Samsung Neo QLED: “έχουμε σημαντικά πλεονεκτήματα”

Author: No Comments Share:
neo qled 2021

“Σεβόμαστε τον ανταγωνισμό, αλλά έχουμε σημαντικά πλεονεκτήματα”, δηλώνουν στη Samsung με αφορμή τη διάθεση των Neo QLED TV στην Ελλάδα.

Πριν μερικές ημέρες, η Samsung στην Ελλάδα παρουσίασε τη γκάμα των τηλεοράσεων της για το 2021. Ξεχωριστά μέλη της νέας γκάμας είναι οι Neo QLED TV. Η νέα τεχνολογία τηλεοράσεων της Samsung, Neo QLED, βασίζεται σε νέα, μικρότερου μεγέθους LED, τα οποία χρησιμοποιούνται στον οπίσθιο φωτισμό. Τα mini LED της Samsung (Quantum Mini LED), σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του επεξεργαστή Neo Quantum Processor σε αναλύσεις 4K και 8Κ και, φυσικά, τα Quantum Dots, καταφέρνουν να οδηγούν σε σημαντικά πλεονεκτήματα απέναντι στον ανταγωνισμό, δηλώνουν στη Samsung. Στελέχη της εταιρείας προσδιόρισαν τα πλεονεκτήματα αυτά στους τομείς της φωτεινότητας, του χρώματος (ακρίβεια και “όγκος” χρώματος) και του μαύρου.

Σύμφωνα με τη Samsung, τα δυνατά σημεία των τεχνολογιών που διαθέτει είναι ικανά να τη διατηρήσουν για 16η συνεχή χρονιά No.1 κατασκευαστή τηλεοράσεων παγκοσμίως.

Samsung: τέσσερις τεχνολογίες απεικόνισης για το 2021

Με τις πρόσφατες ανακοινώσεις, η Samsung, αρχής γενομένης από το 2021, είναι ο μόνος κατασκευαστής που διαθέτει προϊόντα με τέσσερις διαφορετικές κύριες τεχνολογίες απεικόνισης.

H Samsung το 2021 τις εξής τέσσερις (4) σειρές τηλεοράσεων με διαφορετικές τεχνολογίες:

  • Micro LED
  • Neo QLED (mini LED)
  • QLED
  • Crystal LED

Από τις παραπάνω σειρές, η τεχνολογία των Micro LED είναι αποκλειστική στη Samsung αυτή τη στιγμή. Η εταιρεία λέει ότι “τα Micro LED είναι το μέλλον στην απεικόνιση”.

Οι προπαραγγελίες των τηλεοράσεων Samsung έχουν ξεκινήσει. H Samsung δίνει δώρο Soundbar με τεχνολογία Dolby Atmos, με κάθε προπαραγγελία Neo QLED TV έως τις 31 Μαρτίου.

Συγκεντρωτικός πίνακας με τις τεχνολογίες και τα χαρακτηριστικά των μοντέλων Neo QLED 8K και Neo QLED 4K, για το 2021.  (Samsung)
Συγκεντρωτικός πίνακας με τις τεχνολογίες και τα χαρακτηριστικά των μοντέλων Neo QLED 8K και Neo QLED 4K, για το 2021. (Samsung)

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Samsung για τη γκάμα των τηλεοράσεων της για το 2021.

Η Samsung Electronics Hellas ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τη διάθεση της νέας σειράς τηλεοράσεων Neo QLED. Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προ-παραγγείλουν το μοντέλο της επιλογής τους από σήμερα το απόγευμα μέσα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της εταιρείας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η σειρά Samsung Neo QLED 8K (QN800A και QN900A) διατίθεται στις διαστάσεις 65’’, 75’’ και 85’’ και όσοι την προ-παραγγείλουν θα πάρουν δώρο το Samsung Atmos Soundbar Q950T. Αντίστοιχα, η σειρά 4K (QN95A, QN90A και QN85A) καλύπτει ένα μεγαλύτερο εύρος διαστάσεων, ξεκινώντας από τις 50’’, και θα διατίθεται για προ-παραγγελία με δώρο το Samsung Atmos Soundbar Q70T. Η προ-παραγγελία θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου.  

«Τη χρονιά που πέρασε είδαμε τον καίριο ρόλο που διαδραμάτισε η τεχνολογία και το πώς επαναπροσδιορίστηκε ο ρόλος της τηλεόρασης. Όπως μας έδειξαν οι προτιμήσεις των καταναλωτών, το 2020 οι τηλεοράσεις έγιναν «μεγαλύτερες», «εξυπνότερες» και «καλύτερες» », δήλωσε ο Γιώργος Τσαούσης, Διευθυντής του Τμήματος Consumer Electronics της Samsung Electronics Hellas σε Ελλάδα και Κύπρο, και συνέχισε: «Οι σειρές Neo QLED 8K και 4K της Samsung προσφέρουν έξυπνες λειτουργίες που ανταποκρίνονται στο νέο ρόλο που έχει αποκτήσει η τηλεόραση στο σπίτι, και βοηθούν τους χρήστες να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες τους όσον αφορά την άθληση, την ψυχαγωγία και την τηλεργασία».

Η σειρά τηλεοράσεων Neo QLED της Samsung διασφαλίζει βελτιωμένη εμπειρία προβολής, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο που προβάλλεται, χάρη στον επεξεργαστή Neo Quantum της Samsung και την τεχνολογία Quantum Matrix Pro με τα νέα Quantum Mini LED, που έχουν το 1/40 του μεγέθους των συμβατικών LED, παρέχοντας λεπτομερή έλεγχο φωτισμού. Με βαθύτερο μαύρο, εντονότερο φωτισμό, 100% όγκο χρώματος και πιο έξυπνη από ποτέ τεχνολογία αναβάθμισης εικόνας 8Κ, η Samsung NeoQLED προσφέρει μια εξαιρετικά ρεαλιστική εικόνα.

Παράλληλα, χάρη στην τεχνολογία OTS Pro, ο τρισδιάστατος ήχος πλαισιώνει την εικόνα ακολουθώντας κάθε κίνηση σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης, δίνοντας στον κάτοχο της τηλεόρασης τη δυνατότητα να ακούσει κάθε ηχητική λεπτομέρεια. Επιπλέον, η τηλεόραση και η ηχομπάρα συνεργάζονται για το βέλτιστο αποτέλεσμα, καθώς η λειτουργία Q-symphony εξελίσσει τον ήδη καθηλωτικό ήχο της Neo QLED, για μια ενορχηστρωμένη εμπειρία ήχου surround. Ακόμα, η τεχνολογία ήχου SpaceFit αναλύει το περιβάλλον δωματίου και στη συνέχεια βαθμονομεί αυτόματα τον ήχο της τηλεόρασης στις βέλτιστες ρυθμίσεις του, για απολαυστικά εντυπωσιακό ήχο ανεξαρτήτως από την τοποθέτηση της τηλεόρασης.

Οι Samsung Neo QLED τηλεοράσεις διαθέτουν εντυπωσιακό μινιμαλιστικό σχεδιασμό Infinity One, με μία πολύ λεπτή οθόνη, το οποίο εξαφανίζοντας τα μαύρα πλαίσια, όχι μόνο προσθέτει νέα επίπεδα στην κορυφαία εικόνα και τον ρεαλισμό στην εμπειρία προβολής, αλλά προσφέρει και μια εντελώς εκλεπτυσμένη και σύγχρονη εμφάνιση που αναβαθμίζει την εικόνα κάθε εσωτερικού χώρου. Επίσης, η επιτοίχια βάση Slim Fit Wall-Mount δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να τοποθετήσουν την τηλεόρασή τους τοίχο, χωρίς σχεδόν καθόλου κενό ενώ η λύση Slim One Connect της Samsung, είναι πλέον πιο λεπτή και αναδιαμορφωμένη, ώστε να κρύβει πλήρως τα περιττά καλώδια και την ακαταστασία, στο πίσω μέρος της τηλεόρασης ή τακτοποιημένα στο πλάι αυτής. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα σειρά τηλεοράσεων Neo QLED, βρίσκονται εδώ: https://www.samsung.com/gr/tvs/qled-tv/highlights/. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα τηλεόρασης της Samsung, παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.samsung.com/gr.

Subscribe to our newsletter!

Ακολουθήστε το Electronicanto στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! 

Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ., Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το Electronicanto στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://electronicanto.net/feed/ στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Previous Article

Πώς να ενεργοποιήσετε την λειτουργία Live Caption στο Google Chrome

Next Article

Η Acer δέχτηκε επίθεση και οι hackers ζητούν λύτρα $50 εκ.