Επισκευές σε iPhone με το πρόγραμμα Self Service Repair της Apple

Author: Δημήτρης Παπαδόπουλος Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Επισκευές σε iPhone με το πρόγραμμα Self Service Repair της Apple

Το πρόγραμμα Self Service Repair της Apple απευθύνεται σε «άτομα με γνώσεις και εμπειρία στην επισκευή ηλεκτρονικών συσκευών».

Η Apple πλέον θα επιτρέπει την DIY επισκευή των iPhone και Mac. Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει να πουλάει ανταλλακτικά και εργαλεία και να προσφέρει οδηγίες για το πως να επισκευάσετε τα iPhone και τα Mac σας στο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να τα πάτε σε κατάστημα επισκευών. Η Apple σχεδιάζει να ξεκινήσει με το iPhone 12 και 13 και θα ακολουθήσουν τα Mac με τα M1 chip. Θα μπορείτε να αντικαταστήσετε την οθόνη, μπαταρία και κάμερα του iPhone χρησιμοποιώντας εξαρτήματα από την Apple αρχικά.

Μία μεγάλη αλλαγή για την Apple, η οποία ιστορικά ήταν απρόθυμη στο να γίνονται επισκευές εκτός των καταστημάτων της. Ακόμη και αυτήν την εβδομάδα, η Apple απέτρεπε την λειτουργία του Face ID αν οι χρήστες αντικαθιστούσαν την οθόνη τους.

Η Apple ονομάζει το πρόγραμμα “Self Service Repair” και θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2022 στις Η.Π.Α και έπειτα θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Η εταιρεία αναφέρει πως το πρόγραμμα απευθύνεται σε «άτομα με γνώσεις και εμπειρία στην επισκευή ηλεκτρονικών συσκευών» και πως οι περισσότεροι πελάτες θα χρειαστούν να απευθυνθούν σε κάποιον επαγγελματία. Αλλά τουλάχιστον, η Apple προσφέρει την επιλογή για τους πελάτες που νιώθουν έτοιμοι να επισκευάσουν την συσκευή τους. Το σημαντικότερο είναι πως η επισκευή δεν επηρεάζει την εγγύηση της συσκευή σας, αλλά αν κάποια ζημιά προκληθεί τότε ίσως επηρεαστεί.

Η αλλαγή επίσης βοηθάει στην εδραίωση της Apple στην διαδικασία της επισκευής. Η εταιρεία ήδη έχει ένα πρόγραμμα για να διαθέτει «αυθεντικά» ανταλλακτικά σε καταστήματα τρίτων και με τη σημερινή ανακοίνωση είναι πιο πιθανό οι πελάτες να αγοράσουν γνήσια ανταλλακτικά από την Apple – ανταλλακτικά που δεν θα ενημερώσουν τα συστήματα των iPhone που αποτρέπουν την χρήση τους επειδή δεν είναι γνήσια.

To iFixit, η μεγαλύτερη πλατφόρμα για ανταλλακτικά και οδηγίες για επισκευές, γιόρτασε την κίνηση της Apple αλλά σημείωσε πως έρχεται με σημαντικούς περιορισμούς. Η απόφαση της Apple είναι μία «σημαντική παραχώρηση στην συλλογική ικανότητα μας» και ακυρώνει πολλά επιχειρήματα που έχει κάνει η Apple και άλλες εταιρείες αντίθετες στο δικαίωμα της επισκευής, αναφέρει η Elizabeth Chamberlai του iFixit. Ωστόσο, η Chamberlain σημειώνει πως αυτή η κίνηση δεν είναι «η επανάσταση στον τομέα των επισκευών που περιμένουμε» επειδή φαίνεται πως υποστηρίζει ακόμα περιορισμούς – για παράδειγμα απαιτούνται ανταλλακτικά αγορασμένα απευθείας από την Apple.

Η Apple αναφέρει πως σχεδιάζει να πουλήσει «πάνω από 200 ξεχωριστά ανταλλακτικά και εργαλεία». Η εταιρεία θα διαθέσει επίσης οδηγίες που οι πελάτες θα μπορούν να δουν πριν αγοράσουν τα ανταλλακτικά τους.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Διέρρευσαν λεπτομέρειες για τα Samsung Galaxy Z Fold 4 και Z Flip 4

Next Article

Η Samsung ενισχύει τις λειτουργίες της σειράς Galaxy S21 με την αναβάθμιση One UI 4