H Canon κερδίζει Βραβείο Emmy για τους φακούς 4K zoom

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Canon Cine 4K group of lenses

Η Canon βραβεύτηκε με Emmy Τεχνολογίας και Μηχανικής χάρη στην πλήρη της σειρά φακών παραγωγής 4K zoom για κάμερες μεγάλου φορμά, μονού αισθητήρα.

Τα Βραβεία Emmy Τεχνολογίας και Μηχανικής, που παρουσιάζει η Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών (Academy of Television Arts & Sciences – ATAS), τιμούν την ανάπτυξη και την καινοτομία στην τεχνολογία τηλεοπτικής αναμετάδοσης και αναγνωρίζουν τις εταιρείες, τους οργανισμούς και τα άτομα που πραγματοποιούν τεχνολογικές τομές, οι οποίες έχουν σημαντική επίδραση στον τομέα της τηλεοπτικής μηχανικής.

Canon Emmy Award lenses
Συλλογή κινηματογραφικών φακών 4Κ της Canon για κάμερες μεγάλου φορμά και μονού αισθητήρα. (φωτό: Canon)

 

«Οι εικόνες που θαυμάζουμε στην οθόνη ξεκινούν από το φακό», αναφέρει ο Kieran Magee, European Director Professional Imaging. «Καθώς το κοινό εξελίσσεται και περιμένει όλο και συχνότερα την προβολή εικόνας με ανάλυση 4Κ και ακόμη υψηλότερη, είναι σημαντικό για την τεχνολογία των φακών να συμβαδίζει με αυτές τις απαιτήσεις. Είμαστε ευτυχείς που λάβαμε αυτό το περιζήτητο βραβείο, ως αναγνώριση της τεχνικής πίσω από τους φακούς που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες αφηγητές».

Ανάμεσα σε αυτούς τους φακούς που έλαβαν αυτό το πολύτιμο βραβείο, είναι ο Canon CINE-SERVO 50-1000mm T5.0-8.9, ο οποίος είναι ο φακός με τη μεγαλύτερη εστιακή απόσταση 4K zoom για κάμερες μεγάλου φορμά, μονού αισθητήρα. Από τότε που κυκλοφόρησε, το 2014, ο φακός αποτελεί εργαλείο για πολλούς επαγγελματίες που πραγματοποιούν ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις και καινοτομικές τηλεοπτικές παραγωγές, όπως την πρωτοποριακή ζωντανή τηλεοπτική εκδήλωση του National Geographic “Earth Live”, μία ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή δύο ωρών σχετικά με την πιο συναρπαστική άγρια φύση στον κόσμο.

«Ο φακός CINE-SERVO 50-1000mm ήταν το ιδανικό οπτικό σύστημα για αυτό που προσπαθούσαμε να καταγράψουμε, κατά τη βιντεοσκόπηση του Earth Live», σχολιάζει ο Al Berman, Executive Producer, Earth Live. «Συχνά, όταν καταγράφουμε την άγρια φύση στο φυσικό της περιβάλλον, οι κινηματογραφιστές δεν έχουν την ευκαιρία να πλησιάσουν πολύ κοντά στα θέματά τους, όμως ο φακός Canon CINE-SERVO 50-1000mm τους επιτρέπει να ζουμάρουν τόσο κοντά, λες και βρίσκονται δίπλα στο θέμα τους. Θεωρώ ότι είναι ίσως ο καλύτερος φακός άγριας ζωής στην αγορά». 

Ο φακός Canon CINE-SERVO 50-1000mm T5.0-8.9 βασίστηκε πάνω στις επιθυμίες πολλών χρηστών από όλα τα μέρη του κόσμου, για έναν φακό Super 35 mm μεγάλου zoom, για να επεκταθεί η δημιουργική ευελιξία στις παραγωγές 4Κ / UHD φυσικής ιστορίας και ντοκιμαντέρ. Η σχεδιαστική πρόκληση που αντιμετώπισε η Canon υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς οι εν δυνάμει αγοραστές ήθελαν έναν φακό εύκολο στη μεταφορά, ειδικά για αποστολές σε απομακρυσμένες περιοχές για την καταγραφή άγριας φύσης. Το απαιτούμενο εστιακό εύρος υπολογίστηκε βάσει της εκπεφρασμένης επιθυμίας για το πλήρες καδράρισμα ενός θέματος ύψους μέχρι 1,5 μέτρα από απόσταση γύρω στα 100 μέτρα. Αυτή η απαίτηση χρησιμοποιήθηκε για την προσαρμογή των προδιαγραφών του εστιακού εύρους στην τιμή των 1.000mm. Μια επιπλέον πρόταση από την κοινότητα των παραγωγών ήταν ώστε ο φακός να μην ζυγίζει πάνω από 8 κιλά, περίπου, και να έχει μέγιστο μήκος 40 εκατοστά. Η Canon κινητοποίησε τα πλέον προηγμένα εργαλεία προσομοίωσης για να βελτιστοποιήσει τόσο το οπτικό σύστημα, όσο και τα οπτομηχανικά συστήματα και να επιτύχει να ανταποκριθεί στις παραπάνω προδιαγραφές.

Η σχεδίαση αυτών των φακών αποτελεί απόσταγμα εμπειρίας δεκαετιών από την Canon, τόσο στη σχεδίαση συστημάτων, όσο και στην αξιοποίηση των καλύτερων κρυστάλλων για την επίτευξη της ιδανικής ισορροπίας στην οπτική απόδοση τηλεφακού 4Κ, αλλά και αποδεκτά επίπεδα φωτεινότητας μέσα στα φυσικά όρια. Η οπτική απόδοση 4Κ των φακών τυγχάνει προσεκτικής διαχείρισης σε όλο το πλάνο της εικόνας, με στόχο τη διασφάλιση εξαιρετικής υποκειμενικής οξύτητας, ειδικά στις ρυθμίσεις σε ευρύτερη γωνία λήψης.

Τα Βραβεία Emmy Τεχνολογίας και Μηχανικής απονεμήθηκαν 25 Οκτωβρίου 2017 κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου SMPTE 2017 στο Χόλυγουντ της Καλιφόρνιας.

Η πλήρης σειρά φακών 4K zoom της Canon για κάμερες μεγάλου φορμά, μονού αισθητήρα, περιλαμβάνει:

Σειρά φακών Cine-Servo

  • CN20x50 T5.0-8.9 (50-1000mm)
  • CN7x17 T2.95-3.9 (17-120mm)

Σειρά φακών Compact Cine-Servo

  • CN-E18-80mm T4.4
  • CN-E70-200mm T4.4

Σειρά φακών zoom μεγάλου μήκους

  • CN-E14.5-60mm T2.6
  • CN-E30-300mm T2.95-3.7

Σειρά compact φακών zoom

  • CN-E15.5-47mm T2.8
  • CN-E30-105mm T2.8

Info: Canon

  H Canon ανακοίνωσε την dSLR EOS 850D
Previous Article

Διαθέσιμες νέες σειρες τηλεοράσεων Hitachi

Next Article

Το “έξυπνο” σπίτι της Bosch