Ο ISOCELL GN2 της Samsung υπόσχεται ακαριαίο AF

Author: No Comments Share:
samsung isocell gn2

Ο νέος αισθητήρας της Samsung ISOCELL GN2 χρησιμοποιεί συνολικά 100.000.000 παράγοντες ανίχνευσης φάσης για εξαιρετικά γρήγορο AF.

Πέρυσι, με την κυκλοφορία της πρώτης κάμερας σε smartphone με 100x Space Zoom στο Galaxy S20 Ultra, η Samsung κατακρίθηκε για την παραμέληση μιας πολύ σημαντικής πτυχής της ψηφιακής φωτογραφίας, το auto-focus. Έκτοτε, η εταιρεία έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες για να βελτιώσει την απόδοση των αισθητήρων της σε αυτόν τον τομέα και με την νέα ανακοίνωση που έκανε σχετικά με το νέο ISOCELL GN2, καταλαβαίνουμε πως έχει πάρει πολύ σοβαρά το θέμα της αυτόματης εστίασης.

Ο νέος ISOCELL GN2 είναι ένας αισθητήρας ανάλυσης 50MP με μεγάλα εικονοστοιχεία μεγέθους 1,4μm που προσφέρουν απεικόνιση έως 100MP. Ακόμη, η Samsung υπόσχεται βελτιωμένο AF μέσω της τεχνολογίας Dual Pixel Pro, ισχυρό κλιμακωτό HDR και πιο ζωντανά αποτελέσματα ανεξάρτητα από το περιβάλλον φωτισμού μέσω της τεχνολογίας Smart ISO Pro, μία λειτουργία που είχε πρωτοεμφανιστεί στον ISOCELL HM3.

Ο ISOCELL GN2 είναι ο πρώτος αισθητήρας της Samsung που χρησιμοποιεί το Dual Pixel Pro PDAF (Phase Detection Auto Focus), μια τεχνολογία αυτόματης εστίασης που χρησιμοποιεί συνολικά 100.000.000 παράγοντες ανίχνευσης φάσης για εξαιρετικά γρήγορο AF. Σε σύγκριση με το συμβατικό PDAF, το Dual Pixel Pro βελτιώνει ακόμη παραπάνω την εστίαση σε καταστάσεις χαμηλού φωτισμού και σε περιπτώσεις που απεικονίζονται κινούμενα αντικείμενα.

Ο νέος αισθητήρας διαθέτει επίσης αυτό που αποκαλεί η Samsung ως “κλιμακωτό HDR”, μια λειτουργία που αυξάνει την δυναμική του εμβέλεια καθώς υπόσχεται μέχρι και 24% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με τον προκάτοχο.

Ο ISOCELL GN2 έχει δυνατότητα λήψης φωτογραφιών έως 100MP

Με το εντυπωσιακό μέγεθος των 1/1,12 ιντσών προσφέρει εξαιρετικά λεπτομερείς φωτογραφίες σε κανονικές ρυθμίσεις, χάρη στα μεγάλου μεγέθους εικονοστοιχεία των 1,4μm. Σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού, όπως σε εσωτερικούς χώρους, ο αισθητήρας μπορεί να προσομοιώσει μεγαλύτερα εικονοστοιχεία μεγέθους 2,8μm με την τεχνολογία four-pixel-binning ώστε να απορροφήσει περισσότερο φως και να παρέχει φωτεινότερες, πιο ευκρινείς εικόνες. Ακόμη ο αισθητήρας έχει δυνατότητα προσομοίωσης ανάλυσης 100MP μέσω ενός αλγόριθμου αναδιάταξης των pixels, δημιουργώντας τρία μεμονωμένα στρώματα πλαισίων ανάλυσης 50MP σε πράσινο, κόκκινο και μπλε. Ύστερα, αυτά τα πλαίσια συγχωνεύονται για να παράγουν μια φωτογραφία υψηλής ανάλυσης 100MP.

Ο ISOCELL GN2 βρίσκεται ήδη σε μαζική παραγωγή και σύμφωνα με διαρροές που έχουν παρουσιαστεί στο twitter, το Xiaomi Mi 11 φημολογείται πως θα είναι η πρώτη συσκευή που θα κυκλοφορήσει με το νέο αισθητήρα της Samsung.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Η Microsoft φέρνει το Auto HDR στo PC

Next Article

Poco F3: ίσως το πιο προσιτό flagship-killer