Μεταδόσεις 8Κ από το Roland-Garros και VR 360 TV

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
sharp 8k tv

Η France Télévisions θα κάνει δοκιμαστικές εκπομπές 8K, παράλληλα με τις κανονικές μετάδοσεις για την τηλεοπτική κάλυψη του τουρνουά τένις Roland-Garros. Παράλληλα, θα γίνουν ζωντανές τηλεοπτικές παραγωγές σε VR 360 από το Γαλλικό Όπεν.

Τα προηγούμενα χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες δοκιμές 4K, αλλά φέτος η Γαλλική Τηλεόραση θα πραγματοποιήσει δοκιμαστικές εκπομπές 8K κατά την κάλυψη του Γαλλικού Όπεν.

 Η ζωντανή εκπομπή 8K δεν θα φτάσει σε δέκτες τηλεθεατών, αλλά θα προβληθεί σε γιγαντοοθόνες στο Παρίσι. Επίσης, δοκιμαστική προβολή θα γίνει στο RG Lab της France Télévisions, σε οθόνη Sharp 8K.

 Εξάλλου, θα γίνει παραγωγή VR από την καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή VR E-Mag 360 °. Η κάλυψη VR θα αφορά λήψεις από τα παρασκήνια του τουρνουά τένις, ενώ σε VR 360 θα μεταδοθούν ζωντανά οι κύριοι αγώνες του τουρνουά μέσω του νέου France TV sport app.

Εκτός από τις μεταδόσεις 8Κ, η France Télévisions θα εκπέμψει σήμα UHD HDR HGL σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας μέσω της πλατφόρμας TNT (γαλλική DVB-T).

Από τις 21 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου, τα τηλεοπτικά κανάλια και τα app της France Télévisions θα αναμεταδώσουν συνολικά 836 αγώνες. Σε αυτούς περιλαμβάνονται όλα τα παιχνίδια play-off που θα διεξαχθούν από τις 21 έως τις 25 Μαΐου.

  Sony UHC-8300: κάμερα με τρεις αισθητήρες 8Κ
Previous Article

Πιο προσιτά smartphone με σύστημα τριπλής κάμερας

Next Article

MMD: Οθόνες Philips 243S5 και 221B8 για παραγωγικότητα