α9 Gen 2 AI: Τι προσφέρει σε εικόνα και ήχο στις LG TV

Author: Share:
α9 Gen 2 AI

Τι σημαίνει για τις επιδόσεις εικόνας και ήχου των LG TV 2019, η ενσωμάτωση σε αυτές της δεύτερης γενιάς του επεξεργαστή α9.

Η LG ανακοίνωσε τη γκάμα των τηλεοράσεων της για το 2019 στο πλαίσιο της CES 2019. Βασικά χαρακτηριστικά της σειράς είναι η ενσωμάτωση θυρών HDMI 2.1 και, κυρίως, η χρήση του νέου έξυπνου επεξεργαστή α9 Gen 2 AI. O α9 Gen 2 τρέχει τη δεύτερη γενιά του αλγόριθμου deep learning που χρησιμοποιεί η LG, με στόχο τη βελτιστοποίηση της εικόνας των τηλεοράσεών της.

Σύμφωνα με την εταιρία, ο έξυπνος επεξεργαστής α9 Gen 2, οδηγεί τις τηλεοράσεις της για το 2019 σε καλύτερες επιδόσεις εικόνας και ήχου αναλύοντας το περιεχόμενο του σήματος της πηγής και βελτιστοποιώντας το με βάση τον περιβάλλων φωτισμό. Στο παρόν άρθρο, θα δούμε περισσότερο αναλυτικά ποια είναι η επίδραση του α9 Gen 2 AI στην εικόνα των LG TV, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρίας.

Φυσικά, α9 Gen 2 AI κάνει δυνατή, σε όσες LG TV του 2019 ενσωματώνεται, την πρόσβαση σε έξυπνες υπηρεσίες, σε πολλαπλές πλατφόρμες, όπως η Google Assistant και η Amazon Alexa.

Όπως αναφέραμε, ο α9 Gen 2 AI προσφέρει ακόμη καλύτερη εικόνα στις τηλεόρασης της LG για το 2019, σύμφωνα με την LG και παρακάτω θα δούμε τον τρόπο με περισσότερες λεπτομέρειες.

lg oled tv 2019 w9 e9 c9-z9
Οι LG OLED TV για το 2019: Από αριστερά, η W9, E9 και C9. Δεξιά, η Z9, 8K OLED TV, 88″. (φωτό: LG)

α9 Gen 2 AI και LG Z9, W9, E9, C9 OLED TV

Με δεδομένες τις επιδόσεις που επιτυγχάνει ο πρώτης γενιάς α9, το ενδιαφέρον για τις επιδόσεις του α9 Gen 2 είναι πολύ μεγάλο.

Σύμφωνα με την LG, ο αλγόριθμος deep learning στον α9 Gen 2 έχει αναπτυχθεί από μιά τεράστια βάση δεδομένων με περισσότερα από ένα εκατομμύριο οπτικά δεδομένα. Ο αλγόριθμος της LG αναγνωρίζει την ποιότητα του περιεχομένου της πηγής και καθορίζει την καλύτερη μέθοδο αναβάθμισης της ποιότητάς του, με στόχο την καλύτερη δυνατή οπτική έξοδο.

Ειδικά για στην Z9 OLED TV, οι δυνατότητες επεξεργασίας είναι ακόμη υψηλότερες, καθώς υπεισέρχεται και η βελτιστοποίηση της εικόνας, μετά το upscaling σε 8K.

α9 Gen 2 AI, τονικές διαβαθμίσεις και περιβάλλων φωτισμός

Επιπρόσθετα, από την ανίχνευση του περιεχομένου της πηγής, ο επεξεργαστής α9 Gen 2 ρυθμίζει με ακρίβεια τις τονικές διαβαθμίσεις τις εικόνας, σε συνάρτηση με τις συνθήκες φωτισμού που επικρατούν στον χώρο της προβολής. Με τον τρόπο αυτό, η φωτεινότητα της οθόνης βελτιστοποιείται, σταθμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται τις διαφορές στον φωτισμό.

Ο α9 Gen 2 ΑΙ χρησιμοποιεί έναν ενσωματωμένο στην τηλεόραση αισθητήρα περιβάλλοντος φωτισμού, για να μετρήσει τα επίπεδα φωτός και να ρυθμίσει τη φωτεινότητα της οθόνης όπως απαιτείται.

α9 Gen 2 ΑΙ, τονικές διαβαθμίσεις και περιβάλλων φωτισμός
O επεξεργαστής α9 δεύτερης γενιάς, ελέγχει τον περιβάλλων φωτισμό, το περιεχόμενο του σήματος πηγής και ρυθμίζει την εικόνα των τηλεοράσεων της LG που ενσωματώνεται. H LG λέει ότι το σύστημα είναι αποδοτικό ακόμη και σε δωμάτια με ισχυρό φως. (φωτό: LG)

Ο α9 Gen 2, σύμφωνα με την LG, μπορεί να ρυθμίσει λεπτομέρειες σε περιεχόμενο HDR επεμβαίνοντας στη φωτεινότητα, με στόχο να μετατρέψει ακόμη και τις πιο σκοτεινές σκηνές, σε εικόνες με υψηλή αντίθεση, λεπτομέρεια και βάθος χρώματος, και μάλιστα ακόμη και σε πολύ φωτεινούς χώρους, λέει η LG.

Μια γεύση από τέτοιου τύπου δυνατότητες έχουμε πάρει από τον α9 πρώτης γενιάς, που ενσωματώνεται σε επιλεγμένες LG TV του 2018. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε από το review της LG OLED65E8.

Επιπλέον, η LG λέει ότι ο α9 Gen 2 συνεργάζεται με το σύστημα Dolby Vision για την προσαρμογή του περιεχομένου HDR σε ποικίλες συνθήκες φωτισμού.

α9 Gen 2 ΑΙ και ήχος στις LG TV 2019

Ένας διαφορετικός αλγόριθμος στον α9 Gen 2 είναι υπεύθυνος για την ηχητική απόδοση των LG TV 2019. Το περιεχόμενο απο δύο κανάλια ήχου χρησιμοποιείται για να εξαχθεί ήχος virtual surround 5.1. O α9 Gen 2 βελτιστοποιεί την έξοδο του με βάση τον τύπο του περιεχομένου, δίνοντας έμφαση στην καθαρότητα των φωνών σε ποικίλα περιεχόμενα, όπως ταινίες, δράματα και δελτία ειδήσεων. Η ρύθμιση της εξόδου ήχου των LG TV γίνεται και με βάση τη θέση τους. Ήδη από το 2017 και του 2018, τουλάχιστον, η έξοδος ήχου τηλεοράσεων της LG μπορεί να ρυθμιστεί για τη θέση ακρόασης, με χρήση του ενσωματωμένου στο Magic Remote μικροφώνου.

Εξάλλου, οι κορυφαίες τηλεοράσεις στη γκάμα της LG για το 2019 διαθέτουν σύστημα Dolby Atmos.

Χαρακτηριστικό δείγμα των επιδόσεων των πρόσφατων τηλεοράσεων της LG Electronics είναι η OLED65E8, την οποία έχουμε δοκιμάσει. Εκτός απροόπτου, τα μοντέλα του 2019 αναμένεται να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο αυτές τις επιδόσεις, προσθέτοντας επιπλέον παραμέτρους που οδηγούν στον ρεαλισμό και τοποθετώντας τις LG TV 2019 σε θέση μάχης απέναντι στον ανταγωνισμό.

Διαβάστε ακόμη