Το Exynos chip με AMD GPU διαλύει τον ανταγωνισμό

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Το Exynos chip της Samsung μαζί με AMD GPU καταστρέφει τον ανταγωνισμό του

Η AMD και η Samsung δουλεύουν πάνω στο νέο Exynos chip με AMD GPU και με βάση τα πρώτα τεστ είναι το ταχύτερο στην αγορά.

Το Exynos chip με AMD GPU δείχνει ότι θα είναι ανίκητο. Η AMD και η Samsung δουλεύουν εδώ και αρκετό καιρό πάνω σε μία mobile κάρτα γραφικών. Αρχικά θα έκανε το ντεμπούτο της μαζί με το Galaxy S21 Ultra αλλά τελικά καθυστέρησε λόγω θεμάτων στην ψύξη. Από τότε και η AMD και η Samsung έχουν δείξει αρκετές φορές μέσα από tease την νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στο RDNA2. Τώρα όμως μπορούμε να δούμε το νέο Exynos chip από την Radeon χάρη στον Ice Universe και φαίνεται η απόδοση του στο Wild Life test του 3D Mark. Το μυστηριώδες SoC (System on a Chip) καταφέρνει να πετύχει 8.134 πόντους κάτι που είναι αρκετά εντυπωσιακό, μιας και την κάνει την πιο γρήγορη mobile κάρτα γραφικών στην αγορά.

Για να καταλάβουμε την βελτίωση που υπέστει το νέο chip μπορούμε απλά να δούμε πως το Exynos 2100 -το chip της προηγούμενης γενιάς- είχε πετύχει 5.130 πόντους στο ίδιο τεστ. Ακόμα και το A14 Bionic chip της Apple βρισκόταν γύρω στους 7.000 πόντους. Η μόνη συσκευή που κατάφερε να νικήσει το νέο Exynos chip ήταν το M1 chip της Apple, το οποίο χρησιμοποιείται σε μεγαλύτερες σε μέγεθος συσκευές. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε το τελικό προϊόν να αποδώσει πολύ καλύτερα.

Από ότι βλέπουμε, το συγκεκριμένο Exynos chip χρησιμοποιεί πυρήνες ARM Cortex-A77 που είναι δύο γενιές παλιοί. Ο Ice Universe προσθέτει πως είναι ένα πρωτότυπο σχεδιασμένο για να μελετηθεί η κάρτα γραφικών και δεν αντικατοπτρίζει το τελικό προϊόν. Το επερχόμενο Exynos 2200 είναι πολύ πιθανόν να χρησιμοποιήσει τους νέους πυρήνες ARM Cortex 710 και X2. Επομένως περιμένουμε μία συνολική αύξηση στην απόδοση του. Ωστόσο, τα θέματα ψύξης θα συνεχίσουν να υπάρχουν και ελπίζουμε πως η Samsung και η AMD θα καταφέρουν να τα λύσουν.

sonos beam gen2 banner
Previous Article

LG QNED Mini LED: ξεκινά το παγκόσμιο roll-out των τηλεοράσεων

Next Article

Πώς το Apple Watch θα αντικαταστήσει το πορτοφόλι και τα κλειδιά αυτοκινήτου