Μεγάλη αναβάθμιση του Snapdragon 888 από την Qualcomm

Author: No Comments Share:
Μεγάλη αναβάθμιση του Snapdragon 888 από την Qualcomm

Σύμφωνα με πηγές και μία ασαφή επιβεβαίωση από την AMD, η Qualcomm δουλεύει πάνω σε ένα next-gen SoC.

Σύμφωνα με πηγές και μία ασαφή επιβεβαίωση από την AMD η Qualcomm δουλεύει πάνω σε ένα next-gen SoC με αριθμό μοντέλου SM8450. Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε πως αυτή η ανακοίνωση διαφέρει απο τα πρόσφατα benchmarks του Snapdragon 888 Plus ή αλλιώς SM8350+, το οποίο περιμένουμε να βασιστεί πάνω στο SM8350 αλλά με μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

Η Qualcomm ετοιμάζει κάτι πολύ μεγάλο για να κρατήσει την συνεργασία μεταξύ Samsung και AMD

Το SM8450, που αναμένεται με τα πρώτα Android κινητά του 2022, μπορεί να φέρει πολλά παραπάνω από τις γενικές αναβαθμίσεις που γίνοται κάθε χρόνο στους επεξεργαστές και τις κάρτες γραφικών. Αν οι πληροφορίες από τον Evan Blass στο Twitter είναι σωστές, η νέα γενιά Snapdragon θα συνδυάσει τους πυρήνες του ARM Cortex v9 Kryo 780 CPU με μία Adreno 730 κάρτα γραφικών.

Με την αναφορά στην Adreno 730 έχουμε ελπίδες για κάτι πραγματικά πρωτοποριακό, μιας και μιλάμε για κάτι πολύ καλύτερο από τα ενσωματωμένα γραφικά της Adreno 660 στο Snapdragon 888. Η τελευταία αναβάθμιση που θυμίζει αυτήν της Adreno 730 έγινε όταν το Snapdragon 845 chipset αντικατέστησε την Adreno 540 με την 630.

Όπως ήταν αναμενόμενο το SM8450 πιστεύεται πως έρχεται με διάφορες αλλαγές και βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης μίας αλλαγής από μία super-advanced 5nm fabrication process σε μία ακόμα πιο ανεπτυγμένη τεχνολογία των 4nm.

Σίγουρα οι αριθμοί που μας δόθηκαν είναι πάρα πολλοί και φυσικά δεν ξέρουμε ακόμα πως θα  αποδώσουν στην καθημερινότητα μας, αλλά μπορούμε να καταλάβουμε πως η Qualcomm ετοιμάζει κάτι πολύ μεγάλο στον τομέα των mobile graphics για να κρατήσει την συνεργασία μεταξύ Samsung και AMD.

 

Subscribe to our newsletter!

Ακολουθήστε το Electronicanto στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! 

Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ., Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το Electronicanto στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://electronicanto.net/feed/ στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Previous Article

Με πολύ μεγαλύτερη μπαταρία έρχεται το iPhone 13

Next Article

Windows 11: η Microsoft κάνει tease τον startup ήχο τους με ένα 11-λεπτο βίντεο