H Canon ανακοίνωσε την dSLR EOS 850D

Author: No Comments Share:
Canon EOS 850D

Η Canon EOS 850D βασίζεται στον ταχύτερο επεξεργαστή εικόνας της εταιρείας, DIGIC 8.

Η Canon EOS 850D διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 24,1 Mpixel, Dual Pixel CMOS APS-C, καθώς και βίντεο ανάλυσης 4K.

Ο αισθητήρας τύπου APS-C παρέχει έλεγχο του βάθους πεδίου . Ακόμη και κατά τη φωτογράφηση γρήγορα κινούμενων ή απομακρυσμένων θεμάτων, όπως πουλιά εν πτήση, η ανάλυση των 24,1MP υποστηρίζει τις ανάγκες περικοπής του θέματος. Η μηχανή ανήκει στο Canon EOS System και οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν κάθε φακό EF ή EF-S, να προσθέσουν ένα φλας Speedlite για φωτισμό, ή να συνδέσουν εξωτερικά μικρόφωνα μέσω της υποδοχής 3,5mm. Σε συνδυασμό με τον φακό του βασικού κιτ EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM, οι φωτογράφοι μπορούν να αντιμετωπίσουν μια πληθώρα σεναρίων λήψης, λέει η Canon.

Canon EOS 850D
H πίσω όψη της dSLR, EOS 850D (φωτό: Canon)

Κληρονομώντας χαρακτηριστικά από την επαγγελματική σειρά, η EOS 850D εφοδιάζεται με σύστημα παρακολούθησης – Tracking (iTR) αυτόματης εστίασης – automatic focus (AF), που καθίσταται δυνατό χάρη στον αισθητήρα φωτομέτρησης 220.000 Pixel RGB+IR. Με την ανταλλαγή υψηλής ανάλυσης δεδομένων της αυτόματης έκθεσης με τον αισθητήρα AF, το σύστημα αυτόματης εστίασης iTR παρέχει υψηλή ταχύτητα απόκρισης και ακρίβεια. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία καθιστά δυνατή την αυτόματη παρακολούθηση προσώπων μέσω του οπτικού σκοπεύτρου. Η σχεδίαση περιλαμβάνει περιστροφικούς διακόπτες στο επάνω και πίσω μέρος, για διπλό έλεγχο τόσο της ταχύτητας κλείστρου, όσο και του διαφράγματος. Χάρη σε αυτή τη βελτιωμένη σχεδίαση, το ελαφρύ σώμα και τη βελτιωμένη συνδεσιμότητα, στοιχεία που συμβάλλουν σε μεγαλύτερη ευχρηστία, η Canon EOS 850D αναδεικνύεται σε επιλογή, ισχυρίζεται η Canon.

Canon EOS 850D
EOS 850D (φωτό: Canon)

Το σύστημα εστίασης της Canon EOS 850D

Το σύστημα αναγνώρισης ματιών – Eye Detect AF σε κατάσταση Live View, συντελεί στη δημιουργία πορτρέτων με φυσική αίσθηση, λέει η εταιρεία. Επιπλέον, η μηχανή μπορεί να καταγράφει συνεχόμενες φωτογραφίες με ρυθμό 7fps. Η μηχανή παρέχει περιστρεφόμενη οθόνη αφής τύπου Vari-Angle, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί υπό σχεδόν οποιαδήποτε γωνία.

Το σύστημα παρακολούθησης με αυτόματη εστίαση της Canon EOS 850D διαθέτει 45 σημεία cross-type του αισθητήρα AF και το σύστημα Dual Pixel CMOS AF.

Έλεγχος για στιγμιότυπα και βίντεο

Η Canon EOS 850D μπορεί να βιντεοσκοπήσει σε ανάλυση Full HD με ρυθμό μέχρι 60p και ανάλυσης 4K σε ρυθμό μέχρι 25p1 με διευρυμένες επιλογές λήψης ταινιών σε σχέση με τον προκάτοχό της, χάρη σε ένα λεπτομερέστερο σύστημα καταγραφής ταινιών time-lapse και επιλογής αυτόματων σκηνών. Με στόχο την αντιστάθμιση της απότομης κίνησης κατά τη διάρκεια της χειροκίνητης βιντεοσκόπησης, η EOS 850D διαθέτει σύστημα ψηφιακής σταθεροποίησης 5 αξόνων – 5-Axis Movie Digital IS, για ελεγχόμενα βίντεο.

Κατά τη σύλληψη εικόνων σε κατάσταση Live View, οι φωτογράφοι έχουν πλέον στη διάθεσή τους έλεγχο κατά την επιλογή του σημείου εστίασης, αφού παρέχονται 143 σημεία στην αυτόματη κατάσταση ή 3975 σημεία σε χειροκίνητη κατάσταση, χάρη στο σύστημα Dual Pixel CMOS AF. Η λειτουργία Remote Live View προσφέρει πιο εκτεταμένο έλεγχο στους φωτογράφους, μεταξύ των οποίων η απομακρυσμένη απελευθέρωση του κλείστρου – remote shutter release, αλλά και η δυνατότητα προβολής μέσω του smartphone. Όταν χρησιμοποιείται λήψη σε RAW, οι φωτογράφοι μπορούν να αξιοποιούν όλες τις πληροφορίες που καταγράφονται από τον αισθητήρα, ενώ η λήψη σε C-RAW φορμά οδηγεί σε αποθήκευση μικρότερων αρχείων, κάτι που πρακτικά διπλασιάζει τον αριθμό που μπορούν να καταγραφούν συνεχόμενα πριν γεμίσει η ενδιάμεση μνήμη – buffer, από 40 εικόνες, στις 75. Χάρη στη δυνατότητα επεξεργασίας RAW στη μηχανή, οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν τις εικόνες τους, δίχως την ανάγκη υπολογιστή, ή φορητής υπολογιστικής συσκευής.

Σύνδεση και διαμοιρασμός

Οι επιλογές συνδεσιμότητας προσφέρουν στους ερασιτέχνες ακόμη περισσότερους τρόπους να μοιράζονται τη δουλειά τους με ασφάλεια. Χάρη στη συνδεσιμότητα Wi-Fi σε συχνότητα 2,4GHz και Bluetooth®2 Low Energy, οι φωτογράφοι μπορούν να συνδέσουν την Canon EOS 850D στη δική τους συσκευή iOS ή Android μέσω της εφαρμογής Canon Camera Connect, για να τροποποιήσουν και να μοιραστούν εικόνες. Από αυτό το σημείο, το περιεχόμενο μπορεί πλέον να ληφθεί σε μια «έξυπνη» συσκευή, να προβληθεί και να αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μοιραστεί με φίλους και οικογένεια. Χάρη σε αυτό το επίπεδο ολοκλήρωσης, οι φωτογράφοι μπορούν να τροποποιήσουν το περιεχόμενό τους, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή DPP Express για iPad3 για ένα πλήρες RAW workflow εν κινήσει. Το σύστημα Auto Image Sync παρέχει επίσης τη δυνατότητα για λήψη αρχείων εφεδρείας, τόσο των φωτογραφιών όσο και των ταινιών, στον υπολογιστή του χρήστη, με το πρόγραμμα Image Transfer Utility 2.

Η Canon EOS 850D είναι διαθέσιμη από τον Απρίλιο 2020 με εκτιμώμενη τιμή κάτω από 999€.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα Canon EOS 850D παρακαλούμε επισκεφθείτε το: https://www.canon.gr/

Βασικά χαρακτηριστικά Canon EOS 850D

 Αισθητήρας 24,1 Mpixel Dual Pixel CMOS APS-C

 7fps ρυθμός συνεχόμενων λήψεων

 Ανάλυση βίντεο 4K (AF αντίθεσης) 24p/25p

 Βίντεο Full HD με Dual Pixel CMOS AF μέχρι 60p

 Σύστημα AF 45 σημείων

 Αισθητήρας φωτομέτρησης 220.000 Pixel RGB+IR Metering Sensor με ανίχνευση λαμπυρίσματος – Flicker Detection (όπως στην 90D)

 Σύστημα Intelligent Tracking (iTR) AF

 Σύστημα Eye Detection AF (με παρακολούθηση)

 Επεξεργαστής εικόνας DIGIC 8

Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο τύπου της Canon.


1  Με δυνατότητα Full HD στα 24, 25, 30, 50, 60p και 4K στα 24 και 25p

2  Εφοδιάζεται με τεχνολογία Bluetooth® χαμηλής ενέργειας. Η εμπορική επωνυμία και το λογότυπο Bluetooth® είναι σήματα κατατεθέντα που ανήκουν στην Bluetooth SIG, Inc. Και κάθε χρήση τους από την Canon Europe Ltd. Γίνεται κατόπιν άδειας. Άλλα εμπορικά σήματα ή ονομασίες ανήκουν στους αντίστοιχους κατόχους τους

3  Η DPP Express είναι εφαρμογή που διατίθεται επί πληρωμή και σε συνδρομητική βάση

Previous Article

H Google εξηγεί τι συμβαίνει με τo εμπάργκο στη Huawei

Next Article

Οι Samsung QLED TV 2020 και οι τεχνολογίες τους