Νικητές του διαγωνισμού Nikon Photo Contest 2018-2019

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Nikon contest Open Award photo story 2018-2019

Οι νικητές του διαγωνισμού Nikon Photo Contest, ο οποίος γιορτάζει φέτος την 50ή επέτειό του, καθώς διεξάχθηκε πρώτη φορά το 1969.

 Η Nikon Corporation βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τους νικητές του διαγωνισμού Nikon Photo Contest 2018-2019. Ο διαγωνισμός Nikon Photo Contest γιορτάζει φέτος την 50ή επέτειό του, καθώς διεξάχθηκε για πρώτη φορά το 1969. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους φωτογραφικούς διαγωνισμούς στον κόσμο, συγκεντρώνοντας τον αριθμό ρεκόρ των 97.369 υποβολών από 33.000 συμμετέχοντες σε 170 χώρες και περιφέρειες για τη διαγωνιστική διαδικασία του 2018-19.

Υποβολές στον διαγωνισμό Nikon Photo Contest 2018-2019 ζητήθηκαν σε τρεις κατηγορίες: Open (Ανοικτός), Next Generation (Επόμενη γενιά) και Short Film (Ταινία μικρού μήκους).

Νικητές διαγωνισμού Nikon Photo Contest 2018-2019

Nikon contest Open Award Gold Prize 2018-2019
Open Award Gold Prize (Χρυσό βραβείο Ανοικτής κατηγορίας): Alma and Alzheimer’s (Η Άλμα και το αλτσχάιμερ). [(φωτό: Jason Parnell-Brookes (Ηνωμένο Βασίλειο)]
Nikon contest Open Award photo story 2018-2019
Open Award Gold Prize (Χρυσό βραβείο Ανοικτής κατηγορίας): Hope (Ελπίδα). [φωτό: Thaib Chaidar (Ινδονησία)]
nikon contest ng single prize
Next Generation Gold Prize (Χρυσό βραβείο Επόμενης γενιάς): Ayimpoka. (φωτό: Sara De Antonio Feu (Ισπανία).
  • Short film Gold Prize (Χρυσό βραβείο Ταινίας μικρού μήκους): Exulansis. [φωτό: Sara Crochet (ΗΠΑ)]

Οι νικητές επιλέχτηκαν από ανεξάρτητη διεθνή επιτροπή κριτών, με επικεφαλής τον παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνικό διευθυντή Neville Brody, ο οποίος ανέλαβε και πάλι τον ρόλο του επικεφαλής κριτή μετά από το προηγούμενο έτος.

Αναλογιζόμενος τον φετινό διαγωνισμό Nikon Photo Contest, ο Neville Brody είπε:

«Αυτός ο διαγωνισμός θέτει πολλά ερωτήματα, μεταξύ των οποίων και το ‘Ποιος είναι ο ρόλος της φωτογραφίας στο μέλλον’; Η φωτογραφία αλλάζει τη ζωή μας. Βρίσκεται όπου και αν κοιτάξουμε και, στις ημέρες μας, ο κόσμος παρουσιάζεται περισσότερο με εικόνες απ’ ότι με λέξεις. Πρόκειται για μια διεθνή γλώσσα που επηρεάζει το ποιοι είμαστε ως άτομα και ως κοινωνία και ο ρόλος της δεν μπορεί παρά να γίνει ακόμα πιο σημαντικός. Η ποικιλία των εικόνων που βραβεύθηκαν – οι αφηγήσεις, οι συνδέσεις και οι εκπλήξεις – θα δώσουν το έναυσμα για μια συναρπαστική συζήτηση γύρω από τον κόσμο στον οποίο ζούμε και το πώς τον βλέπουμε».

Οι νικητές των χρυσών, αργυρών και χάλκινων βραβείων σε κάθε κατηγορία επιλέχθηκαν με βάση διάφορα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένης της καταλληλότητας σε σχέση με το θέμα της κατηγορίας, της δύναμης του μηνύματος και του επιπέδου δημιουργικότητας. Εκτός από τα πέντε χρυσά βραβεία, μία υποβολή απέσπασε το βραβείο Participants’ Choice (Επιλογή συμμετεχόντων), ενώ ακόμη ένα ειδικό βραβείο δόθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού της 50ής επετείου του διαγωνισμού Nikon Photo Contest. Συνολικά, δόθηκαν 47 βραβεία.

Ο νικητής για την κατηγορία Grand Prize (Μέγα Βραβείο) θα ανακοινωθεί στην επίσημη τελετή βράβευσης στο Τόκιο, στις 23 Αυγούστου 2019.

Μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο στην τοποθεσία web του διαγωνισμού Nikon Photo Contest 2018-2019 (https://www.nikon-photocontest.com/en/), μαζί με άλλες λεπτομέρειες που αφορούν τις υποβολές.

Previous Article

Ο πρώτος αισθητήρας εικόνας 108Mpixel για κινητά είναι πραγματικότητα

Next Article

Επίσημο: Η Huawei παρουσίασε το Harmony – εναλλακτικό του Android multi-platform λειτουργικό [Updated]