Ο πρώτος αισθητήρας εικόνας 108Mpixel για κινητά είναι πραγματικότητα

Author: No Comments Share:
Isocell Bright HMX αισθητήρας εικόνας 108 Mpixel για κινητά

O μεγαλύτερος, αυτή τη στιγμή, αισθητήρας Isocell των 108 Mpixel είναι είναι προϊόν συνεργασίας της Samsung με την Xiaomi.

Με την τελευταία αυτή προσθήκη, η Samsung επεκτείνει τους διαθέσιμους αισθητήρες εικόνας με μέγεθος pixel 0,8μm, από τα 64 Mpixel έως τα 108Mpixel. O Samsung Isocell Bright HMX είναι ένας μοναδικός αισθητήρας εικόνας για κινητά τηλέφωνα και είναι αποτέλεσμα στενής συνεργασίας μεταξύ της Xiaomi και της Samsung.

O Samsung Isocell Bright HMX είναι ο πρώτος στη βιομηχανία που ξεπερνά τα 100Mpixel.

Isocell Bright HMX αισθητήρας εικόνας 108 Mpixel για κινητά
O Samsung Isocell Bright HMX, o πρώτος αισθητήρας εικόνας 108 Mpixel για κινητά. (φωτό: Samsung)

Όντας ο πρώτος αισθητήρας εικόνας για κινητά υιοθετεί μεγάλο μέγεθος, 1/1,33 ίντσες και μπορεί να απορροφήσει περισσότερο φωτισμό σε ρυθμίσεις χαμηλής φωτεινότητας, από ό,τι οι μικρότεροι αισθητήρες. Χρησιμοποιεί τεχνολογία Tetracell που συνδυάζει pixel μεταξύ τους και επιτρέπει στον αισθητήρα να μιμείται αισθητήρες μεγάλου pixel, με εικόνες 27Mpixel.

Σε φωτεινά περιβάλλοντα, το Smart-ISO, ένας μηχανισμός που επιλέγει έξυπνα το επίπεδο κέρδους ανάλογα με τον φωτισμό του περιβάλλοντος, για βέλτιστη μετατροπή σήματος από φωτεινό σε ηλεκτρικό, αλλάζει σε χαμηλό ISO για να βελτιώσει τον κορεσμό των pixel και να δημιουργήσει ζωντανές φωτογραφίες. Ο μηχανισμός χρησιμοποιεί υψηλό ISO σε σκουρόχρωμες ρυθμίσεις που συμβάλλουν στη μείωση του θορύβου, με αποτέλεσμα πιο εικόνες.

Άλλες δυνατότητες του HMX υποστηρίζουν εγγραφή βίντεο χωρίς αισθητές απώλειες, σε αναλύσεις έως (3316×3384) στα 30fps.

 Η Samsung ανακοίνωσε πρώτη φορά την τεχνολογία Isocell το 2013, η οποία μειώνει το cross talk μεταξύ των pixel τοποθετώντας ανάμεσά τους ένα φυσικό διαχωριστικό, επιτρέποντας στα pixels μικρού μεγέθους να επιτύχουν υψηλότερη πιστότητα χρωμάτων. Βάσει αυτής της τεχνολογίας, η Samsung εισήγαγε τον πρώτο αισθητήρα εικόνας 1,0μ-pixel της βιομηχανίας το 2015 και αισθητήρα 0,9 pixel το 2017. Τον Ιούνιο του 2018, η Samsung εισήγαγε την αναβαθμισμένη τεχνολογία απομόνωσης pixel, το Isocell Plus.

“Για το Isocell Bright HMX, η Xiaomi και η Samsung συνεργάστηκαν στενά από την πρώτη φάση της τεχνολογίας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που οι ψηφιακές αναλύσεις φωτογραφιών που ήταν διαθέσιμες στο παρελθόν μόνο σε μερικές κορυφαίες φωτογραφικές μηχανές DSLR μπορούν πλέον να σχεδιαστούν σε smartphone”, λέει ο Lin Bin, συνιδρυτής και πρόεδρος της Xiaomi. “Καθώς συνεχίζουμε την εταιρική σχέση μας, αναμένουμε όχι μόνο νέες εμπειρίες στις κάμερες των κινητών, αλλά και μια πλατφόρμα μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικό περιεχόμενο”.

“Η Samsung πιέζει συνεχώς για καινοτομίες σε τεχνολογίες εικονοστοιχείων και λογισμικού για να σχεδιάσει τους αισθητήρες εικόνας Isocell και να συλλάβει τον κόσμο όσο πιο κοντά το βλέπουν τα μάτια μας”, δήλωσε ο Yongin Park, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του αισθητηρίου της Samsung Electronics. “Μέσω της στενής συνεργασίας με την Xiaomi, το Isocell Bright HMX είναι ο πρώτος κινητός αισθητήρας εικόνας που διαθέτει πάνω από 100 εκατομμύρια pixel και προσφέρει απαράμιλλη αναπαραγωγή χρωμάτων και εκπληκτική λεπτομέρεια με την προηγμένη τεχνολογία Tetracell και Isocell Plus”.

Η μαζική παραγωγή του Samsung Isocell Bright HMX θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στο μήνα.

Previous Article

Premium compact Sony RX100 VII

Next Article

Νικητές του διαγωνισμού Nikon Photo Contest 2018-2019