Αισθητήρας εικόνας 200MP για smartphone – σύντομα στην τσέπη σας

Author: No Comments Share:
isocell

Η Samsung ετοιμάζει τον πρώτο αισθητήρα ISOCELL με ανάλυση 200MP – όχι όμως για τα κινητά της.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Samsung ενδέχεται να αναπτύσσει έναν νέο ISOCELL αισθητήρα με ανάλυση 200MP για smartphone, με κωδική ονομασία S5KGND. Πιθανολογείται δε ότι ο αισθητήρας των 200MP δεν θα χρησιμοποιηθεί, αρχικά τουλάχιστον, σε smartphone της Samsung.

Θυμίζουμε ότι ο πρώτος αισθητήρας 108MP αναπτύχθηκε από τη Samsung σε συνεργασία με την Xiaomi και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πεντακάμερο Mi Note 10.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο αισθητήρας έχει μέγεθος 1/1,37″ και διάσταση pixel 1,28μm ενώ υποστηρίζει 4-in-1 και 16-in-1 pixel binning.

Αν και η λήψη βίντεο 8K μόλις έχει αρχίσει να γίνεται πιο διαδεδομένη στον κόσμο των smartphones, ο επόμενος αισθητήρας 200MP της Samsung θα είναι ικανός για εγγραφή βίντεο έως και 16K. Αυτό θέτει το σημαντικό ερώτημα εάν οι συσκευές είναι έτοιμες να διαθέσουν αρκετό χώρο αποθήκευσης για τέτοια αρχεία υψηλής ανάλυσης.

Οι πληροφορίες εμφανίστηκαν στο κινέζικο κοινωνικό δίκτυο Weibo και δείχνουν πως υπάρχει περίπτωση ο αισθητήρας να κάνει το ντεμπούτο του σε συσκευή της ZTE και πιο συγκεκριμένα στο Axon 30 Pro.

zte axon 30 pro 200mp
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ZTE Axon 30 Pro θα είναι το πρώτο smartphone με αισθητήρα 200MP. (φωτό: ZTE)

Παρόλο που καμία από αυτές τις λεπτομέριες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα, το γεγονός ότι ένας νέος αισθητήρας Samsung κάνει το ντεμπούτο του από κινέζικη OEM εταιρεία δεν είναι κάτι καινούργιο, οπότε είναι πολύ πιθανό να το δούμε να συμβαίνει ξανά.

Η ZTE δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του Axon 30 Pro, παρόλα αυτά αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Previous Article

Samsung Smart Monitor M7 & M5 με Wi-Fi και cloud saving

Next Article

Creative HS-720 V2: value-for-money ακουστικό