Η πρώτη παγκόσμιως οθόνη 8K OLED 88” από την LG Display

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
8K OLED 88'' LG Display

Η LG Display ανακοίνωσε την πρώτη οθόνη 8K OLED 88 ιντσών στο πλαίσιο της CES 2018. H LG Display είναι ο μόνος κατασκευαστής OLED μεγάλων μεγεθών στον κόσμο σήμερα.

Η πρώτη 8K OLED 88” στον κόσμο διαθέτει ανάλυση 33 εκατομμύρια pixel (7680×4320) – 16 φορές μεγαλύτερη από FHD (1920×1080) και τέσσερις φορές μεγαλύτερη από UHD (3840×2160).

Η σημασία της ανακοίνωσης αυτής απο την LG Display γίνεται καλύτερα κατανοητή αν αναφέρουμε ότι η υψηλότερη ανάλυση επετεύχθει χωρίς να μειωθεί η φωτεινότητα του πάνελ. Η μεγαλύτερη ανάλυση που επιτυγχάνεται με μείωση του μεγέθους κάθε εικονοστοιχείου και συνεπώς με ελάττωση του aperature ratio, μειώνει αναπόφευκτα τη φωτεινότητα. Καθώς τα OLED είναι αυτόφωτα επιρεάζονται λιγότερο από την ελάττωση του aperature ratio  και για το λόγο αυτό είναι η βέλτιστη επιλογή για πάνελ 8K, λέει η LG Display.

Οι οθόνες LCD αντισταθμίζουν την ελάττωση του aperature ratio με αύξηση της έντασης του οπίσθιου φωτισμού, κάτι που συνεπάγεται αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας και του κόστους υλικών. Επιπλέον, αυτό οδηγεί σε αύξηση του πάχους των οθονών LCD με ανάλυση 8Κ. Αντίθετα, τα 8K OLED μπορούν να διατηρούν τον λεπτό σχεδιασμό τους, λέει η LG Display.

H LG Display είναι ο μόνος κατασκευαστής OLED μεγάλων μεγεθών στον κόσμο και δηλώνει έτοιμη να έτοιμη να φέρει στην αγορά πάνελ 8K OLED.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η παραγωγή OLED θα αυξηθεί κατά 320% έως το 2022.

  LG E9 (OLED55E9) review - 4K OLED TV
Previous Article

Creative Pebble – ηχεία PC

Next Article

Κληρώνουμε ένα Sound bar Flex, LG SJ7!