Οι Samsung QLED TV 2020 και οι τεχνολογίες τους

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Samsung QLED TV 2020

Η Samsung παρουσίασε στην Ευρώπη τις QLED TV για το 2020. Είδαμε, ακούσαμε, μάθαμε για αυτές και σας μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας.

Στο Samsung TV Media Event – EU Forum 2020, που διεξήχθη 13-14/2, στη Μάλτα, η εταιρεία παρουσίασε τη γκάμα των τηλεοράσεων της και των συσκευών της A/V για το 2020 σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.

Nathan Sheffield
Ο Nathan Sheffield, Head TV & Sound Devices, Samsung Europe, κατά την ομιλία του στο Samsung TV Media Event – EU Forum 2020. (φωτό: Samsung)

Την τιμητική τους είχαν οι Samsung QLED TV για το 2020, καθώς η εταιρεία επενδύει ακόμη εντονότερα στο 8K και την τεχνολογία QLED για το 2020. Παράλληλα, αναβαθμισμένες είναι οι τηλεοράσεις 4K της εταιρείας, καθώς όλα τα μοντέλα έχουν “ανέβει” σε επίπεδο εξοπλισμού κατά ένα επίπεδο για να συμπληρώσουν το περιθώριο που δημιουργεί η ναυαρχίδα της για το 2020, η QLED 8K Q950TS. Παράλληλα, η Samsung παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ευρώπη τις lifestyle τηλεοράσεις τις στις σειρές The Serif, The Frame και The Sero. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει το 2020 η Samsung στο ήχο, παρουσιάζοντας νέα Soundbar, αναβαθμίζοντας τον ήχο των τηλεοράσεών της (στα προηγμένα μοντέλα) και αναπτύσσοντας τεχνολογίες, όπως οι Q-Symphony και Q-Symphony+ που αναβαθμίζουν τη συνεργασία ανάμεσα στο TV set και το Soundbar που συνδέεται στην τηλεόραση. Επιπλέον, η εταιρεία επανέρχεται στην κατηγορία των Boom box, μια κατηγορία συσκευών που στη Samsung δηλώνουν “εμείς λανσάραμε πρώτοι”.

Σε επίδειξη ήταν η οθόνη The Wall σε διάσταση 146″, στην εμπορική εκδοχή των MicroLED δηλαδή, προοιωνίζοντας την έλευση των οικιακών μοντέλων τη φετινή χρονιά.

Στο Samsung TV Media Event – EU Forum παρουσία είχαν και τα πρόσφατα ανακοινωθέντα smartphone της σειράς Galaxy 20 και το Galaxy Z Flip.

Τέλος, η εταιρεία παρουσίασε οικιακές συσκευές – ψυγεία, πλυντήρια και ηλεκτρικές σκούπες, κυρίως – για τις οποίες θα διαβάσετε σε μπλογκ ποικίλου περιεχομένου, τα οποία ήταν, επίσης, παρόντα.

To Samsung TV Media Event – EU Forum 2020 ήταν ένα από τα περισσότερο ενδιαφέροντα event που έχουμε παρευρεθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς περιελάμβανε επίδειξη και αναλυτική επεξήγηση των τεχνολογιών απεικόνισης της εταιρείας, αλλά και set-up που επεξηγούσαν τον τρόπο ενσωμάτωσης των τεχνολογιών στο καθημερινό lifestyle.

Q950TS 8K QLED TV: Η ναυαρχίδα των Samsung QLED TV 2020

Q950TS 8K QLED TV 2020
Samsung Q950TS (φωτό: Electronicanto)
Q950TS borders
To πλαίσιο γύρω από την οθόνη της Q950TS είναι ελάχιστο, με λόγο οθόνης προς σώμα 99%. Το πάχος της τηλεόρασης είναι μόλις 15mm σε όλη την επιφάνειά της. (φωτό: Electronicanto)
Q950TS subwoofer
To σύστημα αναπαραγωγής των χαμηλών συχνοτήτων στο πίσω μέρος της Q950TS. Έξι συνολικά ηχεία είναι τοποθετημένα στην πίσω όψη της κορυφαίας QLED TV για το 2020 υποστηρίζοντας 4.2.2 κανάλια. Η κεντρική βάση, που επίσης διακρίνεται, έχει υιοθετηθεί σε όλα τα προηγμένα μοντέλα τηλεοράσεων Samsung για το 2020, μετά από απαίτηση των καταναλωτών. (φωτό: Electronicanto)

Ναυαρχίδα του στόλου των τηλεοράσεων της Samsung για το 2020 είναι η Q950TS, μία 8K QLED TV εξοπλισμένη με τον ισχυρότερο επεξεργαστή εικόνας της εταιρείας έως σήμερα, τον AI Quantum Processor με δυνατότητα Deep Learning και με πρακτικά ανύπαρκτο πλαίσιο γύρω από την οθόνη. Η 8K Q950TS θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη σε διαστάσεις 65″, 75″ και 85″.

Τη γκάμα QLED 8K TV συμπληρώνουν οι Samsung οι Q900TS (όμοια με την Q950TS, χωρίς One Connect) και Q800T, καλύπτοντας έτσι απαιτήσεις σε μεγέθη από 55″ έως μέχρι 98″.

Samsung QLED TV 2020 line up
Samsung QLED TV 2020 line up (φωτό: Samsung)

QLED 4K 2020 και Samsung 4K LED TV

Η κορυφαία των QLED 4K τηλεοράσεων για το 2020 είναι η Q95T. H Q95T και η Q950TS συνοδεύονται από το σύστημα σύνδεσης με ένα μόνο καλώδιο, One Connect. Την κορυφαία της γκάμας Q95T, συνοδεύουν οι Q90T, Q80T, Q70T και Q60T. Οι Q70T και Q60T δεν είναι εξοπλισμένες με Direct Full Array LED (FALD) σύστημα backlight, αλλά με περιφερειακό σύστημα Dual LED.

Σύμφωνα με όσα μας είπαν οι άνθρωποι της εταιρείας που ήταν επιφορτισμένοι με την ενημέρωση των Ελλήνων δημοσιογράφων στο Samsung TV Media Event – EU Forum 2020, με HDMI 2.1 είναι εξοπλισμένες οι Q900TS , Q800T, Q95T και η Q90T.

Στις οικονομικές 4K LED τηλεοράσεις της Samsung περιλαμβάνονται οι TU8500, TU8000 και TU7000. Από αυτές, η TU8500 είναι εξοπλισμένη με Dual LED και σύστημα Dynamic Crystal Color.

Samsung Dual LED backlight
H αρχή λειτουργίας του Dual LED backlight στις τηλεοράσεις Samsung. H εταιρεία λέει ότι οδηγεί σε αναλυτικότερη εικόνα με καλύτερη αντίθεση. (φωτό: Electronicanto)

Οι τεχνολογίες των Samsung QLED TV 2020

Adaptive Picture

H τεχνολογία Adaptive Picture αναλύει τις συνθήκες φωτισμού και περιεχομένου οθόνης και επιδιώκει την καλύτερη δυνατή εικόνα, ανεξάρτητα από το αν η τηλεόραση παρακολουθείται σε σκοτεινό ή φωτεινό δωμάτιο.

Active Voice Amplifier

To Active Voice Amplifier εξαλείφει το δεύτερο μεγαλύτερο παράγοντα απόσπασης προσοχής των Ευρωπαίων καταναλωτών, σύμφωνα με έρευνα της Samsung κατά την παρακολούθηση τηλεόρασης, τον περιβάλλοντα θόρυβο. Το σύστημα αναγνωρίζει αυτόματα τις παρεμβολές και προσαρμόζει ανάλογα τη στάθμη του ήχου. Στο demo video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πόσο αποτελεσματικά το σύστημα εξαφανίζει τον θόρυβο ενός mixer κουζίνας!

Objecting Tracking Sound+ (OTS+)

Η τεχνολογία αυτή δημιουργεί τρισδιάστατο ηχητικό εφέ ακολουθώντας την κίνηση επί της οθόνης συνδυάζοντας τα ηχεία που βρίσκονται στο πάνω, κάτω και πλαϊνό μέρος της τηλεόρασης. Αυτό επιτυγχάνεται με αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης της Samsung. Η λειτουργία OTS+ χρησιμοποιεί έξι ηχεία που βρίσκονται στο πίσω μέρος των QLED 8K TV Q950TS και Q800T, ενώ η OTS τα τέσσερα ηχεία που βρίσκονται στις τηλεοράσεις των σειρών Q95T και Q90T. Samsung Objecting tracking Sound+(OTS+)

Q-Symphony

Οι 2020 QLED τηλεοράσεις της Samsung θα διατηρούν ενεργά τα ηχεία στο πάνω και πλαϊνό μέρος τους όταν συνδέονται με Soundbar της σειράς Q της Samsung. Samsung q-symphony

Στο video μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την εξαφάνιση του θορύβου που παράγει ένα mixer κουζίνας, το οποίο βρίσκεται σε κλειστό χώρο, δίπλα στην τηλεόραση που λειτουργεί. Χωρίς το Samsung Active Voice Amplifier, ο διάλογος μεταξύ των πρωταγωνιστών δεν θα ακουγόταν. (video: Electronicanto)

Το Disney+ στις Samsung TV 2020

Η Samsung συνεχίζει να αναπτύσσει και να διευρύνει συνεργασίες με κορυφαίους παρόχους περιεχομένου. Διαθέσιμο από τις 13/2 στην Ολλανδία, το Disney+ θα συνεχίσει να διατίθεται στις τηλεοράσεις της Samsung σταδιακά σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας στις 24 Μαρτίου.

Επεκτείνοντας τις δυνατότητες ήχου στις τηλεοράσεις Samsung

Οι τηλεοράσεις της Samsung διαθέτουν πολλαπλές επιλογές φωνητικής εντολής, μεταξύ των οποίων τα Amazon Alexa, Google Assistant και Bixby, προκειμένου να προσφέρουν στους καταναλωτές ακόμα περισσότερες επιλογές. Οι χρήστες θα απολαμβάνουν ευκολότερη πρόσβαση σε τίτλους ειδήσεων, τον καιρό και σε αγαπημένο περιεχόμενο, με διευρυμένες δυνατότητες ελέγχου smart home και τηλεόρασης.

Ανάπτυξη των δυνατοτήτων συνδεδεμένης προβολής
Η Samsung ανακοίνωσε, επίσης, νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών που χρησιμοποιούν οθόνες με διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων οι:

  • Multi-View, για καταναλωτές που χρησιμοποιούν συχνά άλλες συσκευές, ενώ παρακολουθούν τηλεόραση. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να συνδέσουν την κινητή τους συσκευή σε μια μεγαλύτερη οθόνη, με τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 14 διαφορετικές μορφές διάταξης για δύο οθόνες.
  • Tap View, η οποία διευκολύνει περισσότερο από ποτέ τη σύνδεση smartphone σε τηλεόραση. Οι χρήστες μπορούν να αναπαραγάγουν την οθόνη του τηλεφώνου τους στην τηλεόραση, ακουμπώντας απλώς τις συσκευές μεταξύ τους.

Οι Lifestyle TV της Samsung για το 2020

The Frame TV
The Frame TV (φωτό: Electronicanto)

Η σειρά lifestyle τηλεοράσεων The Frame διευρύνθηκε για το 2020 με την προσθήκη μοντέλων 32″ και 75″. Με τη λειτουργία ΑΙ, το Art Store της Τhe Frame είναι σε θέση να προτείνει έργο τέχνης σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις του κατόχου.

The Serif TV
The Serif TV (φωτό: Electronicanto)

H The Serif διακρίνεται για τον πρωτοποριακό της σχεδιασμό και διατίθεται φέτος στις 43″, 49″ και 55″, σε χρώματα Cloud White και Cotton Blue. Η The Serif μαζί με την The Sero που ακολουθεί αναγνωρίστηκαν για τον καινοτόμο προϊόντικό τους σχεδιασμό στα φετινά διάσημα Βραβεία Design International Forum (iF).

the sero TV
The Sero TV (φωτό: Samsung)

H The Sero είναι από το 2020 διαθέσιμη και στην Ευρώπη. H επαναστατική τηλεόραση της Samsung έχει περιστρεφόμενη οθόνη, η οποία αλλάζει προσανατολισμό αυτόματα, ακριβώς όπως ένα smartphone, ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλλει.

Scrolling στη The Sero με το κινητό (video: Electronicanto)
Περιστροφή κάδρου της The Sero κατά το mirroring περιεχομένου από το κινητό. (video: Electronicanto)

Samsung The Wall MicroLED TV 2020

Samsung The Wall MicroLED TV
Samsung The Wall MicroLED TV. Τηρώντας την ελάχιστη απόσταση θέασης, που προβλέπει η Samsung, τα MicroLED δεν είναι ορατά. (φωτό: Electronicanto)

Στο Samsung Forum παρουσιάστηκε, επίσης, η The Wall, MicroLED TV. Η αρθρωτή τεχνολογία των MicroLED δεν έχει όρια, όσον αφορά στο μέγεθος, την αναλογία, τα πλαίσια και την ανάλυση. Με διαθέσιμα μεγέθη από 75″ μέχρι 292″, οι MicroLED τηλεοράσεις προσφέρουν εξατομικευμένη, εμπειρία στην οικιακή προβολή. Οι MicroLED TV που παρουσίασε η Samsung είχε διαγώνιο 146″ και η μέγιστη φωτεινότητά της, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι 2.000nits. Οι οικιακές MicroLED TV θα είναι λεπτότερες σε βάθος και θα υποστηρίζουν HDR10+. Μικρότερο αναμένεται να είναι και το pixel pitch για τις οικιακές MicroLED, μας είπαν οι άνθρωποι τις Samsung.

Odyssey G9-LC49G95T
Samsung LC49G95T 1000R Curved monitor (φωτό: Electronicanto)

Τα Samsung Soundbars για το 2020

Η ευρωπαϊκή Σειρά Q Series της Samsung για το 2020, περιλαμβάνει τα μοντέλα Q800T, Q70T και Q60T, τα οποία συνδυάζονται με τις QLED TV. Αξιοποιώντας την τεχνολογία Acoustic Beam της Samsung και object based-sound playback των Dolby Atmos και DTS:X, η σειρά Q δίνει την ευκαιρία στους χρήστες να απολαύσουν ρεαλιστική ψυχαγωγία επομένου επιπέδου, σα να συμμετέχουν στη δράση της οθόνης.

Soundbar S series
Τα Soundbar στη σειρά S είναι σχεδιασμένα για τις lifestyle τηλεοράσεις της Samsung. (φωτό: Electronicanto)

Η S σειρά της Samsung περιλαμβάνει τα μοντέλα S60T και S40T τα οποία είναι σχεδιασμένα για να συνοδεύουν ηχητικά τις lifestyle τηλεοράσεις της εταιρείας.

Επιστροφή στα boom box

Samsung MX-T70 1500W
Αριστερά το Samsung MX-T70 boom box με ισχύ 1500W (φωτό: Electronicanto)

Galaxy Z Flip, Galaxy Fold και Galaxy S20 στο Samsung TV Media Event – EU Forum 2020

Samsung 5G smartphones 2020
Samsung 5G smartphones 2020 (φωτό: Electronicanto)
Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxyhttps://electronicanto.net/tag/galaxy-fold/ Fold (φωτό: Electronicanto)
Galaxy Z Flip
Galaxy Z Flip (φωτό: Electronicanto)
Galaxy S20 Ultra hands on
Galaxy S20 Ultra hands-on (φωτό: Electronicanto)
sonos beam gen2 banner
Previous Article

H Canon ανακοίνωσε την dSLR EOS 850D

Next Article

Galaxy Z Flip – αναδιπλούμενο clamshell