Νέο concept smartphone από την Xiaomi με τετράπλευρη curved οθόνη

Author: No Comments Share:
xiaomi waterfall display

Χωρίς κουμπιά ή θύρες, με curved οθόνη τύπου waterfall σε κάθε πλευρά του. Θα μπορούσε αυτό το concept phone να δουλεψει; Η Xiaomi λέει ναι!

Η Xiaomi ανακοίνωσε μια νέα concept συσκευή με τετράπλευρη οθόνη τύπου waterfall. Αυτό σημαίνει πως η οθόνη του ανώνυμου μοντέλου έχει curved οθόνη 88 μοιρών, όχι μόνο στην αριστερή και δεξιά πλευρά, αλλά και στην κορυφή και στο κάτω μέρος της χωρίς να αφήνει χώρο για θύρες ή κουμπιά. Η εταιρεία λέει πως με αυτή τη συσκευή έχει σκοπό να επεκτείνει τα όρια της οθόνης στο “άπειρο” και να επιτρέψει έναν πραγματικά ομοιόμορφο σχεδιασμό χωρίς θύρες.

Είναι όμως πραγματικά ομοιόμορφη η κάλυψη στο waterfall display της Xiaomi;

Μια ερώτηση που θα μπορούσε να προκύψει είναι πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτή η ιδέα στις γωνίες της οθόνης και με βάση τις εικόνες και το βίντεο που παρουσίασε η Xiaomi, φαίνεται να “κλέβει” αφήνοντας απλώς κενά σε αυτά τα σημεία.

Η ανακοίνωση ενός τέτοιου concept smartphone εξολοκλήρου μέσω renders, δεν έχει το ίδιο αντίκτυπο με την επίδειξη του σε φυσική μορφή όπως ήταν συνηθισμένο προ-πανδημίας. Παρόλα αυτά, ένας εκπρόσωπος της Xiaomi ανέφερε στο The Verge, ότι αυτή η συσκευή υπάρχει και έχει δοκιμαστεί από τον ίδιο. Ακόμη, είπε πως η τετράπλευρη οθόνη τύπου waterfall είναι το αποτέλεσμα αμέτρητων ανακαλύψεων στην τεχνολογία κάμψης και ελασματοποίησης γυαλιού, μετρώντας στο άθροισμα 46 πρωτοποριακά διπλωμάτα ευρεσιτεχνίας.

(φωτό: Xiaomi)

Αυτή η concept συσκευή ακολουθεί την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας σχετικά με την φαινομενικά περίεργη τεχνολογία της Xiaomi, το πραγματικά ασύρματο σύστημα φόρτισης Mi Air Charge.

Previous Article

Το Netflix μπλοκάρει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης

Next Article

Ενεργοποίηση Password Checkup στο Android