Πώς το Apple Watch θα αντικαταστήσει το πορτοφόλι και τα κλειδιά αυτοκινήτου

Author: No Comments Share:
Πως το Apple Watch με WatchOS 8 μπορεί να αντικαταστήσει το πορτοφόλι και τα κλειδιά

«Το όραμα μας είναι η μετακίνηση του φυσικού πορτοφολιού μαζί με όλα όσα προσφέρει κατευθείαν στο Apple Watch, μέσα από το WatchOS 8.»

Δύο στελέχη της Apple περιγράφουν πώς ένα Apple Watch μπορεί να αντικαταστήσει το πορτοφόλι και τα κλειδιά αυτοκινήτου του χρήστη του μέσα από τα νέα features του watchOS 8.

Ο Deidre Caldbeck, συντονιστής του marketing του Apple Watch και ο Kevin Lynch, αντιπρόεδρος της Apple στον τομέα της τεχνολογίας, πρόσφατα μίλησαν με το Yahoo σχετικά με το νέα features στο ψηφιακό πορτοφόλι στο επερχόμενο watchOS 8 update.

Ο Caldbeck δεν φοβήθηκε να αναφέρει πως ο τελικός στόχος της Apple είναι η αντικατάσταση των πορτοφολιών με ψηφιακές συσκευές λέγοντας: «Το όραμα μας είναι η μετακίνηση του πορτοφολιού μαζί με όλα όσα προσφέρει κατευθείαν στον καρπό του χρήστη.»

Αντίθετα ο Lynch παραδέχτηκε πως αυτός ο στόχος βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια. Στο WWDC 21 νωρίτερα τον Ιούνιο η Apple παρουσίασε πως η πλατφόρμα Wallet θα υποστηρίζει ταυτότητες και διπλώματα οδήγησης όταν κυκλοφορήσει στο watchOS 8.

Apple Watch Apple Pay

Οι χρήστες επίσης χρειάζονται ένα σύγχρονο Apple Watch – και αυτό κάνει το watchOS 8

«Θα υπάρχουν όλα στο Wallet. Θα μπορείτε να δείτε την ταυτότητα σας όπως βλέπετε και τις άλλες κάρτες σας» είπε ο Lynch. «Παρόμοια με το Apple Pay, μπορείτε να παρουσιάσετε αυτά τα έγγραφα σε όποιον ελέγχει την ταυτότητα σας αλλά διαχειριζόμαστε ποιες πληροφορίες μπορεί να δει ο κάθε άνθρωπος, όπως περίπου γίνεται και με το Health app.»

Κάτι τέτοιο χρειάζεται πρώτα την υποστήριξη των νέων features από το κράτος.  

Επιπλέον ο Lynch εξήγησε πως οι χρήστες θα μπορούν να κλειδώσουν, ξεκλειδώσουν και εκκινήσουν το αυτοκίνητο τους χρησιμοποιώντας Apple Watch που τρέχει πάνω στο watchOS 8.

«Είναι πολύ ενδιαφέρον να πλησιάζεις το αυτοκίνητό σου και να ξεκλειδώνει μόνο του» είπε.

Εννοείται πως κάτι τέτοιο για να γίνει πρέπει το αυτοκίνητο να υποστηρίζει NFC και Ultra-Wideband συνδέσεις. Οι χρήστες επίσης χρειάζονται ένα σύγχρονο Apple Watch – οτιδήποτε πριν το Apple Watch Series 6 δεν θα υποστηρίζει τα νέα features.

Το Apple watchOS 8 βρίσκεται στην beta testing φάση και αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα το 2021.

Previous Article

Το Exynos chip με AMD GPU διαλύει τον ανταγωνισμό

Next Article

H Samsung παρουσιάζει το One UI Watch του νέου Galaxy Watch