Η Microsoft φέρνει το Auto HDR στo PC

Author: No Comments Share:
microsoft auto hdr

Το Auto HDR που προσθέτει η Microsoft στα Windows 10 θα δώσει μια βελτιωμένη εμπειρία gaming στα παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν εγγενώς τη δυνατότητα.

Η Microsoft ανακοίνωσε ορισμένες μεγάλες αλλαγές που σκοπεύει να προσθέσει στα Windows 10, συμπεριλαμβανομένης μιας δυνατότητας Auto HDR που λειτουργεί παρόμοια με αυτήν που υπάρχει ήδη στις κονσόλες Xbox Series X και Series S.

Η μόνη απαίτηση που υπάρχει για την χρήση της νέας δυνατότητας, όταν αυτή κυκλοφορήσει σε μια σταθερή έκδοση των Windows 10, είναι η συμβατότητα της οθόνης του χρήστη με την τεχνολογία HDR και υπολογίζεται να υποστηρίζει πάνω από 1000 DirectX 11 και DirectX 12 παιχνίδια. Η δυνατότητα του Auto HDR προορίζεται για παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία εγγενώς, επεκτείνοντας το εύρος των χρωμάτων και της φωτεινότητας για μια βελτιωμένη εμπειρία gaming.

Ενώ ορισμένα στούντιο παιχνιδιών αναπτύσσουν τα παιχνίδια τους σκεπτόμενοι τις ικανότητες HDR των gaming PCs, το Auto HDR προσπαθεί να δώσει την ίδια εμπειρία σε DirectX 11 και DirectX 12 σε παιχνίδια που δεν διαθέτουν αυτή τη δυνατότητα. Η Microsoft δήλωσε ότι “είναι μια απρόσκοπτη λειτουργία που θα δώσει στους χρήστες μια νέα εμπειρία gaming αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες των HDR οθονών. Το “Auto” στην ονομασία υπονοεί πόσο εύκολο είναι να ενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία, καθώς μια απλή επιλογή στις ρυθμίσεις επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιήσουν και να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία εύκολα”

Microsoft auto hdr
Επίδειξη του SDR, Auto HDR, και native HDR στο Gears 5 (φωτό: Microsoft)

Η παραπάνω συγκριτική εικόνα δίνει μια ιδέα στο πως λειτουργεί η νέα δυνατότητα υψηλού δυναμικού εύρους. Η Microsoft χρησιμοποιεί την κλίμακα του γκρι για να δείξει τα μέρη της εικόνας που μπορεί να αναπαράγει με επιτυχία μια οθόνη SDR (Standard Dynamic Range), ενώ τα πολύχρωμα σημεία δείχνουν τα μέρη που μπορεί να αναπαράγει η καθεμιά από τις άλλες τεχνολογίες. Η εγγενής υποστήριξη HDR του παιχνιδιού μπορεί να αναπαράγει τις περισσότερες λεπτομέρειες στα σκοτεινά και φωτεινά σημεία, αλλά ακόμη και η λειτουργία Auto HDR έχει σημαντικά περισσότερες πληροφορίες από την αντίστοιχη SDR.

Η Microsoft δήλωσε ότι ζητά σχόλια από τους χρήστες που θα δοκιμάσουν τη νέα δυνατότητα, σε μια προσπάθεια να τελειοποιήσει την λειτουργία πριν αυτή κυκλοφορήσει για όλους στα Windows 10. Η εταιρεία εργάζεται ήδη για να βελτιστοποιήσει την απόδοση και να προσθέσει ακόμη και επιλογές προσαρμογής. Ακόμη, προσπαθεί να εντοπίσει καλύτερα ποιους τίτλους DirectX 11 και DirectX 12 θα υποστηρίξει με τη δυνατότητα Auto HDR.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Auto HDR της Microsoft στο επίσημο blog post.

Previous Article

Samsung Galaxy Watch 4 & Active 4: λίγες, αλλά σημαντικές αλλαγές

Next Article

Ο ISOCELL GN2 της Samsung υπόσχεται ακαριαίο AF