Accelerometer, Gyro, Proximity, Hall, Touch, Voice Pickup Unit (VPU)
 • Συμβατότητα: Android 7.0, ή μεταγενέστερο, 1,5GB RAM
 • Αντίσταση στο νερό: IPX78
Galaxy Buds Pro sxediasi
Τα μικρά σε μέγεθος in-ear Buds Pro ελέγχονται με άγγιγμα στην εξωτερική τους επιφάνεια. (φωτό: Samsung)


Λογικό είναι, το πρώτο πράγμα που μπορεί να ενδιαφέρει σχετικά με ένα ζευγάρι ακουστικών, να είναι η ηχητική ποιότητα. Όπως και η εφαρμογή τους στον ακουστικό πόρο, αν πρόκεται για τύπου in-ear. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που αυτά έχουν ήδη λυθεί και μπορούν να θεωρούνται ως δεδομένα; Έχουμε ένα ακόμη ζευγάρι ακουστικών στη διάθεσή μας για να επιλέξουμε; Όχι, έχουμε τα Galaxy Buds Pro.
Η Samsung, που έχει προσδώσει στα Galaxy Buds Pro τέτοια χαρακτηριστικά και λειτουργίες που τα καθιστούν κατάλληλα να φοριούνται όλη την ημέρα -“σερί” για τις 5 ώρες ώρες της αυτονομίας ακουστικών, συν 13 ώρες που προσφέρει η θήκη φόρτισης-φύλαξης, για να φτάσουν συνολικά τις 18 ώρες, με ANC ενεργό . Προσφέρουν ήχο άριστης ποιότητας, χωρίς να κουράζουν, παρά την πολύωρη χρήση τους. 

Samsung Galaxy Buds Pro με ANC, Ambient mode, 2+1 μικρόφωνα & Wind Shield


Για να επιτύχει η Samsung μέγιστη διάρκεια χρήσης των Galaxy Buds Pro, τα έχει εξοπλίσει με ένα φιλοσοφημένο σύστημα Ενεργής Ακύρωσης Θορύβου (ANC – Active Noise Cancelling), το οποίο λειτουργεί σε δύο επίπεδα και μπορεί να εναλλάσσεται αυτόματα με το άλλο σύστημα που διαθέτους τα Buds Pro, Ambient mode. Tο τελευταίο προσφέρει επιλογή για τέσσερα επίπεδα ενίσχυσης -έως +20 dB-, του περιβάλλοντος ήχου. Με το Ambient mode ο χρήστης μπορεί να έχει αντίληψη των θορύβων γύρω του, ενώ γυμνάζεται -λειτουργία ιδιαίτερα χρήσιμη κατά το jogging πόλης. Η ίδια λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε εσωτερικούς χώρους για να υπάρχει αντίληψη, για παράδειγμα, της κατάστασης μικρών παιδιών που μπορεί να βρίσκονται σε διπλανό δωμάτιο.

Galaxy Buds Pro mics
Στο εσωτερικό των Galaxy Buds Pro υπάρχουν τρια μικρόφωνα και μια ειδική μονάδα Voice Pick Up. Ειδικά σχεδιασμένος θάλαμος μειώνει (δραστικά, μπορούμε να προσθέσουμε) την επίδραση του αέρα στα μικρόφωνα. (φωτό: Samsung)

Όταν ο χρήστης των Galaxy Buds Pro ομιλεί, τα ακουστικά αυτόματα απενεργοποιούν τη λειτουργία ANC και ενεργοποιούν το Ambient mode, ενώ χαμηλώνουν τη μουσική που αναπαράγεται από αυτά. Για να είναι η μείωση του θορύβου αποτελεσματική και ταυτόχρονα η συνομιλία άριστης ποιότητας, γίνεται χρήση τριών μικροφώνων, τα οποία είναι τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία πάνω στο μικρό σώμα των Galaxy Buds Pro. Ένα από αυτά, με υψηλό λόγο S/N χρησιμεύει για την ενεργή μείωση του θορύβου, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η Samsung έχει λάβει ειδική μέριμνα για την προστασία του μικροφώνου φωνής από τον θόρυβο που προκαλεί ο άνεμος. Πέρα από τα τρία μικρόφωνα, τα Galaxy Buds Pro διαθέτουν μια ειδικά σχεδιασμένη μονάδα “σύλληψης” της φωνής του χρήστη –Voice Pickup Unit (VPU)-, η οποία συμβάλει ώστε αυτή να παραδοθεί καθαρή και ενισχυμένη στον συνομιλητή του, στην άλλη άκρη του link. 

galaxy bus pro galaxy wearable app noise canceling
Η μετάβαση από την κατάσταση ενεργής καταστολής θορύβου σε Ambient mode γίνεται αυτόματα, όταν ο χρήστης ομιλεί, ενώ μειώνεται και η στάθμη αναπαραγωγής της μουσικής. (screenshot: Electronicanto)

Απρόσκοπτη λειτουργία, σύνδεση με δύο συσκευές Bluetooth ταυτόχρονα και αυτόματη εναλλαγή

Τα Galaxy Buds Pro μπορούν να σύνδεονται με δύο συσκευές Galaxy ταυτόχρονα, για παραδειγμα με Tablet και Smartphone και να δίνουν προτεραιότητα στις εισερχόμενες και εξερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις αλλάζοντας αυτόματα πηγή σήματος και επανερχομενα στην αρχική μετά το τέλος του της συνομιλίας. Έτσι, αν ο χρήστης παρακολουθεί μια ταινία στο Tablet και δεχθεί μια κλήση στο Smartphone, τα  Galaxy Buds Pro θα συνδεθούν αυτόματα στο smartphone για να εκυπηρετηθεί η κλήση και, όταν αυτή ολοκληρωθεί, θα επανασυνδεθούν στο Tablet. Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι και οι δύο συσκευές Bluetooth να ανήκουν στο οικοσύστημα της Samsung και να “τρέχουν” One UI 3.1 ή μεταγενέστερο. 
Όταν τα Buds Pro είναι συνδεδεμένα με ένα Galaxy S21 υποστηρίζουν λειτουργία 360 Audio με Dolby Head Tracking.

Στην περίπτωση που χαθούν τα Buds Pro, μέσα από τη λειτουργία “Find My Earbuds” του Galaxy Wearable app, μπορούν να εντοπιστούν δίνοντας τους την εντολή να εκπέμψουν δυνατό ήχο. Ακόμη και αν χαθούν, για παράδειγμα, σε εξωτερικό χώρο και η απόσταση από αυτά είναι μεγαλύτερη από την εμβέλεια του Bluetooth, το app ενημερώνει για το σημείο που χάθηκε η επικοινωνία μαζί τους.

Για τους vlogger, τα Galaxy Buds Pro μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μικρόφωνο για voice over κατά τις λήψεις με Galaxy Smartphone, δυνατότητα ιδιαίτερα χρήσιμη.

Τέλεια και άνετη εφαρμογή στο αυτί

Galaxy Buds Pro prosarmogi
To σχήμα των Galaxy Buds Pro, όπως και τα βύσματα σιλικόνης που διαθέτουν, είναι με τέτοιο τρόπο μελετημένα, ώστε μόνο τα τελευταία να έρχονται σε επαφή με το αυτί και παράλληλα να εξασφαλίζεται η σταθερότητα της εφαρμογής τους. (φωτό: Samsung)

Τα Galaxy Buds Pro δεν είναι μελετημένα μόνο σε ό,τι αφορά την ηχητική τους ποιότητα, αλλά και την εφαρμογή στο αυτί. Εξάλλου, η ηχητική ποιότητα δεν μπορεί να επιτευχθεί αν τα in-ear ακουστικά δεν εφαρμόζουν, -ει δυνατόν- τέλεια στον ακουστικό πόρο. Εξάλλου, ο χρήστης, δεν θα είναι σε θέση να απολαύσει την ηχητική ποιότητα, αν ενοχλείται από τα ακουστικά και αισθάνεται να πιέζεται από αυτά. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που έχουμε υπόψη μας, ακουστικών με καλή ηχητική ποιότητα και αρκετές δυνατότητες, τα οποία αποτυγχάνουν να εφαρμόσουν σωστά στον ακουστικό πόρο.

(φωτό: Samsung)

Η Samsung δείχνει να τα γνωρίζει αυτά και έχει φροντίσει τα premium ακουστικά της να εφαρμόζουν τέλεια στον ακουστικό πόρο.

Τα Buds Pro εισέρχονται και σταθεροποιούνται στο αυτί και στην ουσία είναι ανεπαίσθητα για τον χρήστη τους – πλην του ήχου τους.

Προσοχή έχει δοθεί στο μέγεθος των βυσμάτων σιλικόνης που είναι το σημείο επαφής των ακουστικών με το αυτί, αλλά σε ό,τι αφορά τη σταθερή τους σύνδεσης με το σώμα των ακουστικών. Τα βύσματα σιλικόνης των Galaxy Buds Pro δεν περιστρέφονται ατέρμονα, αλλά κουμπώνουν πάνω στα ακουστικά διευκολύνοντας τον χρήστη να τα φορέσει σωστά. Η σταθερότητά τους δε είναι παραδειγματική. Κατά τη δοκιμή μας σε έναν μικρό περίπατο 6 χιλιομέτρων στην Αθήνα, τα Galaxy Buds Pro μας ξεκούρασαν αφαιρώντας για εμάς πολύ μεγάλο μέρος του αστικού θορύβου, δεν χρειάστηκε ούτε μία φορά να επανατοποθετήσουμε στα αυτιά μας, ενώ συνομιλήσαμε σε τρια τηλεφωνήματα χωρίς να δεχθούμε κανένα παράπονο από τους συνομιλητές μας. Η φωνή τους δε στα αυτιά μας (και η δική μας, μέσω του αυτόματα ενεργοποιούμενου Ambient mode) ήταν ξεκάθαρη.

Τα Galaxy Buds Pro έμειναν στη θέση τους και προσέφεραν επικοινωνία και στην 30-λεπτή Χ-session προπόνηση που τα χρησιμοποιήσαμε.

Η ηχητική ποιότητα των Galaxy Buds Pro – sound by AKG

Galaxy Buds Pro megafona esoteriko
Παρά το μικρό μέγεθος των ακουστικών, η Samsung έχει καταφέρει να χωρέσει στο εσωτερικό τους ηχεία δύο δρόμων – ένα woofer 11 mm και tweeter 6,5 mm. Στη φωτογραφία διακρίνεται και το εσωτερικό μικρόφωνο που χρησιμεύει στην ενεργή καταστολή του θορύβου. (φωτό: Samsung)

Βασικό χαρακτηριστικό των Buds Pro είναι η πολύ καλή περιγραφή των οργάνων στη χαμηλή περιοχή, όπου δεν παρατηρούνται υπερβολές, αλλά επιδίδονται στον ακροατή λεπτομέρειες αρμονικών που απλά απουσιάζουν από τον ήχο άλλων in-ear ακουστικών. Καθοριστικός είναι ο ρόλος που παίζει το σύστημα ενεργής αποθορυβοποίησης (ANC) που “καθαρίζει” αποτελεσματικά τη χαμηλή περιοχή και την κάνει περισσότερο ευδιάκριτη.

Οι φωνές είναι ευδιάκριτες και οι φίλοι των ηλεκτρικών οργάνων, όπως της ηλεκτρικής κιθάρας, για παράδειγμα, θα απολεύσουν των πλο΄λυτο των αρμονικών του οργάνου, έστω προερχόμενες από το “distortion” του οργάνου.

Ο ήχος των Galaxy Buds Pro διαθέτει ισορροπία, δυναμισμό και ενέργεια, χωρίς να κουράζει.

 Ο άριστος διαχωρισμός των καναλιών είναι το επόμενο χαρακτηριστικό που εντοπίζει ένας έμπειρος ακροατής στα Galaxy Buds Pro. Ως αποτέλεσμα, η στερεοφωνική εικόνα εμφανίζεται διευρυμένη και περιγραφική, ενώ σε προσεγμένες παραγωγές και σε περιπτώσεις επιτυχημένων εφέ, ο ρεαλισμός φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ο ήχος των buds είναι πολύ καλά ελεγχόμενος και αρκούντως flat. 

galaxy buds pro review electronicanto case & Buds
Είναι άξιο θαυμασμού το πόσο καλά έχει μελετήσει η Samsung τα Galaxy Buds Pro και τα έχει εξοπλίσει με τόσα πολλές δυνατότητες, παρά το μικρό τους μέγεθος. Για εμάς, πέρα από την ηχητική ποιότητα, σηματικότερα χαρακτηριστικά τους είναι η άψογη εφαρμογή και η αυτόματη μετάβαση από ANC σε Ambient Mode. (φωτό: Electronicanto)

Η Samsung επιτυγχάνει τις παραπάνω επιδόσεις με χρήση δύο μεγαφώνων μέσα σε κάθε ακουστικό. Μια μονάδα 11 mm (!) είναι επιφορτισμένη με την αναπαραγωγή των χαμηλών συχνοτήτων, ενώ μια δεύτερη 6,5 mm έχει αναλάβει τις υψηλές συχνότητες. Αξίζει να σχολιάσουμε εδώ ότι, το μέγεθος του μεγαφώνου που χρησιμοποιεί η Samsung ως tweeter, σε άλλες υλοποιήσεις το απαντάμε σε woofer… Αυτό και μόνο εξηγεί πολλά.

Να αγοράσω τα Samsung Galaxy Buds Pro;

Αν ζητάτε από τα ακουστικά σας απαράμμιλο στιλ, άριστο ήχο και λειτουργίες που τα καθιστούν κατάλληλα να χρησιμοποιούνται για πολύ μεγάλο μέρος της ημέρας, χωρίς να χρειάζεται να τα αφαιρέσετε και χωρίς να σας ενοχλούν, τότε μία από τις premium επιλογές, ίσως η απολύτως καλύτερη αυτή τη στιγμή, είναι τα Galaxy Buds Pro. Μπορούν και προσφέρουν τόσα πολλά που κάθε μέρα μαζί τους αποτελεί μια νέα ευχάριστη εμπειρία.

galaxy buds pro review electronicanto case & Buds
(φωτό: Samsung)
Previous Article

Η Compal παρουσιάζει rollable smartphone σε μορφή πάπυρου!

Next Article

ΠΑΟ-ΑΕΚ: το ντέρμπι σε οκτάωρο live stream

sonos move