Ενεργοποίηση Password Checkup στο Android

Author: No Comments Share:
google password checkup android

Πώς θα ενεργοποιήσετε στο Android τη λειτουργία ανίχνευσης ισχυρών κωδικών Password Checkup, γνωστή από τον Chrome.

H Google ανακοίνωσε την προσθήκη της λειτουργίας Password Checkup σε Android συσκευές, μια δυνατότητα που μέχρι προ ολίγων ημερών είχαν μόνο όσοι χρησιμοποιούσαν τον Google Chrome. Η δυνατότητα αποτελεί πλέον μέρος του μηχανισμού αυτόματης συμπλήρωσης, τον οποίο χρησιμοποιεί το Android για την συμπλήρωση κειμένου, αντλώντας πληροφορίες από την κρυφή μνήμη της συσκευής.

Η λειτουργία Password Checkup λαμβάνει κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο λειτουργικό σύστημα της συσκευής και τους ελέγχει έναν προς έναν σε μια βάση δεδομένων που περιέχει δισεκατομμύρια αναφορές από παραβιάσεις δημόσιων δεδομένων. Έτσι, καταλαβαίνει αν κάποιος κωδικός πρόσβασης έχει διαρρεύσει ποτέ στο διαδίκτυο και αν αυτό έχει συμβεί, προειδοποιεί τους χρήστες να τον αλλάξουν.

(Google)

Η Google αναφέρει ότι οι χρήστες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν όσον αφορά αυτόν τον μηχανισμό ελέγχου κωδικών πρόσβασης, καθώς η εταιρεία δεν μοιράζεται τα διαπιστευτήρια των χρηστών με τρίτους.

Πόσο ασφαλές είναι το Password Checkup της Google;

Μόνο ένας κρυπτογραφημένος κατακερματισμός (hash) των διαπιστευτηρίων φεύγει από την συσκευή (τα δύο πρώτα bytes του κατακερματισμού αποστέλλονται μη κρυπτογραφημένα για να διαχωρίσουν τη βάση δεδομένων) και έπειτα ο διακομιστής επιστρέφει μια λίστα κρυπτογραφημένων hashes από γνωστά διαπιστευτήρια που έχουν παραβιαστεί και μοιράζονται το ίδιο πρόθεμα. Ο πραγματικός προσδιορισμός του κατά πόσο έχουν παραβιαστεί τα διαπιστευτήρια συμβαίνει τοπικά στη συσκευή και η Google δεν έχει πρόσβαση στο μη κρυπτογραφημένο hash του κωδικού πρόσβασης των χρηστών και αντίστοιχα οι χρήστες δεν έχουν πρόσβαση στη λίστα των μη κρυπτογραφημένων hashes των πιθανόν παραβιασμένων διαπιστευτηρίων.

Ενεργοποίηση του Password Checkup στο Android

Η λειτουργία Password Checkup κυκλοφορεί ήδη για όλους τους χρήστες με έκδοση Android 9 ή μεταγενέστερη. Για να ενεργοποιηθεί ο έλεγχος κωδικών πρόσβασης πρέπει οι χρήστες να έχουν ενεργοποιήσει την Αυτόματη Συμπλήρωση της Google ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στην Android συσκευή σας

  2. Μεταβείτε στην κατηγορία Σύστημα>Γλώσσες και εισαγωγή>Για προχωρημένους

  3. Ενεργοποιήστε την υπηρεσία αυτόματης συμπλήρωσης

  4. Πατήστε το κουμπί Google για να βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία ενεργοποιήθηκε

Previous Article

Νέο concept smartphone από την Xiaomi με τετράπλευρη curved οθόνη

Next Article

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, ΑΕΛ-Ολυμπιακός, Βόλος ΝΠΣ-ΑΕΚ, Άρης-ΟΦΗ live stream!