Η Acer δέχτηκε επίθεση και οι hackers ζητούν λύτρα $50 εκ.

Author: No Comments Share:
acer hack

Η ομάδα hacker που είναι υπεύθυνοι για την επίθεση ζητούν από την Acer 50 εκατομμύρια δολάρια ως λύτρα για να μην διαρρεύσουν κλεμμένα δεδομένα.

Σύμφωνα με δημοσίευση μεγάλου site τεχνολογίας, η Acer έχει πέσει θύμα διαδικτυακής επίθεσης από ομάδα hacker που ζητούν λύτρα για να μην δώσουν κλεμμένα δεδομένα στη δημοσιότητα. Ωστόσο, η εταιρεία έχει επιβεβαιώσει αυτή την επίθεση και σύμφωνα με την τοποθέτησή της, παρακολουθεί τακτικά τα συστήματα πληροφορικής και οι περισσότερες επιθέσεις αντιμετωπίζονται με ασφάλεια.

Σύμφωνα όμως με το Bleeping Computer, η Acer έχει δεχθεί σοβαρή επίθεση και μάλιστα οι hackers ζητούν το τεράστιο ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο ποσό που έχει ζητηθεί ποτέ σε τέτοιου είδους επίθεση. Η REvil, η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την επίθεση, διέρρευσε στο διαδίκτυο εικόνες από κλεμμένα αρχεία της Acer, που περιλαμβάνουν διάφορα λογιστικά έγγραφα και τραπεζικές συναλλαγές της εταιρείας. Αν και δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το πως έγινε η επίθεση, πιστεύεται είναι πιθανό να συνδέεται με την παραβίαση που είχε δεχθεί το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Microsoft Exchange τις προηγούμενες εβδομάδες.

“Η Acer ανακάλυψε ανωμαλίες από τον Μάρτιο και έθεσε αμέσως προληπτικά μέτρα ασφαλείας και προφύλαξης” δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας. “Παρακολουθούμε τακτικά τα συστήματα πληροφορικής και οι περισσότερες διαδικτυακές επιθέσεις αντιμετωπίζονται καλά. Εταιρείες σαν την Acer δέχονται συνεχώς επιθέσεις και έχουμε αναφέρει τις πρόσφατες μη φυσιολογικές καταστάσεις στις αρμόδιες αρχές για την προστασία δεδομένων σε πολλές χώρες”.

Σε συνομιλίες μεταξύ της Acer και της ομάδας REvil που ξεκίνησαν στις 14 Μαρτίου, οι hackers ζήτησαν 50 εκατομμύρια δολάρια ως λύτρα με την δυνατότητα “έκπτωσης” κατά 20% εάν η πληρωμή πραγματοποιούνταν μέσα σε τρεις ημέρες. Το ποσό είναι το μεγαλύτερο που έχει ζητηθεί σε ransomware επίθεση μέχρι σήμερα, με την δεύτερη θέσει να κατέχει η προηγούμενη επίθεση της ίδιας ομάδας στον κυβερνοχώρο της Dairy Farm, ζητώντας λύτρα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Previous Article

Samsung Neo QLED: “έχουμε σημαντικά πλεονεκτήματα”

Next Article

JBL Charge 5: ισχυρό ασύρματο ηχείο με 20 ώρες αυτονομία